Dortmund – Hannover 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:0 (kon.)
W. Brémy – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Darmstadt – Leverkusen 1:2 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Frankfurt 3:1 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
2:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 13.02.2016, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji krásný zbytek dnešního dne. (17:25:21)
     
    Utkání jednadvacátého kola mezi Stuttgartem a berlínskou Herthou končí. Domácí se šest minut po začátku druhého poločasu dostali do vedení, kdy se tvrdou střelou prosadil Serey Dié, pro kterého to byla první branka v tomto dresu. Definitivní rozhodnutí pak přišlo ve čtyřiaosmdesáté minutě, kdy se prosadil z blízkosti Filip Kostić. Stuttgart tak zaslouženě vítězí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě jeden pokus vyslal z pravé strany střelec druhé branky, Filip Kostić. Jeho pokus ovšem nebyl tak nebezpečný, aby skončil další brankou.
     
    90+1
    Do vápna si naběhl Martin Harnik, který svou akci zakončoval z hranice malého vápna. Z pravé strany ovšem trefil jen dobře vyběhnutého brankáře!
     
    90
    Filip Kostić si dobíhal pro třetí branku utkání, kterou ale nakonec svou střelou z hranice vápna nepřidal. Následuje ovšem rohový kop.
     
    89
    Další nakopnutý míč končí u domácího brankáře, který míč posílá směrem dopředu. Poslední minutky dnešního utkání tikají.
     
    88
    Hosté to sice zkoušeli po pravé straně, ale nic se jim nepovedlo vymyslet. Vhazovat tak budou domácí, kteří spěchat nebudou.
     
    87
    Utkání se spíše jen dohrává. Nesledujeme už takovou aktivitu hlavně od domácího celku, který si chce konec utkání užít v poklidném tempu.
     
    Dnešní utkání sleduje 45 465 diváků!
     
    86
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Serey Die, přichází Florian Klein.
     
    84
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Po velké chybě hostující obrany se k míči dostal na pravé straně jeden z domácích. Ten si naběhl do vápna a přihrávkou na střed našel naběhnutého FILIPA KOSTIĆE, který přesnou střelou rozhoduje o vítězi dnešního utkání!
     
    83
    Fanoušci se nyní zlobí nad tím, co udělal van der Bergh. Ten poslal již za postranní čárou na zem Kevina Grosskreutze. Faul se nepíská.
     
    83
    Středem hřiště se do šance prodíral hostující Haraguči, kterého ovšem v rámci pravidel poslal na zem jeden z domácích.
     
    82
    Domácí sice svou akci nezakončili, ale následně donutili hosty ke hře pod tlakem. Hertha odehrála míč jen do zámezí a následovat tak bude vhazování domácích.
     
    81
    John Brooks následně zachraňoval svůj celek od pohromy. Po pravé straně se totiž prodral Martin Harnik, jehož pokus ale americký obránce zablokoval.
     
    80
    Po centru do vápna naběhla dvojice hráčů pro míč, ale střetla se jen s brankářem Tytońem. Ten spadl k zemi a rozhodčí odpískal jasný útočný faul.
     
    79
    Standardní situace byla zakončena hlavičkovým pokusem jednoho z hráčů v modrém. Pokus byl ale nějak ješt tečován a následuje rohový kop.
     
    79
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Martin Harnik.

    David Panuška

    Branky: 51. Die, 84. Kostić

    Karty:   35. Emiliano Insúa (STU), 72. Maxim (STU), 78. Großkreutz (STU) – 61. Skjelbred (HER), 62. Brooks (HER), 67. Haraguči (HER)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 12:12.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Die (86. Klein) – Rupp, Maxim (79. Harnik), Gentner, Kostić – Werner (72. Kravec).
    Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Harnik, Klein, Kravec, Tašči, Kliment.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Haraguči, Lustenberger (60. Schieber), Skjelbred, Tolga Ciğerci (72. van den Bergh) – Darida – Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Stark, Baumjohann, Hegeler, Stocker, Schieber, van den Bergh.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Aarnink

    Diváci: 45 465
    ocianews.com