Sunderland – Manchester Utd. 2:1 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.) | Bournemouth – Stoke 1:3 (kon.)
Crystal Palace – Watford 1:2 (kon.) | Everton – West Brom 0:1 (kon.) | Norwich – West Ham 2:2 (kon.)
Chelsea – Newcastle 5:1 (kon.)
konec
Sunderland AFC
2:1 (1:1)
Manchester United
Sobota 13.02.2016, 13:45 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Předposlední Sunderland AFC předvedl v domácím prostředí skvělý výkon v zápase s Manchesterem United, a zvítězil 2:1!

    Sunderland měl vstup do zápasu jako z pohádky, a hned ve třetí minutě se mohl radovat z vedení po šťastné brance Wahdi Khazriho! United však převzali iniciativu, a měli převahu. Ta vyvrcholila gólem Anthony Martiala, který se nejlépe zorientoval před Mannonem, a dorazil střelu s Maty!

    Většina fanoušků očekávala, že se Sunderland spokojí s remízou, omyl. Black Cats podali ve druhém poločase skvělý výkon, který vyvrcholil v 82. minutě, kdy si po hlavičce Koného dal vlastní gól David de Gea! United se ještě pokoušeli vyrovnat, nicméně domácí celek to svému soupeři nedovolil.

    Sunderland tak získává nesmírně důležité tři body, posouvá se zatím na osmnácté místo, a přibližuje se záchraně. Uvidíme, jak si povedou celku namočené do boje o záchranu ...

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (15:39:53)
    Momentka z rozhodující branky, která domácím zajistila tři body!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Black Cats drží míč na útočné polovině, a rozhodně to nevypadá, že by chtěli ještě přidělávat nějakou práci svému brankáři. N´Doye momentálně šetří čas v rohu hřiště...
     
    90+2
    Domácí celek však zvládá závěru zápasu velmi dobře po taktické stránce. United mají velký problém se dostat k míči. Sunderland navíc momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Následného rohového kopu se ujal Daley Blind, jehož centr byl však hodně nepovedený, a míč pouze prolétl vápnem, a skončil v zámezí!
     
    89
    Do vápna dostal přihrávku Memphis Depay, který pohotově vystřelil, nicméně jeho pokus se odrazil od Koného na rohový kop. Rudí ďáblové se dožadovali odpískání penalty, nicméně hlavní rozhodčí nic takého udělat nehodlá!
    Jaká bude budoucnost Louise van Gaala na lavičce United?

     
    87
    Memphis Depay se dostal k míči na levém křídle, udělal rychlou kličku do středu, a pohotově vystřelil. Nizozemský křídelník vyslal velmi dobrou střelu, tu však dokázal Mannone vyrazit!
     
    86
    Své poslední střídání v dnešním zápase provádí Mancehster. Ze hřiště odchází Schneiderlin, který dnes nebyl příliš vidět. Na místo francouzského reprezentanta přichází Keane!
     
    85
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Lee Cattermole, přichází Ola Toivonen.
     
    84
    Domácí fanoušci jsou v naprosté euforii, a Black Cats jsou blízko k zisku veledůležitých třech bodů! Před sebou však máme ještě minimálně deset minut hry ...
    David DE GEA- 2:1
     
    82
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Obrovská euforie na Stadium of Light, neboť se domácí celek dostává v závěru do vedení! Black Cats vybojovali v krátkém časovém sledu druhý rohový kop. Přesný centr Khazriho našel ve vápně trestuhodně volného Koného, jehož hlavičku ještě dokázal zastavit na brankové čáře jeden z hráčů Manchsteru. Následně se však míč dostal do branky odrazem od DAVIDA DE GEU!
     
    80
    Memphis posunul míč na levou stranu, kam si naběhl Borthwick-Jackson. Mladý obránce si zasekl míč před Yedlinem, a postupoval do vápna. Následně našel právě Depaye, jehož pomalou střelu dokázal Mannone lapit!
    Momentka z dosud největší šance druhého poločasu, nebýt výborného zákroku Blinda, tak Sunderland vede ...

     
    79
    Jan Kirchhoff vyslal z vlastní poloviny ideální centr, kterým hledal na útočné polovině Boriniho. Před italským forvardem však míč dostal do bezpečí Smalling.
     
    77
    Tentokrát už byl centr Daleyho Blinda povedenější, a míč letěl na hranici malého vápna, kam si nabíhal Smalling. Anglický stoper se však k hlavičce ani v tomto případě nedostal.

    Jan Havlovic

    Branky: 3. Khazri, 82. de Gea (vla.) – 39. Martial

    Karty:   38. Yedlin (SUN), 45+1. O'Shea (SUN) – 46. Rooney (MAN), 58. Mata (MAN), 59. Carrick (MAN)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 13:11. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 7:15.
    Sunderland AFC: Mannone – Yedlin, Koné, O'Shea, van Aanholt – N'Doye, M'Vila, Kirchhoff, Cattermole (85. Toivonen), Khazri – Defoe (71. Borini).
    Náhradníci: Pickford – Toivonen, Rodwell, Borini, Matthews, Brown, Honeyman.

    Manchester United: de Gea – Darmian (38. Love), Smalling, Blind, Borthwick-Jackson – Carrick, Schneiderlin (86. Keane) – Lingard (62. Depay), Mata, Martial – Rooney.
    Náhradníci: Romero – Weir, Pereira, A. Herrera, Depay, Keane, Love.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Collin, Beck (vš. Anglie)

    Diváci: 41 687
    ocianews.com