Sunderland – Manchester Utd. 2:1 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.) | Bournemouth – Stoke 1:3 (kon.)
Crystal Palace – Watford 1:2 (kon.) | Everton – West Brom 0:1 (kon.) | Norwich – West Ham 2:2 (kon.)
Chelsea – Newcastle 5:1 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:2 (1:1)
Watford FC
Sobota 13.02.2016, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (18:15:35)
     
    Utkání je u konce, Watford nakonec poráží Crystal Palace poměrem 2:1, a po dovouzápasové odmlce si tak opět připisuje vítězství, které jej vynáší na osmou pozici v tabulce! V Selhurst Parku byla dnes k vidění kvalitní fotbalová podívaná, první poločas měli více ze hry hosté, kteří se v šestnácté minutě po proměněné penaltě v podání Troye Deeneyho dostali do vedení. To jim ale do přestávky nevydrželo, těsně před odchodem do šaten totiž hlavou srovnal Emmanuel Adebayor!

    V druhé půli se karty lehce obrátily a bylo to domácí Crystal Palace, kdo určoval tempo. Domácí tým hýřil aktivitou, pochvalu si zaslouží především Zaha, ovšem zkušený gólman Gomes všechny jejich nebezpečné šance eliminoval. V dvaaosmdesáté minutě po Watsonově centru obrana Eagles úplně zapomněla na Troye Deeneyho, který tvrdou ranou vrátil Sršňům vedení! V nastavení se toho ještě hodně událo, nejprve tyč trefil Cabaye, chvíli nato červenou kartu viděl levý obránce Orlů Souaré a v samotném závěru jen těsně nad branku hlavičkoval Ward. Crystal Palace tak prohrálo už čtvrté domácí ligové utkání v řadě, v roce 2016 svěřenci Alana Pardewa na premiérovou výhru stále čekají.
    O výhru Watfordu v dnešním zápase se postaral Troy Deeney

     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Počet zákroků brankáře Hennesseyho (CRP) – 2

    Počet zákroků brankáře Gomese (WAT) – 4
     
    90+6
    Vyrovnání nebylo daleko! Opět vše zařídil Wilfried Zaha, který si na levé straně dokázal poradit s dvojicí protihráčů a svůj centr posadit přímo na hlavu nabíhajícího si Warda, jenž však mířil kousek nad břevno!
     
    90+5
    Nastavení se nám kvůli Behramiho ošetřování ještě o kousek potáhne, švýcarský reprezentant by ale měl být v pořádku a dnešní utkání dohraje.
     
    90+4
    Asi je rozhodnuto, domácí si totiž výrazně zkomplikovali cestu za vyrovnáním! Souarému utekl míč od nohy, levý bek Eagles následně vůbec ne ideálně načasovaným skluzem sestřelil Behramiho a sudí ihned vytasil červenou kartu.
     
    90+3
    Po své další akci už se londýnský celek do zakončení dostal, z hranice penaltového puntíku hlavičkoval stoper Delaney, avšak svá mířidla neměl seřízena vůbec přesně.
     
    90+2
    Odvážný samostatný průnik předvedl Adebayor, jeho centr ale skončil přímo v náruči Heurelha Gomese, jenž se už nikam hnát nebude.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned pět minut!
     
    90
    Mohlo být srovnáno! Po rohovém kopu hostující obrana balón odvrátila pouze do míst, kde stál Yohan Cabaye, který ukázal, že střely z dálky mu rozhodně nejsou cizí a parádní pumelicí orazítkoval tyč! Od ní se míč odrazil k Zahovi, který ale branku přestřelil.
     
    89
    Souaré ve snaze odhlavičkovat míč do bezpečí pouze namazal Suárezovi, jenž se zbavil svého strážce a nahrál Ighalovi, který se dral do zakončení, v čemž mu ovšem zabránil pozorný Dann.
     
    88
    Adebayor se přeměnil do role nahrávače a našel Souarého. Levý obránce Londýňanů se tentokráte nerozhodl pro kombinaci s kolegou Zahou a vzal vše na vlastní pěst, jeho přízemí rána ale ke Gomesovi nedoputovala.
     
    87
    Cabaye zvedl hlavu a velmi povedeným pasem uvolnil Emmanuela Adebayora, jenž se řítil sám na brankáře Gomese, avšak vystřelit už nestihl, zastavil jej totiž zdvižený praporek pomezního sudího značící ofsajdové postavení!
    Troy Deeney dnes vstřelil dva góly, a výrazně přiblížil svůj tým k zisku tří bodů!

     
    86
    Po zhruba půlminutové sérii přihrávek na vlastní polovině se Watford rozhodl vydat do útoku, Suáreze ale pomocí faulu zastavil Mile Jedinak.
     
    85
    Zaha zatáhl balón po levé straně, poté ještě chtěl kombinovat se Souarém, ten ale jeho přihrávku nepochopil, a u míče tak jsou hosté, kteří rozhodně nikam spěchat nehodlají.
     
    84
    No, s tímto domácí hráči rozhodně nepočítali. Po pasáži zápasu, v níž měli jasně navrch, bohužel pro ně inkasovali a do konce utkání už příliš mnoho času nezbývá. Dočkáme se vyrovnání?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 45. Adebayor (Wickham) – 16. Deeney (pen.), 82. Deeney

    Karty:   77. Mario Suárez (WAT)   90+4. Souaré (CRP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 16:14.
    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann, Delaney, Souaré – Zaha, Jedinak (C), Cabaye, Mutch (73. Campbell) – Wickham (46. Čung-Jong), Adebayor.
    Náhradníci: Speroni – Mariappa, Kelly, H. Boateng, Čung-Jong, Chamakh, Campbell.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Prödl, Cathcart, Aké – Behrami, Watson, Capoue (71. Mario Suárez) – N. Amrabat (63. Abdi), Deeney (C) – Ighalo.
    Náhradníci: Pantilimon – Paredes, Holebas, Mario Suárez, Guedioura, Abdi, Anya.

    Rozhodčí: Robert Madley – Mick McDonough, Marc Perry

    Diváci: 24 564
    thejrc.org