Las Palmas – Barcelona 1:2 (kon.) | Espanyol – La Coruňa 1:0 (kon.) | Real Betis – Gijón 1:1 (kon.)
Celta Vigo – Eibar 3:2 (kon.)
konec
UD Las Palmas
1:2 (1:2)
FC Barcelona
Sobota 20.02.2016, 16:00 • Estadio de Gran Canaria, Las Palmas • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, s konstatováním toho, že strhující utkání mezi Las Palmas a Barcelonou na Estadio de Gran Canaria sledovalo 26 951 skvělých diváků, se s Vámi loučím. Příjemný zbytek víkendu! (18:08:57)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:12. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 10:13.
     
    Utkání je u konce, Barcelona se na vítězství opravdu hodně nadřela, Las Palmas ale nakonec přetlačila a zvítězila 2:1! Domácí se za svůj výkon vůbec nemusí stydět, svědčí o tom i reakce jejich příznivců, kteří i přes prohru aplaudují vestoje. Že se dnes dočkáme parádní podívané bylo jasné už od začátku, v úvodní desetiminutovce jsme viděli dvě branky, nejprve hosty do vedení dostal Luis Suárez, nedlouho nato ale dokázal vyrovnat Willian José. Barcelonští si ztracené vedení mohli vzít zpět v sedmadvacáté minutě, Suárez ale hlavou minul prázdnou bránu. Kataláncům se to ale i tak povedlo, pět minut před koncem první půle vsítil vítězný gól Neymar!

    Druhý poločas byl taktéž velice atraktivní, Los Amarillos přestáli několik ošemetných situací, v nichž jim nesmírně pomohl dnes fantasticky chytající gólman Varas a občas vyráželi do zajímavých protiakcí. Na konci jedné z nich mohl svou druhou branku vstřelit José, ale rozvlnil pouze boční síť. Patnáct minut před koncem se na hřiště dostal Sergio Araujo, jenž za svého krátkého působení stihl neproměnit hned tři velké šance, ve všech případech mu scházelo o kousíček přesnější zakončení.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Los Amarillos už vrhli všechny své zbylé síly do ofenzivy, hosté se díky tomu mohli řítit do přečíslení tří proti jednomu, které nakonec zakončil Neymar, ale dnes fantastický Varas byl znovu na svém místě!
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
    90. Sergio Araujo (LPA)
     
    90
    Vyrovnání nebylo ale vůbec daleko! Obrovský kus práce odvedl Tana, který obešel Iniestu a poté lahůdkovým obloučkem poslal míč k nabíhajícímu si Araujovi, který ve skluzu dokázal zakončit, ovšem i ve své třetí obrovské šanci branku těsně minul!
     
    89
    Hráči Las Palmas ještě vybojovali rohový kop, nic z něj ale nevymysleli a kupředu se hnal Lionel Messi, který byl tvrdě, ale zároveň čistě odzbrojen vracejícím se Bigasem.
     
    88
    Javi Varas teď pořádně zabrnkal na nervovou soustavu domácích příznivců, když nezvládl zpracování a musel se opravdu hodně snažit, aby míč zvládl a stihl odkopnout do bezpečí před dotírajícím Suárezem.
     
    87
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází David García, přichází Francisco Nili.
     
    86
    Z něj Barcelonští pranic nevykoumali, následnou protiakci Las Palmas byl Alves nucen zastavit za cenu žlutého kartónku.
     
    85
    Po dlouhé době měli hosté opět k dispozici volný přímý kop. Situace si vyžadovala přímé ohrožení branky a to také přišlo, ovšem Messi trefil jednoho z ve zdi stojících hráčů, od něhož se kulatý nesmysl odrazil na rohový kop.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Roque Mesa (UD Las Palmas).
    84. Sergio Araujo (LPA)
     
    84
    No, tak jsem to asi zakřikl! Tana se s míčem vrhl do pootevřené obrany Barcelony, ovšem nedokázal jej procpat skrz. Vadit mu to ale nemuselo, chvíli nato se totiž ke střele dostal Araujo a nutno poznamenat, že Bravo si musel hodně hlasitě oddychnout, poněvadž balón zamířil jen těsně mimo!
     
    83
    Domácím už docházejí síly a na jejich herním projevu je to vidět. Snaha jim nelze upřít, to rozhodně ne, ale směrem do útoku už je to od nich velmi krkolomné a bez nápadu.
     
    82
    Nyní už si Lionel Messi vedl o poznání lépe, když předvedl ukázkové zpracování, protáhl se okolo Mesy, dál už se ale díky fantastickému obrannému skluzu v podání Artilese nedostal.
     
    81
    Neymar svou přihrávkou ze hry vyřadil hned dva obránce, Messi měl na střelu dostatek času a prostoru, situaci ale nezvládl podle svých představ a byl odzbrojen.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 10. José (Viera) – 6. L. Suárez (Iniesta), 39. Neymar

    Karty:   84. Mesa (LPA) – 34. Arda Turan (BAR), 86. Dani Alves (BAR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:12. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 10:13.
    UD Las Palmas: Varas – David García (C) (87. Nili), Artiles, Bigas, Garrido – Mesa – El Zhar (76. Araujo), Tana, Viera (66. Lemos), Momo – José.
    Náhradníci: Lizoain – Lemos, Ángel López, Alemán, Araujo, Valerón, Nili.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Mascherano, Mathieu, Alba – Arda Turan (46. Rakitić), Roberto (70. Vermaelen), Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Aleix Vidal, Bartra, Vermaelen, Rakitić, Munir, Sandro.

    Rozhodčí: Carlos Del Cerro – Juan Yuste, Abraham Álvarez
    thejrc.org