SK Karviná – Mor. Budějovice 5:4 (1:0 po s.n.) | Řisuty – Klášterec nO 3:4 (0:1 po s.n.) | Vrchlabí – Klatovy 4:3 (kon.)
Nymburk – Děčín 4:3 (kon.) | Frýdek-M. – Břeclav 8:2 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 4:3 (kon.)
Technika Brno – Opava 5:1 (kon.) | Kolín – Písek 5:2 (kon.) | Sokolov – Jindř. Hradec 7:2 (kon.)
Žďár n/S – Havlíčkův Brod 2:5 (kon.) | Vsetín – SHK Hodonín 6:0 (kon.) | Jablonec n/N – Pelhřimov 0:0 (zruš.)
Kobra – Trutnov 4:1 (kon.) | Tábor – Bílina 12:1 (kon.)
konec
HC Technika Brno
5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
HK Opava
Sobota 20.02.2016, 17:00 • Sportcentrum Lužánky • 2. liga skupina Východ • 44. kolo
Partner:
     
    Konec základní části máme tedy v brněnské hale s velkým smutkem ve tvářích hostujících hokejistů. Opava se v posledním kole připravila o možnost zahrát si play-off. Dalo by se říci, že Technika oplatila soupeři loňské vyřazení ve čtvrtfinále. Ve třetí třetině rozhodli o osudu utkání Michal Brzobohatý, Peter Bustin a Jiří Čtvrtníček, kteří si připsali každý na své konto po jedné vstřelené brance. Ode mne je to tedy pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek sobotního večera a brzy na počtenou. (19:14:42)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet sekund, nikdo se již nikam nežene.
     
    59:04
    Vrba si sjížděl před branku na pas, přetlačil ho však jeden z hostujících obránců, Vrba souboj neustál, spadl a natlačil Šafránka do brány. Hra je přerušena.
     
    58:45
    Šafránek rozehrává za vlastní klecí.
     
    57:32
    Selingr se dobře prokličkoval útočným pásmem, nedostal se ale k finální střele. Pohledná akce zkušeného matadora ve službách Opavy.
     
    56:52
    Jurča pokusem od mantinelu nepřekvapil Šafránka.
     
    55:54
    Piskoř s Kadlecem ujížděli do přečíslení dvou na jednoho, na druhého jmenovaného se ale nakonec kotouč nedostal a domácí tak ani nezakončili.
     
    54:58
    Technika právě vstřelila branku!
    Hokejisté Opavy už nejspíše složili zbraně. V útočném pásmu zkusil štěstí střelou zápěstím PETER BUSTIN a černá pryž propadla Šafránkovi pod vyrážečkou až za brankovou čáru. Asistence: Ondřej Stehlík.
     
    54:16
    Michal Brzobohatý se prohnal po levé straně a tísněn Pavelkem dokázal zakončit. Šafránek jeho pokus chytá.
     
    53:51
    Ke střele v útočném pásmu se probojoval Polok, Jekel však dobře viděl a nastavil jeho pokusu lapačku.
     
    53:14
    Technika právě vstřelila branku!
    Pavel Strýček zachytil puk na modré čáře, poslal jej směr Šafránkova svatyně, kde byl připravený JIŘÍ ČTVRTNÍČEK, který pohotově tečoval kotouč mezi betony opavské stálice. Asistence: Pavel Strýček, Peter Bustin.
     
    53:05
    Strýček lehkým nahozením od modré čáry nevylekal dobře chytajícího Šafránka. Opavě se krátí čas, snaha se hokejistům Opavy ale určitě upřít nedá.
     
    52:25
    Havíř od modré čáry natrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    52:20
    Zakázané uvolnění Slezanu.
     
    51:57
    Piskoř se obtočil kolem brány a hledal před bránou spoluhráče, ale marně.
     
    51:02
    Puk se zastavil na brankové čáře a Čtvrtníček ho i se Šafránkem nejspíše dotlačil do sítě, rozhodčí ale branku neuznává.
     
    50:45
    Benýšek málem v samostatném úniku, na poslední chvíli jej zastavil hráč v červeném dresu. Podle rozhodčích dovoleně, podle Benýška ne. Hra pokračuje.

    Matěj Laža

    Branky a nahrávky: 24. Piskoř (Kadlec, Látal), 28. Bustin (Čtvrtníček, Stehlík), 46. M. Brzobohatý (Havíř), 54. Čtvrtníček (Strýček, Bustin), 55. Bustin (Stehlík) – 2. Vítek (Polok)


    HC Technika Brno: Jekel (Novák) – Habrovec (C), Sedlák, Šidák, Havíř, Navrátil, Strýček, Zbořil, Vrba – M. Brzobohatý, Bustin, P. Brzobohatý, Benýšek, Biolek, Jurča, Piskoř, Čtvrtníček, Polesný, Kadlec, Látal, Stehlík.
    HK Opava: Šafránek (Plánovský) – Vrabel, Galvas, Slavík, Tichý, Tuma, Pavelek, Mosler – Štindl, Herman, Rousek, Vítek, Polok, Wolf, Selingr (C), Černý, Svoboda, Chalupa.

    Rozhodčí: Held – Vožda, Lainka
    thejrc.org