New Jersey – NY Islanders 0:1 (kon.) | Carolina – San Jose 5:2 (kon.) | Columbus – Buffalo 0:4 (kon.)
Montreal – Philadelphia 3:2 (2:1 po s.n.) | Calgary – Vancouver 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 2:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
San Jose Sharks
Sobota 20.02.2016, 01:00NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších přenosů se těší Tomáš Kubečka. Pěkný víkend! (03:49:35)
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 11 756 diváků!
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Jordán (CAR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:25
    Andrej Nestrašil (CAR) 0+1, 0 střel, čas na ledě 16:57
    Tomáš Hertl (SJS) 1+0, 4 střely, čas na ledě 15:55
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jeff Skinner (CAR) 2+0
    2. Jordan Staal (CAR) 1+1
    3. Eric Staal (CAR) 0+1
     
    Je dobojováno! Carolina Hurricanes poráží na svém kluzišti San Jose Sharks 5:2! Domácí vstoupili do utkání o něco lépe. Úvodní branku totiž obstaral Tery! Ještě do přestávky však střelou zápěstím stačil srovnat Burns! Ve druhé třetině se Carolina znovu dostala do vedení, když se po nádherné akci prosadil Nordström! Třetí třetina poté přinesla parádní hokej plný akce. Těsně po přestávce dostal Skinner kotouč za brankovou čáru, rozhodčí nejprve gól neuznali, ale trenér Caroliny si vzal Coach´s Challenge, která potvrdila regulérnost branky! San Jose se však nevzdalo a Hertl vystřelil Žralokům naději! Domácí však své vítězství potvrdili v poslední pětiminutovce, kdy se nejprve prosadil Skinner a do prázdné branky upravil skóre na konečných 5:2 Jordan Staal!
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Domácí mohli přidat ještě jednu branku! Brankáře Jonese zastoupil na brankové čáře Brent Burns, který vyrazil takřka jistou branku!
     
    59:20
    Zubrus se ještě natlačil před Warda. Michal Jordán mu skvěle zatarasil cestu a svému brankáři nyní hodně pomohl.
     
    58:59
    Skinner se hnal do útočného pásma za hattrickem. Mladý hráč Caroliny to však s nadšením přepískl a přejel přes modrou čáru příliš brzy. Ofsajd.
     
    58:23
    Zubrus šermoval v rohu kluziště, ale nenašel nikoho v bílém dresu. San Jose už se nejspíše definitivně smířilo s porážkou.
    57:35 Jordan STAAL - 5:2

     
    57:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    A San Jose se risk hrubě nevyplatil! Po nepřesné přihrávce v útočné třetině se ke kotouči dostal Andrej Nestrašil, který jej poslal na JORDANA STAALA a ten bez problémů trefil prázdnou klec. Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    57:00
    Hosté to zkoušejí bez brankáře! Jones mizí tři minuty před koncem na střídačce!
     
    56:45
    San Jose se stále snaží se zápasem něco udělat, ale útoky Žraloků končí nezdarem. Nyní hosty zastavilo postavení mimo hru.
    55:32 Jeff SKINNER - 4:2
     
    55:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina znovu vede o dvě branky! JEFF SKINNER si na začátku akce vyměnil puk s Versteegem a na jejím konci vyplaval před odkrytou klecí, do které bez problémů nikým neatakován doklepl kotouč! Asistence: Jacob Slavin.
     
    55:09
    Pavelski nezpracoval prudkou přihrávku a Andrej Nestrašil se rázem ocitl v dobré šanci. Jeho ránu z pravého křídla Jones vyrazil.
     
    54:37
    Také Patrick Marleau pouze posílá kotouč podél mantinelu přes všechny čáry. S takovou se Žraloci vyrovnání nedočkají.
     
    54:13
    Domácí setrvají před Jonesem. Hostům se nepovedl pokus o rychlou rozehrávku a kotouč končí na zakázaném uvolnění.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 8. Tery (Hanifin, Nash), 33. Nordström (Staal, Pesce), 41. Skinner (E. Staal, Versteeg), 56. Skinner (Slavin), 58. J. Staal (Nestrašil) – 15. Burns (Ward, Nietto), 51. Hertl (Marleau)


    Carolina Hurricanes: Ward (Läck) – Hainsey, Slavin, Pesce, Liles, Jordán, Hanifin – Di Giuseppe, J.Staal, Versteeg – Nestrašil, E. Staal, Nordström – Lindholm, Rask, Skinner – Nash, McClement, Terry,
    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Burns, Martin, Vlasic, Braun, Tennyson, De Melo – Pavelski, Thornton, Hertl – Ward, Marleau, Nieto – Karlsson, Coutore, Donskoi – Zubrus, Tierney, Brown

    Rozhodčí: McCauley, Morton – Berg, Miller

    Diváci: 11 756
    thejrc.org