New Jersey – NY Islanders 0:1 (kon.) | Carolina – San Jose 5:2 (kon.) | Columbus – Buffalo 0:4 (kon.)
Montreal – Philadelphia 3:2 (2:1 po s.n.) | Calgary – Vancouver 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 2:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
Tampa Bay Lightning
Sobota 20.02.2016, 18:30 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy u konce a my sledovali velice atraktivní hokej, protože hosté nakonec po přestřelce vyhráli 2:4! V poslední třetině sice branka nepadla, ale domácí si vyhrát nezasloužili, protože zahodili spoustu dalších šancí na zdramatizování zápasu. Já se tedy pro dnešek loučím, děkuji za pozornost a přeji Vám hezký zbytek víkendu! (21:18:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Domácí už hrají bez gólmana, ale k ničemu jim to není, protože Tampa dobře brání a zápas za půl minuty bude definitivně končit!
     
    58:38
    Opět musel bystrost prokázat hostující gólman, který mrskl lapačkou a puk vykryl – vypadá to, že dnes to bude pro Tampu za tři body.
     
    57:57
    Stále je tu velký tlak Tučňáků, kteří se snaží o aktivní hru až do samého konce, na zemi ale byl opět Bishop a i další ránu kryl.
     
    56:35
    Hosté se stále drží, protože se hraje ve středním pásmu a Pittsburgh se nemůže dostat do velkého tlaku – času je pak velice málo.
     
    55:29
    Další práci měl po drobném oddechu Bishop, nakonec ale zvládl střelu vyrazit za sebe a Tampa se tak stále drží.
     
    54:34
    Uvidíme, co z toho bude, protože domácí se stále brání a čas pořád ubývá, takže Tampa se nikam nežene a snaží se hrát hlavně na čas.
     
    53:39
    Stále platí, že útoč Tampa, ale na zemi byl včas připraven Zatkoff, který celou akci zastavil a drží tak Penguins ve hře!
     
    52:53
    Hosté tak mají přesilovku a snaží se utkání rozhodnout, domácí se ale velice dobře brání a zatím jim nedovolují žádnou šanci.
     
    51:54
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 4 min., nebezpečná výstroj).
     
    51:28
    Zatím se hosté stále brání, ale ojediněle se dostali i do jedné šance, tu měl na holi Callahan, z úhlu ale nepřesnou střelou bránu neohrozil.
     
    51:05
    Bishop je dnes vážně neskutečný a teď byl opět včas na zemi, takže zamezil Penguins v další velké šanci.
     
    50:40
    V obrovské šanci se ocitl z ničeho nic Kessel, který byl zcela sám před Bischopem, ale ten ho úžasným zákrokem betonem opět vychytal!
     
    49:57
    A po dalším zákroku hostujícího gólmana je tu další bitka, jakoby to domácím už dnes nestačilo.
     
    49:39
    Po hodně dlouhé době se dostala dopředu i Tampa, která se snažil ohrozit Zatkoffa ale marně, takže puk mají zpátky domácí.
     
    48:31
    Hraje se pořád před bránou Bishopa, který musí být v neustálé permanenci, ale teď momentálně žádnou bezprostřední práci neměl.
     
    47:46
    Hra je ale zase zastavena, takže domácí celek musí znovu začínat od začátku – Tampa se k ničemu sice nedostala, ale velice dobře brání.
     
    47:25
    Hra je opět přerušena, protože už po nespočetněkráté musel na zem úžasný Bishop a dokázal tvrdé nahození na jeho bránu chytit a udržet.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 26. Kuhnhackl, 37. Wilson (Rust, Letang) – 10. Stralman (Namestnikov, Audy-Marchessault), 12. Stamkos (Killorn, Carle), 24. Carle, 32. Johnson (Palát, Audy-Marchessault)


    Pittsburgh Penguins: Zatkoff (Fleury) – Maatta, Letang, Dumoulin, Daley, Pouliot, Lovejoy – Kunitz (A), Crosby (C), Hornqvist – Hagelin, Cullen (A), Kessel – Kuhnhackl, Sundqvist, Rust – Wilson, Porter, Sheary
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Šustr, Stralman, Carle, Coburn, Nesterov – Killorn, Stamkos (C), Callahan (A) – Palát (A), Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Brown – Condra, Boyle, Audy-Marchessault
    ocianews.com