Oostende – Gent 5:2 (kon.) | Waasland-Beveren – Anderlecht 1:0 (kon.) | Waregem – Mechelen 2:3 (kon.)
konec
KV Oostende
5:2 (3:2)
KAA Gent
Neděle 21.02.2016, 14:30 • Albertparkstadion, Oostende • Belgická Jupiler Pro League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás opět budu těšit, na počtenou! (16:40:52)
     
    No, takovýto výsledek asi čekal opravdu málokdo! Papírové předpoklady ale tentokráte musely jít stranou, Oostende totiž před vlastními fanoušky rozprášilo Gent 5:2! Hosté nedokázali odpovědět na páteční výhru svého hlavního konkurenta v boji o prvenství, na Club Brugge tedy ztrácejí tři body. Přitom to pro ně vůbec nezačalo špatně, v sedmé minutě je po proměněné penaltě do vedení poslal Sven Kums, pak se ale začaly dít věci. Nejprve se o vyrovnání postaral Michiel Jonckheere, tři minuty nato skóre na stranu domácích překlopil Sebastien Siani. Brankové hody však ani zdaleka nekončily, do konce prvního poločasu ještě stihl vedení De Kustboys zvýšit Knowledge Musona, jiskřičku naděje pro Gent vykřesal Laurent Depoitre!

    Kdo očekával, že De Buffalo's na svého soupeře v druhé půli vlétnou, a zadělají tak na drama, musel být zklamán. Domácí si totiž vedení nejenže zkušeně pohlídali, ba naopak zvládli přidat další přesné zásahy. Ve čtyřiapadesáté minutě se po zmatcích ve vápně podruhé trefil Michiel Jonckheere, v nastavení pak zlomené hráče Gentu, kteří navíc dohrávali bez vyloučeného Asareho, dorazil střídající Yassine El Ghanassy!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se ještě pokusili o kosmetickou úpravu skóre, Foketův přetažený centr doputoval až ke Coulibalymu, po jehož akrobatickém zakončení ale míč mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    90+2
    Utkání už se opravdu pouze dohrává, v hledišti Albertparkstadionu přítomní fanošucí si překvapivé vítězství nad jasným favoritem hodlají patřičně užít!
    90+1. El GHANASSY - 5:2
     
    90+1
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Oostende přidává pátý hřebíček do hostující rakve, tohle už je debakl! Domácí měli k dispozici rohový kop, rozehráli jej na krátko, ke střele se poté dostal de Schutter, Sels sice zasáhl, ovšem míč vyrazil pouze do míst, kde číhal YASSINE EL GHANASSY, který se přesnou ranou nemýlil!
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    89
    Střídající Cyriac se hbitě protáhl hostující obranou, poté k zakončení vyzval Canesina, tomu ale balón v tom nejdůležitějším momentu utekl.
     
    88
    Máme tu úplně poslední střídání tohoto mače, hřiště opouští hlavní hrdina Jonckheere, který dnes dokázal vsítit dvě branky. Na pár posledních minut jej nahradí Yassine El Ghanassy.
     
    87
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Musona, přichází Cyriac.
     
    86
    Brecht Capon to provedl náramně, když se zbavil dvou protihráčů a našel Sianiho, jenž lehkým obloučkem přehodil svého strážce, načež se sám před Selsem ocitl Vandendriessche, zakončení se mu ale nevyvedlo.
     
    85
    Coulibaly se v hlavičkovém souboji nepříjemně srazil s Miliém, více otřeseně vypadá právě domácí obránce, vše by ale mělo být v pořádku.
     
    84
    I trocha štěstí nyní stála při Coulibalym, jenž se dostal přes svého srážce až ke střele, Biebauw ale včas vyběhl, zmenšil střelecký úhel a míč za svá záda nepustil.
     
    83
    Oostende se opět po krátké časové odmlce dostalo do útoku, z rohového kopu ale žádné nebezpečí nevzniklo, ovšem po sérii několika odrazů se ke střele dostal Siani, Sels se ale nijak výrazněji zapotit nemusel.
     
    82
    Poprvé budou střídat i domácí, za hlasitého a bouřlivého potlesku z ochozů stadionu plac opouští Jali, místo něho se nám v závěrečné desetiminutovce představí Niels de Schutter.
     
    80
    Na Schoofsův pas si za obranu naběhl Dejaegere, jeho centr ale zvládl zablokovat Capon. Hostující hráči se dožadují penalty, obránce Oostende se, dle jejich názoru, míče dotkl rukou, sudí to však viděl jinak.
     
    79
    Kums pro Gent vybojoval roh, sám se také ujal jeho exekuce. Nekopl jej vůbec špatně, ve vápně se v nadějné pozici o hlavičku snažil Nielsen, k dosažení na kulatý nesmysl mu ale ještě kousíček scházel.
     
    78
    Kumsův nákop si špičkou kopačky do běhu píchl Coulibaly, nic ale vymyslet nedokázal, poněvadž roli posledního hráče v naprostém klidu a pohodě zvládl Antonio Milić.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 12. Jonckheere, 15. Siani, 36. Musona, 55. Jonckheere, 90+1. Ghanassy – 7. Kums (pen.), 41. Depoitre

    Karty:   19. Vandendriessche (OOS)   73. Asare (GNT)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:22.
    KV Oostende: Biebauw – Capon, Godeau, Milić, Lukaku – Vandendriessche – Jali (82. de Schutter), Siani – Jonckheere (88. El Ghanassy) – Canesin, Musona (87. Cyriac)
    Náhradníci: Chopin – de Schutter, Rozehnal, El Ghanassy, Berrier, Cyriac, Akpala

    KAA Gent: Sels – Asare, Mitrović (70. Déaux), Nielsen – Foket, Saief, Kums, Schoofs, Dejaegere – Depoitre (59. Coulibaly), Boussoufa (60. Diedhiou)
    Náhradníci: Vandenbussche – Rafinha, Gershon, Coulibaly, Neto, Déaux, Diedhiou

    Rozhodčí: Wim Smet – Dirk Gilon, Vito Divincenzo
    thejrc.org