Jihlava – Poruba 3:1 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 0:7 (kon.) | Kladno – Letňany 5:6 (1:2 po s.n.)
Havlíčkův Brod – Poruba 4:1 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 0:3 (kon.) | K. Vary – Havířov 2:1 (kon.)
HC Litvínov – Vsetín 7:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 1:9 (kon.) | HC Plzeň – Mladá Boleslav 9:0 (kon.)
Třinec – Slavia 2:5 (kon.) | Jihlava – Opava 7:3 (kon.) | Liberec – Chomutov 5:7 (kon.)
Č. Budějovice – Pardubice 7:6 (po pr.)
konec
HC Litvínov
7:2 (2:0, 3:1, 2:1)
VHK ROBE Vsetín
Sobota 27.02.2016, 13:00Extraliga staršího dorostu • 16. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (14:55:39)
     
    59:50
    Vsetín se ještě dostal do útočného pásma, ale z toho už nic nebude.
     
    59:30
    O kotouč se bojuje ve středním pásmu.
     
    58:22
    Cikánek si klepl o puk, Bártek mu ho poslušně přihrál. První jmenovaný ale trefil jen prvního bránícího hráče před sebou, který otočil hru opačným směrem.
     
    58:01
    Litvínovští jsou ještě v závěru zápasu v tlaku a obstřelují hostující branku!
     
    57:01
    Tak, teď smekám pomyslný klobouček před hostujícím gólmanem, který předvedl skvělý zákrok! Dlouho ho před jeho brankou dusila první litvínovská lajna, Machač se ale stihl včas přesunout a zlikvidovat i nebezpečnou střelu Myšáka z bezprostřední blízkosti!
     
    55:39
    Litvínovští měli zase dobrou střeleckou příležitost, kterou ale promarnili! Byla to zase ta třetí lajna složená z litvínovských mladších dorostenců, která hostům dělala v jejich obranném pásmu velké problémy. Svoboda, Pech ani Vacín ale neuspěli!
     
    54:43
    Dvě střely Bártka v krátkém sledu za sebou, ale ani jedna se neujala, jelikož domácí obránce střílel od modré čáry a Machač měl dobrý výhled.
     
    53:56
    Nídl ujížděl sám na Machače, už už se chystal vystřelit. Zezadu ho ale ještě stihl dojet jeden z hostujících beků, který ho mírně zaháčkoval, podle rozhodčích to ale bylo v pořádku a vylučovat se nebude!
     
    53:12
    Paroušek našel osamocený puk za svou vlastní brankou a rozhodl se ho nahodit na branku Kovaříka, kde se ho ale ujali domácí.
     
    52:01
    Matiaško projel středním pásmem až k brance Kovaříka, na kterého vyslal nepříliš razantní střelu, se jejímž zneškodněním si Kovařík poradil.
     
    51:23
    Kotouč je opět na čepelích domácích hráčů, kteří se zase ženou do útočného pásma.
     
    50:21
    Cikánek se rozhodl vyzkoušet Machače od modré čáry, ale netrefil branku.
     
    49:41
    Hosté v plném počtu.
     
    49:19
    Domácím se první polovina přesilovky příliš nedaří. Až teď se jim podařilo dostat do útočného pásma, po střele Vopata od modré čáry se kotouče zmocnili hostující obránci, kteří svůj tým osvobodili vyhozením kotouč k litvínovské brance.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu VHK Vsetín (Sušeň – 2 min., faul kolenem).
     
    47:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vše to začalo u Lukáše Vopata, který v obrovské rychlosti projel od své branky podél pravého mantinelu až do útočného pásma, kde poslal briliantní přihrávku na před brankou hlídkujícího JIŘÍHO NÍDLA, který měl už lehkou práci, neboť u levé tyče bylo volno. Domácí útočník zachoval chladnou hlavu a v poklidu puk dopravil do hostující branky. Asistence: Lukáš Vopat.
     
    45:57
    Hosté v plném počtu.
     
    45:49
    Domácí jsou usazeni v útočném pásmu, ale nemohou se dostat ke střele, jelikož o puk se hraje převážně v rohu za vsetínskou klecí.

    Sabina Šťástková

    Branky a nahrávky: 6. Svoboda (Vacín, Pech), 6. Nídl, 26. Pech (Svoboda), 30. Vacín (Svoboda), 40. Myšák, 42. Pavlíček (Kordule), 48. Nídl (Vopat) – 31. Kovář (Koňařík), 41. Dubnický (Koňařík)


    HC Litvínov: Kovařík (Havlík Š.) – Bártek, Havlík D., Kučera, Hipius, Cikánek – Nídl, Vopat, Myšák, Vacín, Kordule, Dufek, Pavlíček, Svoboda, Pech
    VHK ROBE Vsetín: Machač (Sachr) – Pařížek, Krůžela, Nadymáček, Kollár, Kašpar, Augustin – Najvar, Koňařík, Wolf, Hrňa, Dubnický, Matiaško, Sušeň, Humplík, Kovář, Paroušek

    Rozhodčí: Turčan – Mašek, Goltsch
    thejrc.org