Heracles – Kerkrade 0:5 (kon.) | Graafschap – Heerenveen 0:1 (kon.) | Utrecht – Feyenoord 1:2 (kon.)
Ajax – Alkmaar 4:1 (kon.)
konec
BV De Graafschap
0:1 (0:0)
SC Heerenveen
Neděle 28.02.2016, 14:30 • Stadion De Vijverberg, Doetinchem (kapacita: 12.600 diváků) • Nizozemská Eredivisie • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního dne. Nashledanou. (16:24:37)
     
    Jak nespravedlivý dokáže být fotbal, to v plné kráse ukázal dnešní souboj De Graafschapu a Heerenveenu. Domácí, ač aktuálně poslední tým tabulky, byl po většinu utkání lepším týmem a diktoval tempo hry.Jeho hráči však nedokázali využít žádnou ze šancí, kterou si vytvořili a hosté naopak udeřili hned z první nebezpečnější návštěvy domácí šestnáctky. O výhře Heerenveenu tak rozhodl jediným gólem utkání ze 66. minuty Morten Thorsby.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rohový kop už žádné nebezpečí před domácí brankou nepřinesl. Hosté se navíc udrželi u míče a utkání dohrají na útočné polovině.
    90+2. Zeneli své sólo do gólového konce nedotáhl, Jurjus ho parádně vychytal!
     
    90+2
    Do otevřené domácí obrany měli možnost zaútočit hosté, když jejich rychlý protiútok táhl po pravé straně Zeneli, který se nakonec, ač těsně bráněn, dostal k zakončení, jeho ránu po zemi ale dokázal Jurjus vyrazit na roh!
    90+1. Kabasele měl na kopačce vyrovnání, z voleje ale těsně minul!
     
    90+1
    Další dlouhý balon mířil do vápna hostů ze středu hřiště, ale nyní to málem vyšlo! Míč si našel ve vzduchu před brankou Vermeij, který jej přiklepl na Kabaseleho, který parádním volejem jen těsně přestřelil Mulderovu klec!
     
    90+1
    Tři minutky se bude hrát nad rámec základní hrací doby, povede se domácím vyrovnat nebo si hosté odvezou tři body?
     
    90
    Kabasele se rval o nakopnutý míč před brankou Heerenveenu, počínal si však až příliš aktivně a navíc v rozporu s pravidly.
     
    89
    Domácí to opět zkusili dlouhým centrem až své obranné poloviny, jenže obrana Heerenveenu nyní ve vzduchu jasně vládne. Poté se ještě útočného faulu dopustil jeden z domácích fotbalistů a hráči De Graafschapu přijdou o míč.
     
    87
    Vzduchem to ale opravdu nepůjde, jenže domácí hráči jsou v těchto minutách nepoučitelní. Další vysoký centr letěl k hostující brance a opět se k míči jako první dostal gólman Mulder.
     
    86
    Necelých pět minut zbývá do konce základní hrací doby. Domácí mají míč na svých kopačkách a ještě se určitě pokusí o vyrovnání.
     
    85
    Další dlouhý centr letěl na branku hostů z hloubi pole, to ale asi nebude ta vhodná taktika, jak dosáhnout vyrovnání. Znovu se totiž k míči ve vzduchu dostal jako první brankář Mulder.
     
    84
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Caner Cavlan, přichází Lucas Bijker.
     
    84
    Veerman dostal míč do prostoru asi dvacet metrů před brankou domácích a jelikož měl dost času i prostoru na střelu, odhodlal se k zakončení, které nebylo vůbec špatné a po němž se míč stočil jen kousek vedle pravé tyče!
     
    82
    Domácí to již zkoušejí ze všech pozic a pokud mají možnost, okamžitě posílají balon před branku Heerenveenu. Dlouhý nákop Pröppera dokázal Mulder vyboxovat mimo vápno, následně hrají s míčem, alespoň na malou chvíli, jeho spoluhráči.
     
    81
    Trochu nepochopitelně hosté rozehráli míč vzduchem a také o něj zákonitě přišli. Domácí se ihned hnali vpřed, těžký centr z pravé strany v podání Vermeije byl ale nepřesný a balon se stočil za brankovou čáru mimo hrací plochu.
     
    80
    Tlak domácích nyní na chvíli poleví po útočném faulu Vidy, hosté s rozehrávkou příliš nespěchají.

    Daniel Kubelka

    Branky: 66. Thorsby

    Karty:   51. R. Pröpper (GRA), 71. Tarfi (GRA), 74. Çiçek (GRA) – 45. Mulder (HEE), 78. van den Berg (HEE)


    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert, Çiçek – El Jebli (71. Parzyszek), Kaak, Driver (46. K. Vida) – Peters (71. Kabasele), Tarfi, Vermeij.
    Náhradníci: Verstappen – Straalman, Linthorst, Tesselaar, Parzyszek, K. Vida, Kabasele.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, St. Juste, van Aken, Cavlan (84. Bijker) – Marzo, Thorsby, van den Berg – Zeneli, Veerman, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Namli, te Vrede, van den Boomen, Zahovič, Bijker, Huizing.

    Rozhodčí: Blom – Vandeursen, Hubers
    thejrc.org