Novosibirsk – Vladivostok 4:0 (kon.) | Ufa – Kazaň 3:4 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 4:2 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
4:0 (0:0, 3:0, 1:0) Stav série: 4:1
Admiral Vladivostok
Úterý 01.03.2016, 14:30 • Ice Sports Palace Sibir • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! HK Sibir Novosibirsk podal v domácím prostředí skvělý výkon, a po vítězství 4:0 nad Admiralem Vladivostok se může radovat z postupu do semifinále!

    První třetina pátého čtvrtfinálového duelu branku nenabídla. Do utkání však vstoupil aktivněji hostující Vladivostok, který měl hned několik velkých šancí, avšak výborného Saláka hostující hráči překonat nedokázali. V závěru měl Sibir přesilovou hru, tu však také nevyužil.

    Druhá třetina nabídla bleskový vstup Sibiru, který se již po minutě dostal do vedení zásluhou Damira Žafjarova. O další tři minuty se prosadil Sergej Šumakov, a na jeho trefu navázal i Arťjom Vorošilo. Admiral měl však v polovině druhé třetiny dvouminutovou přesilovou hru pět na tři, avšak i díky výborným zákrokům Saláka se prosadit nedokázal!

    Ve třetí třetině Sibir kontroloval hru, a v závěru zápasu ještě přidal svou čtvrtou branku, o kterou se postaral Konstantin Okulov! (17:05:44)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Alexander Salák (SIB) – Čisté konto, 52 zásahů
    Andrej Meszároš (SIB) – 0+0, 3 střely, TOI – 20:24
    Tomáš Vincour (SIB) – 0+1, 3 střely, TOI – 13:25

    Novosibirsk se v semifinále utkání s vítězem série Salavat Ufa – Bars Kazaň!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    V samotném závěru se ještě první formace dostala do útočného pásma, avšak Šalunov kotouč neudržel. Na druhé straně zahrozil Blum, avšak jeho ránu Salák vyrazil!
     
    58:49
    Dnešní utkání se již poute dohrává, a zaplněná Ice Sports Palace Sibir děkuje hlasitým potleskem svým hráčům za skvělý výkon, a postup do semifinále!
     
    58:08
    Jergor Jakovlev se dostal dvě minuty před koncem ke střele z levé strany, nicméně Salák v dnešním zápase podává skvělý výkon!
     
    57:37
    Novosibirsk vyrazil do protiútoku, který táhl po levé straně Bobrov. Jeho následná přihrávka hledala před brankou Okulova, avšak ten nedokázal puk zpracovat.
     
    57:15
    V závěru přesilové hry hostujícího celku se navíc dostal ke kotouči ve středním pásmu Okulov, který ho drží, a šetří čas!
     
    56:47
    Na hranici pravého kruhu dostal tentokrát prostor David Booth, nicméně jeho střelu dokázal Salák vyrazit k Mišarinovi, a ten vyhazuje!
     
    56:25
    Až Geoffrey Kinrade to zkoušel z hranice pravého kruhu, avšak jeho střela mířila těsně mimo branku.
     
    56:02
    Hostující celek nebezpečně kombinuje v útočném pásmu, avšak zatím se k žádné střele nedostal.
     
    55:22
    Admiral si však ještě zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Alexej Kopejkin, který podrazil Kosmačjova.
    55:02 Konstantin OKULOV - 4:0
     
    55:02
    Sibir právě vstřelil branku!
    A teď už je jasné, že Sibir postupuje do semifinálových bojů, neboť pět minut před koncem utkání navyšuje své vedení! Na levé straně dokázal vybojovat kotouč KONSTANTIN OKULOV, který si následně povodil obránce, a následným bekhendovým zakončením mířil přesně! Bez asistence.
     
    54:41
    Druhá útočná formace se dokázala usadit v útočném pásmu, a z mezikruží nebezpečně vystřelil Alšvevskij. Jeho rána však mířila mimo!
     
    54:13
    V závěru zápasu se začíná na ledě přiostřovat! Za brankou Saláka poslal David Booth hodně ostře na mantinel Naumova, nicméně o faul se v tomto případě nejednalo.
    Play-off nabízí hodně vyhrocených soubojů! O tom se přesvědčil také slovenský bek Andrej Meszároš z Novosibirsku.

     
    53:52
    U střídačky schytal hodně ostrý úder David Ullström, který se drží za zápěstí, a s nepříjemnou grimasou odjíždí na střídačku. Salák jen zlostně klepl holí o led poblíž rozhodčích!
     
    53:22
    Vzápětí vyrazil do útoku hostující Dmitrij Lugin, který od modré vystřelil, avšak pozorný Saša Salák si jeho střelu dokázal pohlídat!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 22. Žafjarov (Gubin), 25. Šumakov (Sannikov), 26. Vorošilo (Meszároš, Vincour), 56. Okulov


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Meszároš, Verešagin, Mišarin, Beljakov, Gimajev (A), Ignatovič, Naumov – Ridderwall, Ullström, Vincour – Sannikov, Šalunov, Šumakov – Bobrov, Vorošilo, Okulov – Žafjarov, Gubin, Kopejkin – Fefelov
    Admiral Vladivostok: Bobkov (Nalimov) – Bartulis (C), Blum, Kinrade, Zemčjonok, Kosmačev, Lisov – Vozovik – Goškov, Dugin, Booth – Alševskij (A), Kuzněcov, Podšendjalov – Ugarov, Sajustov, Lugin – Voronin, Ivanov, Jakovlev

    Rozhodčí: Bělov, Beljajev – Otmachov, Misjur

    Diváci: 7400
    Novosibirsk 4 1 Vladivostok
    #1 Pondělí 22.02.2016 • 12:30
    Novosibirsk - Vladivostok 4:2
    #2 Středa 24.02.2016 • 14:30
    Novosibirsk - Vladivostok 4:0
    #3 Pátek 26.02.2016 • 10:30
    Vladivostok - Novosibirsk 1:3
    #4 Neděle 28.02.2016 • 08:00
    Vladivostok - Novosibirsk 2:0
    #5 Úterý 01.03.2016 • 14:30
    Novosibirsk - Vladivostok 4:0
    ocianews.com