Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 5:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 3:3 (kon.)
W. Brémy – Hannover 4:1 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Schalke 1:3 (kon.)
Dortmund – Bayern 0:0 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
2:1 (2:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 05.03.2016, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! VfL Wolfsburg nakonec své hubené vedení nad Borussií Mönchengladbach dokázal udržet, a zvítězil 2:1!

    Do prvního poločasu dnešního utkání vstoupil lépe domácí Wolfsburg, který se dostal do vedení již po patnácti minutách, kdy se trefil Julian Draxler. Hned o dvě minuty později se trefil domácí Max Kruse, a s hosty to vypadalo špatně. Zanedlouho však srovnal nejlepší střele Borussie, Raffael, který vrátil svůj tým zpět do zápasu. V závěru poločasu měl na noze vyrovnání Raffael, avšak minul.

    Borussia byla ve druhém poločase aktivnějším týmem, a pokoušela se vyrovnat. V 68. minutě zahrozil Rodríguez, jehož střela skončila opravdu těsně vedle branky. Následně měl na druhé straně velkou šanci Hazard, avšak trefil pouze svého spoluhráče. V závěru už si Vlci počínali velmi dobře, a svého soupeře do nějakých větších šancí nepustili!

    Wolfsburg se po dnešní výhře posunul na sedmé místo, a dostává se "na dostřel" šesté Mohuči a pátému Gladbachu! Borussia je momentálně na pátém místě.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:27:22)
    Parta André Schuberta dnes na body nedosáhla, nicméně výkon Borussia až tak špatný nebyl!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Granit Xhaka opět chyboval při kombinaci na útočné polovině, a Vlci momentálně drží míč na útočné polovině!
     
    90+2
    Wolfsburg držel míč na útočné polovině, nicméně Caligiuri prohrál souboj s Hintereggerem. Borussia bude mít možnost autového vhazování, a může zamířit vpřed!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Daniel Siebert nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby, takže Borussia již příliš času na vyrovnání nemá!
     
    90
    Borussia postupovala do zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště Raffael. Brazilský forvard si na střelu netroufl, a tak raději přihrával na Herrmanna, nicméně přihrávka nebyla přesná.
     
    89
    Následně však při kombinaci chyboval Granit Xhaka, který se nechal obrat Schäferem. Střídající hráč poslal do úniku Arnolda, nicméně toho dokázal zastavit přesně načasovaným skluzem Hinteregger!
     
    88
    Wolfsburg i nadále drží těsně jednobrankové vedení! Momentálně však Borussia kombinuje na útočné polovině, a pokouší se dostat míč do vápna.
     
    87
    Teď Borussia vybojovala první velkou šanci v zápase! Sražený centr Stindla skončil na levé straně u Hofmanna, který poslal míč před branku, kde zakončoval Hrgota. Švédskému útočníkovi se však zakončení nepovedlo, a míč skončil mimo!
     
    86
    Havard Nordveit svedl ve středu hřiště ostrý souboj s Maxi Arnoldem, který však do vzdušného, narozdíl od norského stopera, nešel, tudíž byl odpískán faul, a u míče zůstane Borussia.
     
    85
    Jonas Hofmann si chtěl ve středu hřiště narazil míč se Stindlem, nicméně tento záměr nevyšel, a stoper Knoche dokázal míč odkopnout na polovinu soupeře.
    Povede se Mönchengladbachu vyrovnat?

     
    84
    Borussia se opět pokoušela kombinovat na útočné polovině, a dostat se do nějaké zajímavé šance. Přihrávka Hintereggera však našla pouze Träsche, který míč odkopl!
     
    83
    I Wolfsburg provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází André Schürrle, který podal povedený výkon. Na jeho místo přichází Marcel Schäfer!
     
    83
    Postupný útok hostujícího celku táhl středem hřiště Raffael, kterému na levé straně nabíhal zcela volný Hofmann. Brazilský forvard však zvolil pravou stranu, kde však Stindla nenašel.
     
    82
    Ani Borussia však nebyla tak aktivní v kombinaci na útočné polovině, a Xhaka o míč přišel. Ten se však následně odrazil od Schürrleho přesně k Christensenovi, a Borussia může zamířit vpřed.
     
    81
    Wolfsburg kombinoval na útočné polovině, nicméně kombinaci pokazil Guilavogui, který na pravé straně nedokázal zpracovat přihrávku od Arnolda.
     
    80
    Borussia provádí své poslední střídání v tomto zápase! André Schubert posílá ze hry Fabiana Johnsona, který v dnešním utkání nebyl tak aktivní. Na posledních zhruba dvanáct minut přichází na hřiště Jonas Hofmann.

    Jan Havlovic

    Branky: 15. Draxler (Arnold), 17. M. Kruse (Arnold) – 23. Raffael (Johnson)

    Karty:   45+1. Schürrle (WOF), 70. Guilavogui (WOF) – 32. Dahoud (MNC), 41. Christensen (MNC), 73. T. Hazard (MNC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:12.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Vieirinha (46. Träsch), Knoche, Dante, Ricardo Rodríguez – Arnold, Gustavo, Guilavogui – Draxler (73. D. Caligiuri) – Schürrle (83. Schäfer), M. Kruse.
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Ascues, D. Caligiuri, Träsch, Bruno Henrique, Putaro.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Nordtveit, Hinteregger – T. Hazard (76. Hrgota), Dahoud (68. Herrmann), Xhaka, Johnson (80. J. Hofmann) – Raffael, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Herrmann, Traoré, J. Hofmann, Hrgota, Korb.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Schiffner, Gittelmann (vš. Německo)
    bahis siteleri