Montreal – Minnesota 1:4 (kon.) | Florida – Philadelphia 5:4 (2:0 po s.n.) | Winnipeg – Colorado 3:2 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:0 (kon.) | Dallas – St. Louis 4:5 (po pr.) | Edmonton – Arizona 0:4 (kon.)
Vancouver – Nashville 4:2 (kon.) | San Jose – Washington 5:2 (kon.) | Los Angeles – New Jersey 1:2 (po pr.)
NY Rangers – Pittsburgh 3:5 (kon.) | Columbus – Tampa 0:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 13.03.2016, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Canadian Tire Centre v Ottawě sledovalo 18 557 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:50:57)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:15
    Milan Michálek (TOR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:30
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Mark Stone (OTT) 1+2
    2. Craig Anderson (OTT) 29 zák., 0 gólů, 100%
    3. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 0+3
     
    Další Bitva o Ontario letošní sezóny je za námi a čtvrté vítězství v řadě si ve vzájemných zápasech připisuje Ottawa. Ta na začátku třetí třetiny zásluhou Zacka Smithe odskočila na rozdíl tří branek a v 56. minutě ještě pečetil vítězství svého celku Mark Stone. Domácí brankář Anderson si tak po hodně dlouhé době připisuje utkání vychytané s čistým kontem a Ottawa tak dále může živit naději na playoff.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Dion Phaneuf ještě vyprodukoval jednu střelu, avšak kotouč až ke Sparksovi nedoputoval. Nic zajímavého už v tomto utkání neuvidíme.
     
    59:18
    Ottawa jen protečovává kotouč do středního pásma. Domácí už se pomalu mohou radovat z naprosto pohodového vítězství, které dnes zaznamenají.
     
    58:43
    Methot už se také nesnaží nějak rychle rozjíždět ofenzivní akci svého celku a krouží poblíž modré čáry.
     
    58:23
    Hosté v plném počtu.
     
    57:49
    Až teď Sens rozestavěli přesilovkovou formaci a Erik Karlsson tvrdou střelou vylekal Sparkse v bráně Maple Leafs. Dělovka od modré nakonec nemířila mezi tři tyče.
     
    57:01
    Zatím se ale Ottawa neodkázala usadit v útočném pásmu. Toronto se brání v naprosté pohodě, ale nutno říct, že se Sens nikam moc neženou.
     
    56:23
    V závěru uvidíme ještě jednu přesilovou hru. Po podražení v podání Pierrea-Alexandrea Parenteaua (TOR) si v početní výhodě zahrají Senátoři.
     
    55:56
    Po komerční přestávce se bude pokračovat ve hře. Zápas bude navázán vhazováním po levé ruce domácího brankáře, který zavinil předchozí přerušení.
    55:21 Mark STONE - 4:0
     
    55:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A navíc přichází další hřebíček do rakve hostujícího týmu. Domácí využili chyby v rozehrávce soupeře, MARK STONE nejprve nahrál Pageauovi, ten mu kotouč vrátil a rychlé přečíslení poté skončilo pohodovým skórováním do prázdné svatyně Maple Leafs v podání prvního zmíněného hráče Sens. Asistence: Jean-Gabriel Pageau
     
    54:50
    Hodně nebezpečnou střelu nyní vyprodukoval Corrado. Toronto zůstává v tlaku, ale ani tato tečovaná rána si cestu do sítě za zády Craiga Andersona nenašla.
     
    53:41
    Krátce po buly se k puku dostal Chiasson, jenž už už ujížděl do přečíslení dvou na jednoho. Nakonec byl postup Chiassona zastaven vracejícím se obráncem Toronta.
     
    53:16
    Ottawa zahrála puk jen na zakázané uvolnění. Domácím to ale vůbec nevadí, neboť se blíží posledních pět minut třetí třetiny s Sens stále vedou o tři branky.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 6. Zibanejad (Hoffman, Methot), 21. Ceci (Stone, Pageau), 42. Smith (Pageau, Stone), 56. Stone (Pageau)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Z.Smith – Chiasson, Gomez, Dzingel – Neil, Lazar, Paul
    Toronto Maple Leafs: Sparks (Bernier) – Rielly, Gardiner, Carrick, Marinčin, Corrado, Valijev – Komarov, Kadri, Sošnikov – Hyman, Nylander, Parenteau – Holland, Laich, Greening – Grabner, B.Smith, Michálek

    Rozhodčí: Luxmore, Morton – Brisebois, Kovachik

    Diváci: 18.557
    thejrc.org