NY Islanders – Florida 3:2 (kon.) | Chicago – Los Angeles 0:5 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:4 (kon.)
Edmonton – Nashville 2:3 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 2:5 (kon.) | Anaheim – New Jersey 7:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
Winnipeg Jets
Úterý 15.03.2016, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Marko Daňo zažil vydařený večer!

     
    Československá stopa v utkání:

    Radim Vrbata (VAN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:24
    Marko Daňo (WPG) 2+1, 4 střely, čas na ledě 14:06 (05:39:12)
    „Úvodních pět minut bylo z naší strany dobrých, poté jsme se ale nemohli dostat ke střele. Jets do toho šlápli a my nedokázali odpovědět,“ prohlásil po zápase Daniel Sedin.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Marko Daňo (WPG) 2+1
    2. Tyler Myers (WPG) 1+1
    3. Alexander Burmistrov (WPG) 1+1

     
    Winnipeg si odváží z Vancouveru hladké vítězství, na kterém má velkou zásluhu brankář Michael Hutchinson a první hvězda utkání Marko Daňo, který vstřelil v poslední části zápasu svůj druhý gól a zaznamenal třetí kanadský bod. Kromě slovenského útočníka se prosadil ve třetí třetině také Mark Scheifele, jenž potvrdil svou fantastickou formu a bodoval v osmém zápase v řadě, což je jeho osobní rekord. V dresu Canucks se v závěru utkání v Rogers Areně zapsali mezi střelce Jared McCann a Jake Virtanen. Konečný výsledek. Vancouver Canucks 2 Winnipeg Jets 5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Michael Hutchinson ještě jedenáct sekund před koncem předvedl jeden důležitý zákrok, který zřejmě ukončí dnešní duel.
    59:08 Jake VIRTANEN - 2:5
     
    59:08
    Vancouver právě vstřelil branku!
    JAKE VIRTANEN se prosazuje během poslední minuty a upravuje výsledek na 2:5 z pohledu domácího Vancouveru! Jake Virtanen mezi kruhy pro vhazování vybojoval puk a poté krásnou táhlou střelou letící nad ledem zamířil přesně ke vzdálenější pravé tyči. Bez asistence.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát jedna minuta a zbytek zápasu už se dohrává jen z povinnosti.
    Fantastický fanoušek Vancouveru to v hledišti pořádně rozjel.

     
    57:03
    Sven Baertschi nabral na levém křídle rychlost a v levém kruhu pro vhazování poté napřáhl ke střele, která mířila pod horní tyč, Michael Hutchinson ji ale po pěkném zákroku ukryl v lapačce!
     
    56:49
    Vancouver dnes určitě prohraje a navíc přijde o dva hráče, otázkou je, jak jejich zranění budou vážná a jak dlouho budou svému týmu chybět.
     
    55:20
    Vancouver už v dnešním zápase přišel o Lucu Sbisu, který ve druhé třetině utrpěl zranění v horní části těla, a nyní zamířil na ošetřovnu také Alex Biega, pro něhož utkání s největší pravděpodobností taktéž skončilo.
     
    54:34
    Adam Lowry vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a před bránou nepříjemně schytal jeho střelu projíždějící Alex Biega, kterého puk po jeho střele zápěstím zasáhl nepříjemně do obličeje.
     
    53:44
    Vancouver se sice snaží, jenže Michael Hutchinson dnes odvádí v braně Winnipegu fantastickou práci, což dokonale dokumentuje jeden jediný inkasovaný gól.
     
    52:42
    Vyloučený Alexander Burmistrov je zpět na ledě a Winnipeg hraje po čtvrté nevyužité přesilové hře Vancouveru v plném počtu.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 49. McCann (Hamhuis, Tanev), 60. Virtanen – 5. Daňo (Myers, Perreault), 17. Myers, 38. Burmistrov (Perreault, Daňo), 43. Scheifele (Wheeler, Enström), 47. Daňo (Burmistrov, Chiarot)


    Vancouver Canucks: Markström (Miller) – Hutton, Tanev, Hamhuis (A), Sbisa, Bartkowski, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Virtanen – Baertschi, Granlund, Vrbata – Dorsett, Horvat, Grenier – McCann, Vey, Etem. Hlavní trenér: Willie Desjardins.
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Pavelec) – Enström (A), Trouba, Chiarot, Myers, Melchiori, Postma – Stafford, Scheifele (A), Wheeler (A) – Perreault, Burmistrov, Daňo – Thorburn, Lowry, Kosmachuk – Halischuk, Copp, Lipon. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Francis Charron, Brad Watson – Lonnie Cameron, Ryan Gibbons

    Diváci: 18361
    thejrc.org