NY Islanders – Florida 3:2 (kon.) | Chicago – Los Angeles 0:5 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:4 (kon.)
Edmonton – Nashville 2:3 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 2:5 (kon.) | Anaheim – New Jersey 7:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
7:1 (0:0, 4:1, 3:0)
New Jersey Devils
Úterý 15.03.2016, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Michael Frolík v noci válel!

     
    Tři hvězdy utkání

    Jakob Silfverberg (ANA) (3 + 1)
    Ryan Kesler (ANA) (1 + 2)
    Andrew Cogliano (ANA) (1 + 2) (05:48:38)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nenastoupil žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 423 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 27

    New Jersey Devils: 25
     
    Máme za sebou hodně zajímavé utkání mezi Anaheim Ducks a New Jersey Devils, které v žádném případě nemohlo nudit! V první třetině nepadla ani jedna branka a vše nasvědčovalo tomu, že dnes budeme sledovat vyrovnanou bitvu až do poslední chvilky. Jenže opak se stal pravdou, Kačeři během pár minut na začátku druhé dvacetiminutovky odskočili do vedení 4:1 a od té doby výsledek nepustili. Ve třetí periodě pak kalifornská parta přidala ještě další tři zásahy, Nick Ritchie dal první branku v NHL a Jakob Silfverberg dosáhl v zámořské lize vůbec prvního kariérního hattricku. To Devils na dnešek rádi co nejdříve zapomenou, dobře rozehraný duel pro ně nakonec končí hodně špatně. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Příliš mnoho hráčů na ledě Anaheim Ducks ukazuje rozhodčí, takže jsou to ještě dvě minuty pro hosty, ale už spíše symbolické. A domácí střídačka to také bere s úsměvem, o výsledku utkání už je rozhodnuto. Trest pyká Nick Ritchie (ANA).
     
    59:12
    Už se hraje poslední minuta zápasu, Ducks drží puk v útočném pásmu a Horcoff vystřelil z dálky. Tečovaný kotouč tentokrát skončil pouze za klecí hostujícího celku.
     
    58:20
    Tak ještě jedno vyloučení v tomto zápase, vyloučen je hokejista New Jersey Devils. Dvě minuty dostává muž jménem Stephen Gionta (NJD), který dostává od hlavního rozhodčího dvě minuty za chybu na vhazování, která byla proti pravidlům.
     
    58:18
    A znovu touš dlouho pobýval za svatyní Anaheim Ducks, až po nějaké době jej Andersen získal do své moci. Necelé dvě minuty před koncem zápasu se bude vhazovat v útočném pásmu Ďáblů.
     
    57:52
    Možná trošku překvapivě jsou to muži New Jersey, kdo se v posledních okamžicích drží o něco častěji v útočném pásmu. Problém pro hosty je, že se jim nedaří vystřelit na Andersenovu klec.
     
    57:06
    Kyle Palmieri se protáhl sám mezi dvěma bránícími hráči, ale ani on se nedokázal z otočky střelecky prosadit. Navíc už byl na ledě poměrně dlouho, takže mu nezbývalo moc sil.
     
    56:28
    Ducks ve třech napadají v útočném pásmu u mantinelu, už ale poměrně dlouho čekají na svou další střelu. Ryan Kesler se o ni pokusil, ale netrefil zařízení.
     
    56:01
    Dobrá střela jednoho z hráčů v bílém, konkrétně Greene tvrdě pálil. Ale jeho pokus ještě někdo z domácích hokejistů poslal do ochranné sítě a bude se znovu vhazovat.
     
    55:15
    Adam Henrique získal puk na vhazování pro svůj celek, Larsson pak bez většího váhání vystřelil puk od modré čáry. Ale toto nebyla žádná větší hrozba pro Andersena.
     
    55:10
    Ještě jedna komerční přestávka následuje. Pak budeme sledovat zbytek základní hrací doby.
     
    54:48
    Sledujeme další pasáž, během které se moc nepřerušuje a Cam Fowler tak mohl nabrat na modré čáře puk na hokejku a zavézt jej za branku.
     
    53:58
    McGinn a Perry se pokusili překvapit Danise, ten ale tentokrát v pohodě vyráží puk mimo dosah svého zařízení.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Cogliano (Silfverberg, Kesler), 24. Kesler (Manson, Cogliano), 26. Silfverberg (Manson, Stoner), 30. Silfverberg (Kesler, Cogliano), 43. Perry (Holzer, Rakell), 47. Ritchie (Holzer, Horcoff), 48. Silfverberg (Lindholm, Despres) – 22. Smit-Pelly (Kennedy, Moore)


    Anaheim Ducks: Andersen (Gibson) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Holzer, Despres – Garbutt, Getzlaf, Perron – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Thompson, Santorelli
    New Jersey Devils: Kinkaid (47. Danis) – Greene, Larsson, Moore, Schlemko, Helgeson, Warsofsky – Kennedy, Henrique, Smith-Pelly – Boucher, Zajac, Palmieri – Blandisi, Kalinin, Sislo – Farnham, Gionta, Ruutu

    Rozhodčí: Hanson, St. Pierre – Driscoll, Gibs

    Diváci: 15 423
    thejrc.org