Rio Ave – Marítimo 1:0 (kon.)
konec
Rio Ave FC
1:0 (1:0)
CS Marítimo
Pátek 18.03.2016, 21:30 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Rio Ave ukončilo sérii dvou porážek v řadě poté, co na domácím hřišti nejtěsnějším možným rozdílem porazilo Marítimo. O osudu utkání rozhodl v závěru prvního poločasu Roderick Miranda, který po sražené střele spoluhráče hlavou zamířil přesně do levého horního rohu brány. Konečný výsledek. Rio Ave 1 Marítimo 0. (23:25:21)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Brankář Salin se opět vydal do šestnáctky, kde se dostal k odraženému míči a nabil ho na střelu střídajícímu Edgarovi Costovi, jehož pohotový pokus zpoza šestnáctky rozvlnil boční síť!
     
    90+5
    Běží poslední minuta utkání a ještě je tu možnost na ohrožení brány Rio Ave. Hosté budou zahrávat v posledních sekundách nastavení rohový kop.
     
    90+4
    Brankář Salin se vydal před rozehráním rohového kopu z pravé strany před bránu Ria Ave a málem se na přední tyči dostal do zakončení, nakonec ale svatyni svého kolegy neohrozil.
     
    90+3
    Ghazaryanovi byl odpískán v blízkosti půlící čáry na levém křídle faul a Rio Ave ušetřilo ve třetí minutě nastavení důležité sekundy.
     
    90+2
    Marítimo už hraje vzadu na velké riziko a v obraně brání pouze tři obránci, všichni ostatní hráči se soustředí na ofenzivu.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu bylo nastaveno 5 minut.
     
    90
    Běží poslední minuta utkání a uvidíme, kolik se ještě bude nastavovat. Myslím si, že přes tři minuty to bude určitě kvůli několika delším přerušením hry kvůli ošetřování.
     
    89
    Hosté se sice snaží se zápasem ještě něco udělat, jejich snaha ale začíná s blížícím se koncem utkání uvadat.
     
    88
    Marítimo má sice častěji míč na svých kopačkách, rozdíl mezi oběma týmy je ale zanedbatelný.
     
    87
    Držení míče:

    Rio Ave 48% Marítimo 52%
     
    86
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Héldon, přichází Postiga.
    85. Střídající Ghazaryan pálil v obrovské šanci těsně nad.
     
    85
    Střídající Ghazaryan se ocitl na vzdálenější pravé tyči po rozehrání rohového kopu v obrovské šanci a z voleje se snažil míč placírkou poslat pod břevno, jenže bránu přestřelil!
     
    84
    Marítimo se po rozehrání rohového kopu z pravé strany sice do zakončení nedostalo, vzápětí ale bude mít k dispozici další.
     
    83
    Plessis se dostal uprostřed šestnáctky po rozehrání standardní situace svého týmu k odraženému míči a jeho následná přízemní střela byla sražena těsně vedle pravé tyče!
     
    82
    Hra se během závěrečných minut hodně kouskuje a Marítimo se marně snaží nadechnout k závěrečnému náporu.
     
    81
    Wakaso napřáhl zpoza šestnáctky pravačkou ke střele, která nabrala opačnou faleš, než by potřeboval, a jeho následný pokus zamířil vedle levého horního rohu brány o pořádný kus.

    Tomáš Reiner

    Branky: 39. Roderick Miranda

    Karty:   18. Patrick (MAO), 36. Briguel (MAO), 78. Plessis (MAO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 5:13. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
    Rio Ave FC: Rui Vieira – Lionn, Roderick, Marcelo, Edimar – Tarantini, Wakaso – Héldon (86. Postiga), Pedro Moreira, Kuca (69. Ukra) – Guedes (60. Yazalda). (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Carlos Alves, Vilas Boas, Renan Bressan, Krovinovic.

    CS Marítimo: Salin – Briguel, Dirceu, Maurício, Patrick – Tiago Rodrigues (71. Ghazaryan), Plessis, Fransérgio – Alex Soares, Djousse (65. Diallo), Gevaro Nepomuceno (59. Edgar Costa). (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Charles, Deyvison, Romário Leiria, Xavier.

    Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Bertino Miranda, Nuno Pereira. Čtvrtý rozhodčí: Pedro Campos
    ocianews.com