Buffalo – Ottawa 3:1 (kon.) | Washington – Nashville 4:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 0:4 (kon.)
Calgary – Colorado 3:4 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | Anaheim – Boston 4:0 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Minnesota – Carolina 3:2 (2:1 po s.n.) | San Jose – NY Rangers 4:1 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Ottawa Senators
Sobota 19.03.2016, 00:00 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:13:54)
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 070 diváků!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Sam Reinhart (BUF) 1+1
    2. Zach Bogosian (BUF) 1+0
    3. Chad Johnson (BUF) 32 zákroků, 1 gól, 97%
     
    Je dobojováno! Buffalo Sabres poráží na svém ledě Ottawu Senators výsledkem 3:1! Skóre utkání otevřel ve třetí minutě v přesilové hře Sam Reinhart! Ani ne o pět minut později srovnal důrazný Alex Chiasson! Do vedení vrátil Buffalo Nicolas Deslauriers a definitivní třetí zásah přidal v polovině utkání Zach Bogosian! Ve třetí třetině se hosté málem dostali Buffalu na dostřel, avšak videorozhodčí nesmí komunikovat se členy týmů.Možná jo, ale nemělo by se to. Buffalo si tedy dnešní výhru zaslouženě pohlídalo a připisuje si dva body do tabulky.,
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Po ofsajdu hostujícího celku se bude vhazovat ve středním pásmu. Anderson zůstává na střídačce, Ottawa se inkasované branky nebojí.
     
    59:24
    Anderson zůstává na střídačce! Ottawa Senators zkouší štěstí v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:32
    Puk je znovu až za Johnsonem. Ottawa se skvěle brání, ale ke zvratu v utkání potřebuje spíše útočit.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:29
    Kotouč míří přes všechny čáry. Ani Buffalo zatím nemůže založit nějaký přesilovkový vzorec, kterým by dostalo soupeře pod enormní tlak.
     
    57:11
    Reinhart dostal nabito do volného prostoru a s velkou vervou se opřel do kotouče. Puk dolétl přesně do míst, kde stál Anderson, který si zákrok náležitě užil.
     
    56:39
    Ale pozor musí dávat i Anderson. Větřil zkusil nahození z levé strany a brankář Ottawy Senators může být zákrokem večera.
     
    56:08
    Hoffman se proháčkoval kolem obránců do střelecké pozice a vypálil zápěstím. Johnson jen vyrazil před sebe. O zbytek se postarala obrana.
     
    55:06
    Anderson po střele od modré čáry dlouho nevěděl, kde je kotouč. Naštěstí pro Ottawu minula Gorgesova střela branku o pořádný kus.
     
    54:57
    Domácí v plném počtu.
     
    54:13
    Stone nevydřel puk z rohu kluziště. Eichel poté nabral rychlost ve středním pásmu a zatáhl kotouč až před branku Andersona.
     
    53:06
    Kotouč ihned na začátku přesilovky Buffala směřuje až jejím loži.. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Johnsonem.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Phaneuf – 2 min., bitka + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Bogosian – 2 min.).
     
    52:42
    Mika Zibanejad za brankou Buffala přišel o puk a jeden z domácích hráčů se poté vydal na bruslařské sólo středem hřiště.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 3. Reinhart (Girgensons, Ristolainen), 9. Deslauriers (R. O´Reilly, Kane), 30. Bogosian (Reinhart, Eichel) – 6. Chiasson (Hoffman, Zibanejad)


    Buffalo Sabres: Johnson (Lieuwen) – Ristolainen, Gorges (A), Bogosian, McCabe, Ruhwedel, Pysyk – Deslauriers, R. O´Reilly (C), Kane – Reinhart, Eichel, Girgensons – Gionta (A), Larsson, Foligno – Moulson, Legwand, C. O´Reilly
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf (A), Wideman, Kostka – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Hoffman – Ryan, Gomez, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul

    Rozhodčí: Hebert, Dwyer – Devorski, Kovachik

    Diváci: 19 070
    thejrc.org