Buffalo – Ottawa 3:1 (kon.) | Washington – Nashville 4:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 0:4 (kon.)
Calgary – Colorado 3:4 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | Anaheim – Boston 4:0 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Minnesota – Carolina 3:2 (2:1 po s.n.) | San Jose – NY Rangers 4:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Boston Bruins
Sobota 19.03.2016, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Frederik Andersen (ANA) (38 zásahů)
    Cam Fowler (ANA) (0 + 0)
    Jakob Silfverberg (ANA) (0 + 1) (05:36:33)
     
    Československá stopa v utkání

    Zdeno Chára (BOS) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 20:58)
    David Krejčí (BOS) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 19:29)
    David Pastrňák (BOS) (0 + 0, 5 střel, čas na ledě 16:48)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 707 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 26

    Boston Bruins: 38
     
    Je konec zápasu, který měl výsledkově poměrně jasný průběh, Anaheim Ducks si berou výhru 4:0 a brankář Frederik Andersen si připisuje čisté konto do svých statistik. Dá se říci, že až na malé chybičky dnes Ducks předvedli jednoznačně výborný výkon, skóre si na svou stranu naklonili hned v úvodních minutách střetnutí, když dvěma slepenými góly překonali Gustavssona. V prostřední periodě sice puky za gólmany nepadaly, ale v té závěrečné se ještě dvakrát mohla hala Honda Center radovat. Boston Bruins tak odjíždí zklamaní a na ledě kalifornského výběru se jim nakonec nepodařilo vstřelit ani jedinou branku. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěknou březnovou sobotu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Už se bude jen dohrávat, o výsledku utkání je rozhodnuto, Ducks posílají kus černé gumy do středního pásma a pak si touš v klidu pohlídají na svých hokejkách.
     
    59:04
    Běží poslední minuta třetí třetiny, zcela jistě také poslední minuta tohoto utkání. Boston má ještě puk na hokejkách za svou brankou a má jednu z posledních šancí, jak zaútočit a zkusit ještě dát aspoň jeden gól.
     
    58:40
    Zdeno Chára zkusil nahodit puk z dálky, pak ještě jeden z útočníků Boston Bruins z pravé strany zakončoval zápěstím. Ale Frederik Andersen je dnes očividně velmi dobře připravený do zápasu.
     
    58:07
    A další icing, znovu v podání Kačerů. Je ale pravda, že domácí si už v těchto momentech mohou dovolit udělat chybu.
     
    57:45
    Stoner vyrazil puk z brankoviště svého týmu, hra se ale vrátí před Frederika Andersena, jelikož Ducks vyhazují nechtěně přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    56:50
    Boston Bruins v útočném pásmu, přestože ke střele už se nějaký ten moment nedostali. Ducks se teď budou snažit, aby pro Andersena udrželi čisté konto.
     
    56:16
    Corey Perry ještě pálil z místa za pravým kruhem, ale jen o kousek minul horní tyčku. Kdyby puk někdo tečoval, jsou hosté ve větší problémech.
    54:28 Rickard RAKELL - 4:0
     
    54:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Zdá se, že už není třeba váhat nad tím, kdo si dnes odnese vítězství do kabiny po zápase. Kačeři ukazují, že dnes jim vychází úplně vše, na co jen sáhnou a tady je další důkaz. Poměrně dlouho se domácí drželi na své polovině a moc se jim nedařily ani rozehrávky směrem na polovinu Bostonu, ale poté přichází jedna lepší akce a hned se z ní celek ze Západní konference dokázal prosadit. Tentokrát kus černé gumy pohledně pověsil do sítě RICKARD RAKELL, jenž rád převzal nahrávku od Davida Perrona. Teď už by musel Boston hodně spěchat, pokud by chtěl ještě něco udělat s výsledkem tohoto duelu. Asistence: David Perron, Hampus Lindholm.
     
    54:08
    Hraje se převážně na polovině Ducks, ale paradoxní je, že to nejsou Bruins, kdo tam drží kotouč. Seidenberg měl pak starosti se sokem.
     
    53:19
    Obránci kalifornského výběru si rozmysleli rozehrávku od branky Andersena, přesto ji malinko pokazili a druhá útočná formace Bruins dostala na okamžik šanci zaútočit.
     
    53:03
    A znovu přerušená hra, tentokráte za brankou Gustavssona. Ducks už mohou hrát v klidu, přestože nyní proběhne buly u jejich klece.
     
    52:54
    Hra se ale po chvíli přesune před Frederika Andersena, jelikož čárový rozhodčí odpískal zakázané uvolnění domácího výběru.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 3. McGinn (Perry, Getzlaf), 5. Kesler (Cogliano, Silfverberg), 41. Lindholm (Getzlaf), 55. Rakell (Perron, Lindholm)


    Anaheim Ducks: Andersen (Gibson) – Fowler, Despres, Holzer, Lindholm, Stoner, Manson – Perron, Getzlaf, Pirri – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Horcoff, Garbutt
    Boston Bruins: Gustavsson (Rask) – Chára, Miller, Seidenberg, Liles, Krug, McQuaid – Marchand, Bergeron, Stempniak – Eriksson, Krejčí, Pastrňák – Beleskey, Spooner, Connolly – Ferraro, Acciari, Hayes

    Rozhodčí: Pochmara, Lee – Heyer, Wheler

    Diváci: 16 707
    thejrc.org