Buffalo – Ottawa 3:1 (kon.) | Washington – Nashville 4:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 0:4 (kon.)
Calgary – Colorado 3:4 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | Anaheim – Boston 4:0 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Minnesota – Carolina 3:2 (2:1 po s.n.) | San Jose – NY Rangers 4:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
New York Rangers
Sobota 19.03.2016, 21:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:59:16)
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 16 888 diváků!
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Hertl (SJS) 0+3, 4 střely, čas na ledě 14:07
    Roman Polák (SJS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:22
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Joel Ward (SJS) 2+0
    2. Tomáš Hertl (SJS) 0+3
    3. Joe Pavelski (SJS) 1+1
     
    Střely na branku: 52 – 26
     
    Je dobojováno! San Jose poráží na svém ledě New York Rangers 4:1 a získává důležité body v boji o play-off! V první třetině kralovali hlavně oba brankáři. Domácí si vytvořili několik šancí, ale vylámali si zuby na skvělém Lundqvistovi!

    Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu! Spoustu šancí na straně San Jose zastavil fantasticky chytající Henrik Lundqvist! Toho překonal pouze Joel Ward, jež zužitkoval přesilovou hru! Ještě před přestávkou však Rangers vyrovnali, když přečíslení dva na jednoho dotáhl do konce Dan Boyle!

    O výsledku utkání rozhodla až třetí třetina! Žraloci v ní třemi slepenými góly rozhodli o zisku dvou bodů! Vše odstartoval Joe Thornton, který dorazil puk do prázdné branky po skvělé práci Tomáše Hertla! O dvě minuty později si vybral slabší chvilku Henrik Lundqvist, který neudržel Pavelskiho střelu a Joel Ward přidal svou druhou branku v utkání! Definitivní hřebíček do rakve Rangers přidal o další dvě minuty později Joe Pavelski, který vyhnal do té doby skvěle chytajícího Lundqvista z branky! Raanta už dochytal utkání s nulou na kontě, ale ta nemění nic na tom, že si New York Rangers odváží porážku 4:1!
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Kotouč je však daleko od branky New Yorku Rangers. Žraloci už dnešní utkání dohrají s naprostým klidem a kotoučem na hokejkách.
     
    58:53
    San Jose si ještě v samotném závěru zahrají jednu přesilovou hru! Dvě minuty za naražení na hrazení dostává Moore.
     
    58:22
    Glass z otočky zkoušel procpat puk před Jonese. K útočníkovi Rangers včas přistoupil Demelo a srazil kotouč do rohu kluziště.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty 3. třetiny!
     
    57:37
    Yandle napřáhl ke střele od modré čáry. Martin Jones si na jeho jedovce vyloženě smlsnul a ukázal divákům, že kotouč je v jeho lapačce.
     
    57:15
    Wingels si prodloužil pobyt na ledě a prodloužil také kotouč za branku Rangers. Ani tentokrát se však nesetkal s podporou někoho z domácích hokejistů.
     
    56:33
    Wingels získal puk v obranném pásmu a zatáhl jej až do útočné třetiny. Tam o něj však rychle přišel a New York Rangers spěchá vpřed s útokem.
     
    56:00
    Demelo poslal puk o mantinel přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění San Jose se hra vrátí před Martina Jonese. Jedinou změnou je vhazování po jeho pravici.
     
    55:51
    Martin Jones raději zastavil puk před dotírajícím Stepanem. Vhazovat se bude po levici brankáře San Jose. Rangers ještě mohou s utkáním něco udělat.
     
    55:27
    Domácí pouze nahodili kotouč do rohu útočné třetiny. Obrana Rangers jej však neudržela a Zubrus nabil na modrou Dillonovi. Jeho ránu Raanta bez problémů kryl.
     
    54:33
    Naopak Raanta se musí ve svém brankovišti pořádně ohánět. Nyní si brankář celku z New Yorku poradil se slabým nahozením od modré čáry.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 28. Ward (Donskoi, Hertl), 46. Thornton (Hertl, Pavelski), 48. Ward (Marleau, Martin), 50. Pavelski (Hertl) – 38. Boyle (Brassard, Staal)


    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Braun, Demelo, Burns, Martin, Polák, Dillon – Pavelski (C), Thornton (A), Hertl – Donskoi, Couture (A), Karlsson – Ward, Marleau, Wingels – Zubrus, Tierney, Spaling
    New York Rangers: Lundqvist (50. Raanta) – Girardi, McDonagh (C), Boyle, M. Staal, Klein, Yandle – Zuccarello, Brassard, Nash – Fast, Stepan (A), Kreider – Hayes, E. Staal (A), Miller – Glass, Moore, Stalberg

    Rozhodčí: Joannette, Jackson – Murphy, Gawryletz

    Diváci: 16 888
    ocianews.com