Tondela – Belenenses 2:2 (kon.) | Nacional – Guimarães 3:2 (kon.) | Coimbra – Estoril 0:3 (kon.)
FC Ferreira – Moreirense 0:0 (kon.) | Boavista – Benfica 0:1 (kon.) | Braga – União Madeira 2:0 (kon.)
konec
SC Braga
2:0 (1:0)
CF União Madeira
Neděle 20.03.2016, 21:30 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Přeji dobrou noc! (23:29:14)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Braga si po zásluze připisuje tři body. Vítězství 2:0 v druhém poločase potvrdil Nikola Stojiljković, jenž si udělal prostor v pokutovém území a přesnou střelou do volné části branky nedal gólmanovi Madeiry šanci. Hosté se téměř k ničemu nedostali a ještě je čeká hodně těžký boj o záchranu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samém závěru zápasu ještě domácí zahrozili, nicméně střela mířila přesně do míst, kde stál připravený Raúl Gudiňo. Tohle byla poslední akce zápasu.
     
    90+2
    Miguel Fidalgo si v souboji s Pedrem Santosem počínal nedovoleně. Navíc pak zřejmě zahrál rukou a jeho další počínání je proto zastaveno hlavním rozhodčím.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty. Momentálně se hraje první z nich a někteří fanoušci začínají pískat, neboť se jim ospalé tempo hry vůbec nelíbí.
     
    90
    Takový střelecký pokus z nouze nyní vyslal Danilo Dias. nejlépe jeho ránu ohodnotil trenér Madeiry, který jen sevřel ruce a sklopil hlavu.
     
    89
    Do šestnáctky soupeře se v závěru prodrali i hosté, kteří mohli vsítit aspoň jednu branku. To by ale jeden z nich na pravé straně nesměl až příliš dlouho vymýšlet, komu přihrát.
     
    88
    Nakonec se sice domácí ještě dostali do pokutového území, ale tam byl jejich postup zastaven pozornou defenzívou. Následně se jeden z hráčů Bragy provinil faulem.
     
    87
    Braga v pohodě kombinuje na vlastní polovině a opravdu se nikam netlačí. Rozvážnou kombinací domácí jasně kontrolují poslední minuty zápasu.
     
    85
    Utkání se už jen dohrává. Ani jeden z celků se nikam moc nehrne a ofenzivní snaha Madeiry je nyní navíc zastavena útočným faulem.
     
    83
    Závěrečné střídání Bragy a také celého dnešního zápasu. Na poslední minuty se na hřišti ohřeje Aáron, který vystřídal Ahmeda Hassana Koku.
     
    82
    Zničehonic se v šanci zjevili i hosté. Odražený míč si na hranici šestnáctky zpracoval Rúben Andrade, ale ani on svou ranou nemířil přesně.
     
    81
    Ze zbytečné ztráty hostujícího týmu vyplynul rychlý brejk Bragy. Akci tři na tři řešil Crislan po svém a nepovedenou střelou poslal míč vysoko nad.
     
    79
    Záhy po Josuém odchází ze hřiště i hostující Amilton. Toho nahradil Rúben Andrade.
     
    79
    Na hřišti již nemáme ani prvního úspěšného střelce zápasu Josuého. Jeho místo totiž zaujal Alan.
     
    78
    Hodně přetažený rohový kop skončil hodně daleko za bránou a nakonec se vytočil za brankovou čáru. Následuje odkop od brány, ale ještě před tím střídání.
     
    78
    Aktivní Braha se opět podívala hluboko na útočnou polovinu. Baiano centroval z pravé strany, avšak míč skončil hned na prvním blokujícím hráči Madeiry.
     
    76
    Druhé střídání v týmu Madeiry. Hřiště opouští Jhonder Cádiz, kterého nahrazuje Miguel Fidalgo. Jedná se tedy o střídání útočník za útočníka.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 36. Josué, 50. Stojiljković

    Karty:   13. Luiz Carlos (BRG), 14. Ricardo Ferreira (BRG) – 34. Toni Silva (UNM)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:0. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:7.
    SC Braga: Marafona – Baiano, Boly, Ricardo Ferreira, Marcelo Goiano – Josué (79. Alan), Luiz Carlos, Mauro, Pedro Santos – Stojiljković (71. Crislan), Koka (83. Aáron)
    Náhradníci: Matheus – Crislan, Aáron, Djavan, Filipe Augusto, Alan, Arghus.

    CF União Madeira: Gudiňo – Paulinho, Paulo Monteiro, Diego, Ruben Lima – Tiago Ferreira (53. Danilo Dias), Soares – Toni Silva, Shehu, Amilton (79. Rúben Andrade) – Cádiz (76. Miguel Fidalgo)
    Náhradníci: Rafael Alves – Rúben Andrade, Miguel Fidalgo, Breitner, Danilo Dias, Kusunga, Miguel Cardoso.

    Rozhodčí: Rui Oliveira – Carlos Campos, Sérgio Jesus
    thejrc.org