Columbus – Carolina 2:3 (kon.) | Boston – Florida 1:4 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 0:3 (kon.)
Toronto – Anaheim 6:5 (po pr.) | Detroit – Montreal 4:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (2:1 po s.n.)
Minnesota – Calgary 6:2 (kon.) | Winnipeg – Los Angeles 4:1 (kon.) | Colorado – Philadelphia 2:4 (kon.)
Arizona – Dallas 3:1 (kon.) | San Jose – Edmonton 3:6 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
11:3 (2:1, 4:1, 5:1) Stav série: 3:2
Mountfield HK
Pátek 25.03.2016, 18:00 • Stará Werk Arena (kapacita: 5 200 míst) • Play-off DHL extraligy juniorů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem z dnešního divokého utkání spokojeni. Třinecká hala viděla 14 branek a postup Ocelářů na závěrečný turnaj. Byl to poslední domácí zápas Třince v sezoně. Na počtenou! (20:16:23)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinečtí junioři oslavují vytoužený postup a s nimi slušně zaplněná aréna. Hradci Králové zbyly oči pro pláč. Halou zní známá vítězná písnička skupiny Queen.
     
    Oceláři ovládli páté utkání série nevídaným způsobem a suverénně si vybojovali postup na závěrečný turnaj v Litoměřicích. Ve třetí třetině nasypali soupeři dalších pět branek, jen jednou inkasovali a v konečném účtování zvítězili 11:3. Hattrickem se v dnešním utkání blýskl Michal Kovařčík a navrch přidal tři asistence. Mountfield se držel jen do poloviny zápasu, pak úplně odešel.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield v poslední minutě ještě kosmeticky koriguje výprask, který si odveze! Malík s Hnikem dostali puk před branku na RADKA PILAŘE, jenž ho dostrkal za Dudáčka – 11:3! Asistence: František Hnik, David Malík.
     
    58:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nálož na kontě inkasovaných branek Hradce Králové nekončí. Heider přihrál na pravou stranu JANU BARTKOVI, který si položil Veselého a zakončoval do odkryté branky – 11:2! Asistence: Petr Heider.
     
    57:40
    Na stadionu panuje veselá atmosféra, fanoušci oslavují postup a čekají, jestli se ještě dočkají nějaké branky.
     
    56:54
    Utkání se dohrává v exhibičním duchu. Třinečtí opět ujeli do přečíslení, ale proti zakončení Pisarika vytáhl Veselý skvělý zákrok!
     
    55:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Deset! Oceláři dovršili tuto magickou hranici a vedou již o osm branek. Miloš Roman s Hrehorčákem zakombinovali před brankou a v závěru ještě přihráli před prázdnou klec MICHALU ROMANOVI. Slovenský hokejista zvyšuje na 10:2! Asistence: Patrik Hrehorčák, Miloš Roman.
     
    54:58
    Hosté jsou v plném počtu a v závěru oslabení ještě přečkali tvrdou ránu Pisarika od modré čáry. Puk zaduněl o tvrzené sklo.
     
    54:42
    M. Adámek pronikl středním pásmem a nahodil puk na branku. Veselý si se skákavým kotoučem poradil.
     
    53:59
    Oceláři navíc ještě dohrávají klasickou přesilovku. Bartko zapomněl puk za sebou, Zahradníček střílel posléze nad branku.
     
    53:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají dvojnásobnou přesilovku a dosahují deváté branky! Rána M. Kovařčíka neprošla, a tak přihrál na modrou. Tam si puk vyměnili M. Adámek s ALEXEM PISARIKEM, jehož tvrdá rána tentokrát za přispění tyče skončila v brance – 9:2! Asistence: Marian Adámek, Michal Kovařčík.
     
    52:56
    Hradec Králové bude hrát minutu ve třech proti pěti. René Piegl (HKM) je potrestán dvěma minutami za krosček.
     
    52:43
    Oceláři jsou dnes v pohodě a vychází jim také tato přesilovka. Ránu M. Kovařčíka z prvního doteku ovšem Veselý udržel ve výstroji.
     
    52:33
    M. Kovařčík se za brankou zmocnil puku a přihrál na modrou čáru Pisarikovi. Jeho tvrdou ránu odrazila spojnice tyčí Veselého branky!
     
    51:56
    Třinec si zahraje v početní převaze. Na trestnou lavici musí na dvě minuty Tomáš Drašnar (HKM), který zasáhl vysokou holí do obličeje Hrehorčáka.
     
    51:53
    Miloš Roman nestihl z útočného pásma vyjet včas. Stránského proto nepustil do další fáze útoku ofsajd.
     
    51:25
    Hronkovi nevyšla střela od modré čáry a dopředu tak mohou znovu Oceláři. Po pravém křídle to zkouší Lorek.
     
    50:59
    Zahradníček byl ve středním pásmu tvrdým, ale čistým zákrokem sražen k ledu. Hra byla přerušena a třinecký obránce odbelhal na střídačku.
     
    50:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Za dalších dvanáct sekund už ale zdecimovaný Hradec Králové inkasuje! JAROSLAW LOREK vystřelil z pravého křídla a jeden z obránců si srazil puk do vlastní branky. Mountfieldu dnes nepřeje ani paní štěstěna – 8:2! Asistence: Lukáš Doudera, Alex Pisarik.
     
    50:22
    M. Kovařčík se uvolnil na pravém křídle a vystřelil. Veselý vyrážečkou nepřipustil čtvrtý gól třineckého útočníka.
     
    49:31
    Miškář si chtěl zpracovat kotouč rukavicí, místo toho ale vysunul do úniku Jaška. Ten se protlačil přes obránce, zakončil, ale Veselý zakročil betonem.
     
    49:15
    Lackovi utekl puk od hokejky, a tak museli Oceláři na chvíli do středního pásma. Teď už jsou ale zpět před Veselým, který po nahození přerušil hru.
     
    48:35
    Veselý vyrazil Petrákovu střelu z levého kruhu a o pár sekund později udržel ve výstroji ránu Zahradníčka od modré čáry.
     
    48:14
    Heider si nedokázal poradit s kotoučem, a proto může hrát Gaspar. Ten hru uklidňuje a veze kotouč za bránu.
     
    47:43
    Hrehorčák se šikovně protlačil před Piegla, ale už si nedokázal srovnat hůl na zakončení.
     
    47:14
    Dudáček vyrazil Burešovu střelu z levé strany. O chvilku později mu pomohli spoluhráči, kteří srazili pokus Košaře do ochranné sítě.
     
    46:57
    Hosté jsou v útočné třetině, ale zatím nemohou nic vymyslet. Košař udržel modrou čáru v souboji s Oceláři.
     
    45:50
    Flok přihrál před odkrytou klec Palovi, před nímž ale na poslední chvíli odpálil puk dopředu Pilař. Hosté mohli znovu inkasovat.
     
    45:24
    Chalupa se natlačil k odraženému puku, ale jeho ne úplně povedená střela skončila vedle branky.
     
    44:50
    Hradec Králové prohrává o pět gólů a troufám se říct, že o vítězi a postupujícím je rozhodnuto. Teď jdou ale hosté do útoku.
     
    44:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec přidává sedmý gól a jeho autorem je MICHAL KOVAŘČÍK! V přečíslení se mu nepodařilo přihrát, čímž zmátl brankáře Veselého a pohotově zakončil do odkryté branky! M. Kovařčík zaznamenal hattrick a na led slétly tři čepice – 7:2! Asistence: Jan Bartko, Ludvík Petrák.
     
    43:36
    Lacka mohl v přečíslení ještě přihrávat, ale dlouho váhal a o puk byl připraven. O něco později se píská zakázané uvolnění Třince.
     
    43:20
    Flok se octl v nadějné pozici, ale jeho střelu zablokovali obránci. Třinečtí nastoupili do třetí části aktivně, nic nechtějí ponechat náhodě.
     
    42:52
    M. Adámek se později rozhodl vystřelit a Veselý vyrazil puk před sebe. Heider ale ve velké šanci rozvlnil jen boční síťku.
     
    42:32
    Pavlík se k zakončení neprokousal a do protiútoku vyrazil Třinec. Po nabídce M. Adámka se marně natahoval Lorek.
     
    42:14
    Krátoška vystřelil z pádu na branku, ale Dudáček neměl s tímto pokusem žádné problémy. Kotouč udržel a přerušil hru.
     
    41:52
    Oceláři rozehráli nepřesně jen na zakázané uvolnění. Na vhazování před Dudáčkem se střetnou Miloš Roman a Zahradník.
     
    41:17
    Jašek se dostal do úniku a přihrál ke vzdálenější tyči Petrákovi. Ten ještě vracel na Pisarika, ale puk se odrazil od bruslí hostů. Hradec Králové měl teď štěstí.
     
    40:55
    Rozhodčí odpustili Pisarikovi vyhození puku přes všechny čáry, a tak mohl zakončovat M. Kovařčík. Veselý zasáhl betonem.
     
    40:13
    Lacka si nezpracoval skákavou Palovu přihrávku a ve středním pásmu se k puku dostali Královéhradečtí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina byla dlouho klidnější než ta první, avšak poté se s góly roztrhl pytel. Nejprve udeřili Oceláři ve vlastním oslabení, kdy Zahradníček v přečíslení sklepl přihrávku M. Kovařčíka z voleje za Veselého. Hradec Králové v přesilovce rychle odpověděl, přečíslení zakončil přesnou střelou do horní poloviny branky Pilař. Třinec zakončil divoké dvě minuty gólem na 4:2. Totožná situace jako při předchozím gólu Třince, jen zakončoval M. Adámek.

    Třinečtí získali zpět vedení o dvě branky, a to ještě před sirénou navýšili. Jašek našel před bránou volného M. Kovařčíka, který střelou mezi betony Veselého přidal svůj druhý gól a čtvrtý bod v zápase. Za dalších čtyřiadvacet sekund se prosadil ještě Hrehorčák, jenž se štěstím dotlačil za Veselého nahození od modré čáry. Třinec vede před třetí částí o čtyři góly a vše má ve svých rukách.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Dudáček vyrazil Hronkovo nahození z dálky. Oceláři se vrhnou ještě do jednoho útoku.
     
    39:32
    Gančarčík se tlačil do útočného pásma, avšak jeho spoluhráči ho v tomto předběhli. Hradci Králové je odpískán ofsajd.
     
    38:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ještě v téže minutě navyšují Oceláři vedení a Mountfield už to bude mít hodně složité! Stránského střela ještě zamířila vedle, ale M. Adámek o něco později našel před branku PATRIKA HREHORČÁKA, který puk i s trochou štěstí propasíroval za čáru – 6:2! Asistence: Marian Adámek.
     
    38:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vedou o tři branky, tedy doposud největším náskokem v tomto zápase. Petrák přihrál Jaškovi, který poslal puk před bránu. Tam byl úplně volný MICHAL KOVAŘČÍK, zakončil mezi betony Veselého a přidal svou druhou branku v zápase – 5:2! Asistence: Lukáš Jašek, Ludvík Petrák.
     
    37:40
    Hrehorčák se protáhl po pravé straně, hodil si puk do forhendu, ale střílel těsně vedle. Krátoška je zpět na ledě, hosté jsou v pěti.
     
    37:29
    M. Adámek se prezentoval dvěma střelami od modré čáry. Poprvé mířil vedle, podruhé jeho střelu chytil Veselý.
     
    36:37
    Domácí junioři hráli devět sekund v pěti proti třem, teď pokračuje klasická přesilovka. Proti Miloši Romanovi Veselý zasáhl a puk udržel.
     
    35:37
    Aleš Krátoška (HKM) neustál souboj s Milošem Romanem a pak se provinil proti pravidlům. Královéhradecký útočník si odsedí dvě minuty za sevření puku rukou.
     
    35:15
    Stále pokračuje hra ve čtyřech na obou stranách. Hronka nepustila do útočného pásma dvojice obránců Slezanů.
     
    34:33
    Třinec si vybral oddechový čas, aby hru na chvilku zabrzdil. Oceláři vedou o dva góly, ale dnešní utkání je bláznivé a stát se může cokoliv.
     
    34:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další gól, Třinec je znovu o dva góly vpředu! Hradec Králové znovu nabídl Ocelářům možnost přečíslení a Jašek přihrál přesně na hůl MARIANA ADÁMKA, a ten dokázal puk umístit do sítě. Třinec si bere v divoké pasáži dvoubrankové vedení zpět – 4:2! Asistence: Lukáš Jašek, Michal Kovařčík.
     
    34:07
    Hosté si ale hry v početní výhodě příliš neužili. Jakub Orság (HKM) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění Stránského. Hraje se ve čtyřech.
     
    33:58
    V jedné minutě se toho stalo opravdu mnoho. Padly dva góly a Třinec nyní musí opět do čtyř. Jan Zahradníček (TRI) potrestán dvěma minutami za sekání.
     
    33:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši znovu velmi rychle reagují, využívají přesilovku a snižují! Také oni se dostali do přečíslení. Hnik přihrál na levou stranu RADKU PILAŘOVI a královéhradecký kapitán zakončil přesně do horního rohu branky – 3:2! Asistence: František Hnik, Jakub Orság.
     
    33:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí však v oslabení utíkají do dvoubrankového vedení! M. Kovařčík ujel po pravé straně do přečíslení dvou na jednoho. Žabičkou přes hůl obránce přihrál přes hůl obránce a JAN ZAHRADNÍČEK usměrnil kotouč ze vzduchu za záda Veselého – 3:1! Asistence: Michal Kovařčík, Lukáš Jašek.
     
    32:53
    Hradec Králové si zahraje přesilovou hru. David Stránský (TRI) fauloval v rohu kluziště a odsedí si dvě minuty za držení hole.
     
    32:17
    Pisarikova rána od modré čáry byla zablokována. O chvilku později vyrazil Veselý Heiderův pokus z levého křídla.
     
    31:47
    Veselý vyjel za branku a rozehrál po mantinelu. Kotouč zachytil Petrák, nahodil na branku, avšak gólman hostí stihl zasáhnout betonem.
     
    31:18
    M. Kovařčík se dral mezi dva obránce, kteří ho zastavili na hranici pravidel. Teď může jít do útoku Hradec Králové.
     
    30:59
    Dudáček nahození z dálky pouze vyrazil a jeho spoluhráči pak rozehráli jen na zakázané uvolnění.
     
    30:27
    Bartko přihrával zprava doleva na Lacku, který to měl ale hodně do jízdy a nestihl si puk zpracovat.
     
    29:56
    O chvilku později už se Pavlík protlačil ke střele z mezikruží, kterou ale nepustil na Dudáčka obětavým zákrokem Hrehorčák.
     
    29:22
    M. Adámek namazal nepřesnou rozehrávkou Pavlíkovi, který ale chvilkového přečíslení nevyužil a trefil hokejku třineckého beka.
     
    28:43
    Miloš Roman už se chystal střílet, ale zastavil ho odpískaný ofsajd. Na vhazování ve středním pásmu se rovnají Jašek a Pilař.
     
    28:08
    Oceláři odehráli kotouč na zakázané uvolnění a Bartko si musel po vhazování dát pozor, aby nepustil hostujícího útočníka do zakončení.
     
    27:31
    Doudera zavezl puk do útočného pásma po levém křídle. V rohu kluziště byl ale zastaven Lierem.
     
    26:49
    M. Kovařčík se už tlačil k odraženému puku, nakonec ho ale uzmul Piegl. Hradec Králové však rozehrál na zakázané uvolnění.
     
    26:31
    Pala dostal přes Košaře puk před branku, tam ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Veselý měl klid na to, aby puk zakryl lapačkou.
     
    25:57
    Hronek vyvezl kotouč do středního pásma a chtěl ho nastřelit na branku. Heider tečoval toto nahození až do ochranné sítě.
     
    25:22
    Veselý si pohlídal nahození z dálky a ukryl puk v lapačce. Neměl komu rozehrát, a tak hru raději přerušil.
     
    24:48
    Miloš Roman objel Liera, ale zakončit už nedokázal. Následná přihrávka před branku na Zahradníčka byla přibrzděna.
     
    24:23
    M. Adámek se u mantinelu s ničím nemazal a nahodil kotouč po mantinelu. Třineckým byl o chvíli později odpískán úmyslný ofsajd.
     
    23:43
    M. Adámek nedokázal přihrát před branku Veselého, následující střelu třineckého obránce zablokoval tělem Gaspar.
     
    23:14
    Krátoškovo nahození bylo tečováno těsně vedle Dudáčkovy branky. Hradec Králové drží hru daleko od branky.
     
    22:46
    Pisarikovo nahození od modré čáry tečoval do ochranné sítě Miškář. Douderovu přihrávku na Jaška obránci nepustili a Mountfield se osvobodil.
     
    22:02
    Oceláři se usadili v útočné třetině, ale k puku se dostal Hradec Králové. Nebezpečně vystřelený puk zamířil na třineckou střídačku a naštěstí nikoho nezasáhl.
     
    21:48
    M. Kovařčík se prodral mezi obránce a řítil se na Veselého. Fauloval ho René Piegl (HKM) a třinecký hráč se zlobí, že nebylo nařízeno trestné střílení. Piegl je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    21:18
    Pisarik si efektně prohodil puk mezi nohama Košaře a zprava se natlačil před Veselého. Jenomže zakončil přímo do jeho lapačky.
     
    20:47
    Pisarikovu střelu od modré čáry zastavili hostující obránci. Na druhé straně vyrazil Dudáček pokus Pilaře.
     
    20:19
    Flok přihrál do jízdy Stránskému, který se ovšem přes střední pásmo napoprvé nedostal. A tak to zkusí znovu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První část utkání je za námi a viděli jsme živelný hokej se spoustou šancí. Třinec vstoupil do zápasu aktivně, Miloš Roman a Lacka své šance nevyužili, poté se Ocelářům povedlo ubránit přesilovku soupeře. V deváté minutě už se domácí prosadili. Palovo nahození dostrkal za Veselého Flok. Za jednačtyřicet sekund to bylo už 2:0. M. Kovařčík jel sám na hostujícího gólmana a zakončil akci nádherným blafákem do bekhendu.

    Hradec Králové se brzy dostal zpět do kontaktu. Pieglova střela se odrazila od zadního mantinelu ke Krátoškovi, který dorážel do prázdné branky. V závěru třetiny měli dobré šance Oceláři. Petrákovu střelu ale vyrazil Veselý, Pisarikův pokus zastavilo břevno. V dalších periodách se máme na co těšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Dvě velké příležitosti Třince v závěru první třetiny! Nejdříve střílel Petrák v přečíslení těsně vedle, o chvilku později nastřelil Pisarik břevno!
     
    19:06
    Hronek se octl před brankou Dudáčka a tečoval nahození od modré těsně vedle. V další šanci neuspěl Miškář.
     
    18:47
    M. Adámek se protáhl po pravém křídle a přihrál na druhou stranu M. Kovařčíkovi. Jeho střelu z první Veselý vykopl.
     
    18:02
    Čtvrtá střela v krátkém časovém rozpětí letěla na Veselého. Znovu to byl Zahradníček, Veselý ukryl kotouč ve výstroji.
     
    17:56
    Také proti dalšímu pokusu Ocelářů zaznamenal hostující gólman povedený zákrok lapačkou. Slezané jsou teď aktivnější.
     
    17:34
    Zahradníček se prezentoval sebevědomou individuální akcí. Prošel přes modrou čáru, ale Veselý zasáhl lapačkou jistě.
     
    16:58
    Stránského střela od modré čáry byla tečována těsně mimo branku. Třinec je v útočném pásmu.
     
    16:34
    Lacka tečoval nahození M. Adámka těsně vedle. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    15:52
    Veselý vyjel za branku, ale chyboval. Oceláři dostali kotouč na brankoviště, Miloš Roman přihrál do vyložené šance Petrákovi, ale královéhradecký gólman stihl střelu vyrazit!
     
    15:14
    Dudáček chytil Pieglovo nahození ze středního pásma do lapačky. Vhazuje se po pravici třineckého gólmana.
     
    14:35
    Dvořák vybojoval kotouč pro Košaře, který se do něj na modré čáře důrazně opřel. Dělovka zaduněla o zadní hrazení.
     
    14:19
    Oceláři zahráli na zakázané uvolnění, zanedlouho byl Pala chycen v postavení mimo hru. Vhazuje se u Dudáčka.
     
    13:43
    Michal Roman s Hrehorčákem zatápěli královéhradecké obraně, ale Veselý odolal. Na opačné straně musí odvracet útok hostí Stránský.
     
    13:20
    Piegl vložil hůl do Hrehorčákovy rány z levé strany a puk skončil v ochranné síti. Vhazuje se po pravé ruce Veselého.
     
    12:48
    Chalupu nepustil Pisarik do zakončení, ale Jašek poté o puk přišel. Ke střele se dostal Zahradník, Oceláři ránu zablokovali.
     
    12:10
    Rozhodčí zapískal zakázané uvolnění Hradce Králové, ale tento výrok byl chybný, za což se arbitr omlouvá. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    11:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši rychle snižují a zaznamenávají důležitou kontaktní branku! Piegl dostal na levé straně druhou šanci, avšak branku minul. Jenomže puk se od zadního mantinelu odrazil k volnému ALEŠI KRÁTOŠKOVI, před nímž zívala prázdná branka – 2:1! Asistence: René Piegl, Patrik Miškář.
     
    11:23
    Krátoška objel Dudáčkovu branku a přihrál na modrou čáru Pieglovi. Jeho střelu obrana Ocelářů zablokovala.
     
    10:38
    Nahození M. Adámka těsně minulo hostující branku. Veselý si o něco později našel volný kotouč a přikryl ho lapačkou.
     
    10:18
    Heider se odpoutal před brankou od Orsága a dokázal vypálit. Veselý je teď v jednom ohni, tentokrát to zvládl.
     
    09:50
    Vysoké nahození od obránců Hradce Králové končí za Dudáčkovou brankou. Tam o kotouč bojuje Pisarik s útočníky.
     
    09:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vzápětí přichází druhý gól! Lier svou šanci nevyužil a Oceláři ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Jašek přihrál MICHALU KOVAŘČÍKOVI, který jel sám na brankáře a ukázkovým bekhendovým blafákem ho překonal. Nádherný gól – 2:0! Asistence: Lukáš Jašek, Ludvík Petrák.
     
    08:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Mountfieldu se nepovedlo vyhodit a Oceláři se poprvé v zápase prosazují. Pala zachytil puk u mantinelu a nastřelil ho před branku. Tam uplatnil svůj důraz ADAM FLOK a natřikrát dostrkal puk za Veselého – 1:0! Asistence: Martin Pala.
     
    08:24
    Pisarikovo nahození se od obránců odrazilo mezi kruhy, ale proti střele Michala Romana se zaskvěl gólman Veselý.
     
    07:51
    Hronek uklidňuje hru a bude rozehrávat zpoza brány. Hradec Králové je i po přesilové hře velmi aktivní.
     
    07:22
    Zahradníčkovu přihrávku nikdo nezachytil, a tak se píská zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici Dudáčka.
     
    06:53
    Jašek sebral kotouč v obranném pásmu a přihrál na druhou stranu Zahradníčkovi. Ten útočí po pravém křídle.
     
    06:24
    Od počátku se hraje v docela svižném tempu. Oceláři už jsou v plném počtu, proti přesile to zkouší Hnik.
     
    05:53
    Ve druhé polovině přesilovky jsou Východočeši hodně nebezpeční. Puk před branku teď ale nedostali.
     
    05:23
    Mountfield se usadil v útočném pásmu. Piegl přihrál křížem na pravý kruh Krátoškovi, jenž střílel z prvního doteku mimo.
     
    04:53
    Teď už je Hradec Králové v útočné třetině. Doudera zablokoval Miškářův pokus, Krátoška střílel vedle.
     
    04:26
    Oceláři tedy jako první hrají v oslabení, ale začali velmi dobře. Lacka vyvezl puk dopředu a nahodil.
     
    03:57
    Rušno bylo také před brankou Třince, Oceláři ustáli dvě nebezpečné situace jen za cenu faulu. Dudáček zneškodnil Hronkovu střelu, ale Jan Bartko (TRI) si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    03:11
    Lacka nahrnul kotouč před dezorientovaného Veselého, ale Flokovi se dorazit do odkryté branky nepovedlo.
     
    02:48
    Pala přihrával před branku Lackovi, který ale poslal puk jemnou tečí jen těsně vedle.
     
    02:23
    M. Kovařčík si poradil v obranném pásmu objel dva protihráče a nahodil puk dopředu. Za kotoučem spěchá Heider.
     
    01:46
    Hosté chybovali v rozehrávce a Třinec měl první velkou šanci. Miloš Roman se octl sám před brankářem, ale při pokusu o blafák mu puk sjel z hole.
     
    01:08
    Královéhradecké juniory nepustil do útočné třetiny ofsajd. Na třineckém stadionu je dnes velmi slušná návštěva a pěkná atmosféra.
     
    00:56
    Košař zvládl obtížnou situaci za brankou, a tak se Miškár může pustit do útočné akce po levém křídle.
     
    00:24
    Utkání bylo zahájeno. Jako první se do útoku dostali Oceláři, ale Pilař Palu před branku nepustil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté nastupují na led. Mountfield bude hrát v černo-červených dresech. Oceláři nastupují v dresech bílé barvy. Boj o všechno může začít.
     
    Oceláři udělali v sestavě oproti čtvrtému duelu několik změn. Na soupisku se vrátili obránci Alex Pisarik s Lukášem Douderou, naopak byl vyškrtnut starší dorostenec Filip Haman. V útoku udělal kouč Varaďa ještě o jednu změnu více. Do rozhodujícího zápasu nenastoupí Robin Švaňa, Jan Hladoník ani Eryk Sztwiertnia. Důležitou zprávou je ale návrat Lukáše Jaška a Miloše Romana.

    Hradec Králové hraje v totožné sestavě jako minule. Trenér Krátoška může počítat se všemi svými oporami.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Dudáček (Loubal) – Pisarik, Zahradníček (A), Bartko, Michal Roman, Stránský (C), Heider, M. Adámek, Doudera – Petrák, Jašek, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, Lacka, Miloš Roman, Lorek, Pala. Trenér: Václav Varaďa.

    Mountfield HK: Veselý (Vomáčka) – Lier, Košař, Bureš, Hronek, Piegl, Gaspar – Zahradník, Malík, Hnik, Miškář (A), Dvořák, Drašnar, Krátoška, Chalupa, Orság, Gančarčík (A), Pilař (C), Pavlík. Trenér: Aleš Krátoška.

    Rozhodčí: Zbyněk Kubičík, Petr Přikryl – Jaromír Bryška, Karel Lukš.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Hradcem Králové, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvHKM a #DHLELJ.
     
    VÝVOJ SÉRIE

    1. utkání, pátek 18. března, 18:00, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
    Branky a asistence: 19. Jašek (M. Kovařčík, Zahradníček), 24. Heider (Pisarik), 37. M. Kovařčík (Pisarik, Jašek), 41. Roman (Jašek, M. Kovařčík).

    2. utkání, sobota 19. března, 17:00, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 3:2 pp (1:1, 1:0, 0:1)
    Branky a asistence: 10. Miloš Roman (Bartko, Hrehorčák), 33. Jašek (Zahradníček, M. Kovařčík), 65. Pisarik (M. Kovařčík) – 12. Pilař (Hnik, Piegl), 44. Hronek (Dvořák).

    3. utkání, úterý 22. března, 12:00, Hradec Králové:
    Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
    Branky a asistence: 38. Hronek (Krátoška, Piegl), 38. Dvořák (Hnik, Košař), 45. Piegl (Hronek, Zahradník), 60. Pavlík (Hronek, Hnik) – 9. Švaňa (Heider, Petrák), 58. Kovařčík (Jašek, Hrehorčák).

    4. utkání, středa 23. března, 15:00, Hradec Králové:
    Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:2 sn (0:0, 2:1, 0:1 – 0:0)
    Branky a asistence: 36. Dvořák (Chalupa, Zahradník), 39. Dvořák (Hronek, Zahradník), rozh. náj. Miškář – 40. Lacka (Bartko), 60. Petrák.

    OPORY, ABSENCE

    Třinecké mužstvo táhnou v play-off hlavně dva útočníci, kteří si v letošní sezoně zahráli také několik zápasů za A-mužstvo Ocelářů v extralize. Jedná se o Michala Kovařčíka s Lukášem Jaškem, druhý jmenovaný však kvůli zranění nenastoupil do čtvrtého utkání série. V obou zápasech na východě Čech chyběl Ocelářům také obránce Alex Pisarik, jiný obránce Lukáš Doudera nenastoupil do čtvrtého utkání.

    Oporou Mountfieldu je zcela jednoznačně obránce Filip Hronek, který v základní části Tipsport extraligy stabilně nastupoval v A-týmu Mountfieldu. Přestože je to bek, suverénně vede kanadské bodování svého týmu v play-off. Střelecky se daří čerstvě sedmnáctiletému Jaroslavu Dvořákovi a důležitým prvkem v sestavě je určitě také obránce René Piegl, jenž strávil většinu sezony v prvoligových Litoměřicích.
     
    MOUNTFIELD HK

    Junioři Hradce Králové skončili v základní části sedmí a jejich osmifinálový souboj s Libercem patřil mezi ty nejdramatičtější. Oba týmy dokázaly nejdříve dvakrát zvítězit na domácím ledě, rozhodující páté utkání ovládli hokejisté vedení trenérem Alešem Krátoškou. Ve čtvrtfinále Mountfield udržel domácí neporazitelnost, ale teď záleží na tom, jestli znovu zvládne pátou bitvu o všechno.

    Nejproduktivnější hráči Mountfieldu v play-off
    Filip Hronek (4+5)
    Jaroslav Dvořák (4+2)
    Patrik Miškář (4+1)

    Gólmani Mountfieldu
    František Veselý – 9 zápasů, úspěšnost 92,8 %
    Tomáš Vomáčka – 1 zápas, úspěšnost 92,86 %
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Druhý tým základní části juniorské extraligy vyřadil v osmifinále Mladou Boleslav v nejkratší možné době a dobře rozehrál také čtvrtfinálovou sérii proti Hradci Králové. V prvním domácím utkání Třinec dominoval, druhé zvládl v prodloužení. Jenomže na východě Čech svěřenci Václava Varadi dvakrát v řadě padli a o postupujícím se tak rozhodne až v pátém utkání v Třinci.

    Nejproduktivnější Oceláři v play-off
    Lukáš Jašek (4+5)
    Michal Kovařčík (4+4)
    Patrik Hrehorčák (4+4)

    Gólmani Ocelářů
    Milan Dudáček – 4 zápasy, úspěšnost 94,44 %
    Matěj Loubal – 3 zápasy, úspěšnost 92,94 %
     
    Krásný páteční podvečer z Třince přeji všem příznivkyním a příznivcům mládežnického hokeje. Vítejte při sledování textového online přenosu z rozhodujícího utkání čtvrtfinálové série juniorské extraligy mezi týmy HC Oceláři Třinec a Mountfield HK. Obě mužstva dokázala doma dvakrát zvítězit, a proto rozhodne poslední pátý duel. Zápas o všechno začíná v 18:00 ve staré Werk Areně v Třinci. Buďte u toho na Onlajnech! Přenosem vás provede Ondřej Zoubek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 9. Flok (Pala), 10. M. Kovařčík (Jašek, Petrák), 34. Zahradníček (M. Kovařčík, Jašek), 35. M. Adámek (Jašek, M. Kovařčík), 39. M. Kovařčík (Jašek, Petrák), 39. Hrehorčák (M. Adámek), 45. M. Kovařčík (Bartko, Petrák), 51. Lorek (Doudera, Pisarik), 54. Pisarik (M. Adámek, M. Kovařčík), 56. Michal Roman (Hrehorčák, Miloš Roman), 59. Bartko (Heider) – 12. Krátoška (Piegl, Miškář), 34. Pilař (Hnik, Orság), 60. Pilař (Hnik, Malík)


    HC Oceláři Třinec: Dudáček (Loubal) – Pisarik, Zahradníček (A), Bartko, Michal Roman, Stránský (C), Heider, M. Adámek, Doudera – Petrák, Jašek, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, Lacka, Miloš Roman, Lorek, Pala. Trenér: Václav Varaďa.
    Mountfield HK: Veselý (Vomáčka) – Lier, Košař, Bureš, Hronek, Piegl, Gaspar – Zahradník, Malík, Hnik, Miškář (A), Dvořák, Drašnar, Krátoška, Chalupa, Orság, Gančarčík (A), Pilař (C), Pavlík. Trenér: Aleš Krátoška.

    Rozhodčí: Zbyněk Kubičík, Petr Přikryl – Jaromír Bryška, Karel Lukš

    Diváci: 1 100 (21 % celkové kapacity)
    Třinec 3 2 Mountfield HK
    #1 Pátek 18.03.2016 • 18:00
    Třinec - Mountfield HK 4:0
    #2 Sobota 19.03.2016 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 3:2 po prodl.
    #3 Úterý 22.03.2016 • 12:00
    Mountfield HK - Třinec 4:2
    #4 Středa 23.03.2016 • 15:00
    Mountfield HK - Třinec 3:2 po s.n. (1:0)
    #5 Pátek 25.03.2016 • 18:00
    Třinec - Mountfield HK 11:3
    ocianews.com