Sokolov – Vyšehrad 0:0 (kon.) | Třinec – Opava 1:1 (kon.) | Táborsko – Varnsdorf 0:0 (kon.)
Karviná – Vlašim 1:0 (kon.)
konec
FK Třinec
1:1 (0:1)
Slezský FC Opava
Sobota 26.03.2016, 11:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji hezký zbytek soboty a někdy příště se těším, na počtenou! (12:58:43)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec potřetí v řadě neprohrál a díky zisku bodu se zatím posunul na desátou příčku. Slezský FC drží unikátní sérii pěti remíz v řadě a zůstává na osmém místě. Příští týden má Opava volno a hrát bude až v sobotu 9. dubna v Sokolově. Třinec nastoupí za týden v sobotu 2. dubna ve Vlašimi.
     
    Utkání Třince s Opavou je u konce, týmy si rozdělily po jednom bodu. Třinečtí vstupovali do druhého poločasu s mankem, avšak první příležitost druhé půle si vypracovala Opava. Schaffartzik pronikl po levé straně, navedl si míč ke střele a vypálil jen těsně vedle. Na opačné straně dobývali domácí šestnáctku Opavy dlouho marně a bez gólových šancí. Až střídající Joukl nalezl cestičku před bránu, odražený míč si našel Dedič a srovnal na 1:1. Tento výsledek už vydržel až do konce, žádný dramatický závěr jsme neviděli.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Třinec využívá možnosti tří střídání beze zbytku. Jaroslav Málek odchází z trávníků, na závěrečné chvilky ho nahradí Filip Tomovič.
     
    90+2
    V možná poslední šanci utkání si na centr Velnera z pravé strany naskočil Ceplák, ale hlavičkoval pouze mimo Vaškovu bránu.
     
    90+1
    Pospěchův centr nalezl Schaffartzika, který sklepl hlavou pouze gólmanu Palečkovi. Nad rámec druhého poločasu se nastavují dvě minuty.
     
    90
    Bedecs s Janetzkým se uprostřed hřiště srazili hlavami a na hřiště přispěchali lékaři. Oba hráči nakonec ale hned pokračují ve hře. Opava rozehrává standardní situaci.
     
    89
    Opava ještě naposled v zápase střídá. Ze hry odchází útočník Tomáš Mrázek a poslední minuty na hřišti zažije Luboš Horka.
     
    88
    Nákop Jursy se odrazil od změti těl před Palečkem k Ceplákovi, který o něj přišel. Schaffartzikův centr přelétl Simerského a zamířil do zámezí.
     
    87
    Mrázek upadl v souboji s Motyčkou na půlce a vyžádal si ošetření. Mrázek se z ležící polohy uprostřed hřiště přesune za lajnu, rozehrává Jursa.
     
    86
    Po individuálním průniku Pospěcha a centru z levé strany se už k zakončení ze šestnáctky chystal Přichystal. Třinečtí mu míč na poslední chvíli ukopli.
     
    86
    Po hlavičce Motyčky a několika odrazech odkopl balon dopředu Janetzký. Salachna vrací nákopem z poloviny zpět na hranici vápna.
     
    85
    Málek utekl po pravé straně Hrabinovi a vybojoval pro Třinec další rohový kop. Exekutorem bude znovu Joukl.
     
    84
    Jouklův centr nalezl ve vápně M. Čelůstku, který měl ale balon za sebou a v krkolomné pozici střílel z voleje nepřesně. Marně ještě reklamoval teč opavského obránce.
     
    83
    Schaffartzik si v souboji s Málkem pomohl faulem. Salachnovu střelu z dálky tečoval Simerský na rohový kop. Rozehrávat bude zřejmě Joukl.
     
    82
    Dnešnímu utkání přihlíží 552 diváků, tedy jen o patnáct více než v úterý proti Znojmu. Hrabinův centr zvládl Janoščín se štěstím odkopnout.
     
    81
    Janoščín nestihl na hřišti nepřesnou Málkovu přihrávku vzduchem. Jursa střílel za malou chvilku z úctyhodné vzdálenosti vysoko nad branku.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 72. Dedič – 36. Schaffartzik (pen.)

    Karty:   2. Malcharek (TRI), 70. M. Čelůstka (TRI), 76. Salachna (TRI) – 27. Kuzmanović (OPA), 60. Jursa (OPA)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Bedecs, M. Čelůstka, Janoščín – Motyčka (C), Salachna – Malcharek (60. Joukl), Málek (90+2. Tomovič), Janošík (77. Ceplák) – Dedič. Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Samiec, Tomovič, Ceplák, Teplý, Kučera.

    Slezský FC Opava: Vašek – Pospěch (C), Simerský, Žídek, Hrabina – Jurečka, Mozol (78. Janetzký), Jursa, Schaffartzik – Kuzmanović (73. Přichystal), Mrázek (89. Horka). Trenér: Jan Baránek.
    Náhradníci: Květon – Horka, Přichystal, T. Čelůstka, Janetzký, Dvorník.

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Jakub Hrabovský, Miroslav Fišer

    Diváci: 552 (28 % celkové kapacity)
    thejrc.org