PSG – Nice 4:1 (kon.) | Guingamp – Montpellier 2:2 (kon.) | Troyes – Angers 0:1 (kon.)
GFC Ajaccio – Saint-Étienne 0:2 (kon.) | Rennes – Remeš 3:1 (kon.) | Toulouse – Caen 2:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
3:1 (2:0)
Stade de Reims
Sobota 02.04.2016, 20:00Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (21:56:33)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:9.
     
    Je dobojováno! Stade Rennais FC na svém trávníku porazilo Stade de Reims 3:1 a alespoň do zítřejšího dne se posouvá na třetí příčku Ligue 1! Domácí vykročili za vítězstvím už v prvním poločase. Po dvanácti minutách hry se prosadil Kamil Grosicki ! O další tři minuty později bylo na tribunách ještě veseleji, protože druhou branku Rennais přidal Ousmane Dembèlé ! Hosté sice po přestávce dokázali snížit zásluhou Aïssy Mandiho, ale poslední slovo měli znovu domácí! Hrdina dnešního utkání Ousmane Dembèlé si krásně potáhl míč do pokutového území a ještě hezčí střelou uzavřel brankový účet dnešního souboje!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídající Gnagnon se probíjel do pokutového území středem hřiště. Jeden ze soubojů jej však rozhodil natolik, že Gnagnou před šestnáctkou ztratil míč.
     
    90
    Nastavují se 2 minuty!
     
    90
    Hosté zahrávali ještě jeden přímý kop! Do centrovaného míče vložil hlavu Bifouma a brankář Costil se musel hodně rychle přesunout k levé tyči! Nakonec konečky rukavic dokázal míč vyrazit!
     
    89
    Rennais si užívá závěr utkání! Gnagnon poslal do pokutového území nadýchaný centr, který sice Carrasso vyboxoval mimo šestnáctku, ale do míče se opřel André! Jeho rána minula horní tyč.
     
    88
    Ale do šance se paradoxně dostali domácí fotbalisté! Střídající Baal obdržel přihrávku do pokutového území, jenže při střele mu zacláněl vlastní spoluhráč a Baal poslal míč daleko mimo tři tyče.
     
    87
    Hosté přeci jen dostávají šanci alespoň ke snížení. Mandi vybojoval míč a může rozběhnout rychlou akci po levé straně.
     
    86
    Pěknou individuální akcí se předvedl Nicolas de Préville. Hostující záložník si obhodil soupeře a vnějším nártem vybídl ke sprintu Bifoumu. Druhý jmenovaný se dostal do rohu hřiště, kde balón ztratil.
     
    85
    Domácí fotbalisté už bez větších starostí dohrávají dnešní utkání s míčem na kopačkách. Rennais kombinuje na levé straně hřiště. Hosté už na jakýkoliv presink rezignovali.
     
    84
    Rennais zkusilo rozehrát secvičený signál! Přihrávku po zemi na hranici šestnáctky prodloužil patičkou právě André, nicméně agilní Giovanni Sio na míč nedosáhl.
     
    83
    Benjamin André si pokryl míč tělem a rovněž se nechal svalit na trávník. Domácí rozehrají přímý kop, všichni vysocí hlavičkáři se už stěhují před Carrassa.
     
    82
    Na druhé straně předvedl své obranné schopnosti Sylvain Armand. Domácí stoper nepustil k míči Bifoumu a ještě se šikovně nechal faulovat.
     
    81
    Aïssa Mandi příliš dlouho otálel s rozehrávkou na hranici pokutového území. Hostující stoper musel nakonec hodně přidat, protože jej atakoval aktivní Giovanni Sio.
     
    80
    Střídající Ludovic Baal si pustil míč kolem obránce, který jej nevybíravým zákrokem poslal na trávník. Hostující fotbalista může být rád, že za svůj prohřešek neviděl žlutou kartu.
     
    79
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Yoann Gourcuff, přichází Joris Gnagnon.
     
    78
    Reims dnes prostě není přáno! Další kombinace hostujícího celku na levé straně hřiště končí ofsajdem. Své postavení si tentokrát nepohlídal Weber.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 12. Grosicki (Sio), 15. Dembèlé (Grosicki), 67. Dembèlé – 59. Mandi

    Karty:   62. Diagné (REN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:9.
    Stade Rennes: Costil – Danzé, Diagné, Armand, M'Bengue – Fernandes, André – Dembèlé (68. Baal), Gourcuff (79. Gnagnon), Grosicki (73. Boga) – Sio.
    Náhradníci: Sorin – Salles Lamonge, Gnagnon, Zeffane, Boga, Sylla, Baal.

    Stade de Reims: J. Carrasso – H. Traoré, Weber, Mandi (C), El Kaoutari, Diego – Devaux, Charbonnier (46. Bangoura), Ndom (77. Kyei) – Bifouma, de Préville.
    Náhradníci: Agassa – Kankava, Bangoura, N'Gog, Tacalfred, Mfulu, Kyei.

    Rozhodčí: Ennjimi – Leducq, Plancon
    thejrc.org