Nijmegen – Arnhem 2:1 (kon.) | Kerkrade – Heerenveen 1:2 (kon.) | Den Haag – Groningen 0:1 (kon.)
Ajax – Zwolle 3:0 (kon.)
konec
HFC ADO Den Haag
0:1 (0:0)
FC Groningen
Neděle 03.04.2016, 14:35 • Kyocera Stadion (Den Haag) [Kapacita: 15 000] • Nizozemská Eredivisie • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté HFC ADO Den Haag nedokázali využít jednak výhodu domácího prostředí a druhak ani přesilovou hru, kterou měli k dispozici od 30. minuty po vyloučení de Leeuwa. Hráči Groningenu předvedli bojovnost, vynulovali domácí střelce a díky Lindgrenově gólu ze 76. minuty slaví těžce vydřené vítězsví, díky němuž se bodově dotáhli právě na svého dnešního soupeře. (16:32:53)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Den Haag byl blízko vyrovnání! Z levého rohu šestnáctky byl balon adresován do bezprostřední blízkosti brány, kde došlo k nebezpečnému pokusu hlavou, po němž balon proletěl jen těsně nad horní konstrukcí brány. Neúspěšný střelec se může pouze chytit za hlavu, tuto šanci měl proměnit.
     
    90+2
    Míč po dlouhém nákopu Padt skvěle vyboxoval mimo šestnáctku, ale do pokutového území okamžitě přilétl další centr. Balon se dostal na kopačku Havenaara, jenž jej ale ani nezpracoval a ani nevystřelil. Míč se od jeho nohy pouze odrazil do náruče Padta, který zachoval chladnou hlavu a znovu ušetřil několik vteřin.
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastavil pět minut nad rámec řádné hrací doby. Ještě tolik času tedy domácím plejerům zbývá na vytoužené vyrovnání.
     
    89
    V samotném závěru utkání byl žlutou kartou potrestán Desevio Payne (FC Groningen).
     
    88
    Velice blízko pokutového území se teď prokombinovali hráči Den Haagu. Mezi sebou si vyměnili několik narážeček, ale posléze se k míči dostali hosté a razantním způsobem ho odkopli daleko za půlící čáru.
     
    87
    Čas se fotbalistům v zelenožlutých dresech velmi rychle krátí a v tuto chvíli je jejich druhým protivníkem. Hosté už začínají šetřit cenné vteřiny, když se snaží udržet balon co nejdéle na svých kopačkách.
     
    85
    Závěrečné střídání také v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Albert Rusnák, nahradí ho Desevio Payne.
     
    84
    Za zdržování při odkopu od své svatyně byl žlutou kartou potrestán Sergio Padt (FC Groningen). Brankář hostujícího týmu cítí, že Groningen je blízko vítězství spojeného se ziskem tří bodů.
     
    83
    Když to nejde po zemi, musí to jít vzduchem. Toto si nejspíš řekl Beugelsdijk a odcentroval balon do předbrankového prostoru. Tam si nabíhal některý z jeho spoluhráčů, avšak hlavičkový pokus srazil obránce, od něhož se míč odrazil rovnou do Padtovy náruče.
     
    81
    Domácí se nějak konstruktivně snaží proniknout na útočnou polovonu, střed hřiště je však velmi pečlivě střežen záložní řadou Groningenu, která soupeři téměř nic nedovoluje.
     
    80
    Další a zároveň poslední střídání v týmu HFC ADO Den Haag: odpracováno dnes má Kevin Jansen, na závěrečnou desetiminutovku se na zelený pažit podívá Dion Malone.
     
    78
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: trenér domácího týmu ze hřiště stáhl Tyronna Ebuehiho, místo něhož do utkání zasáhne Dennis van der Heijden.
    76. Rasmus LINDGREN - 0:1
     
    76
    Groningen právě vstřelil branku!
    Nevídané se stává skutečným! Hosté oslabeni o jednoho hráče patnáct minut před koncem řádné hrací doby otevírají gólový účet zápasu a ujímají se tak vedení! Zhruba patnáct metrů před hranicí pokutového území došlo k nedovolenému zákroku. K exekuci nařízené standardní situace se postavil RASMUS LINDGREN a trefil se parádně. Jeho překvapivá pumelice z nějakých třiceti metrů zapadla přesně k levé tyči a gólman Hansen byl bez šance.
     
    73
    Střídání v týmu FC Groningen: tak nakonec nikoliv, Lorenzo Burnet musí odejít ze hřiště, zraněného spoluhráče vystřídá Abel Tamata.
     
    71
    Po razantním odkopu míče z vlastní šestnáctky s bolestivou grimasou v obličeji zůstal na trávníku ležet Burnet. Po chvíli se však ze hřiště sám zvedl a nejspíš bude moci nadále pokračovat v utkání.
     
    70
    Fotbalisté HFC ADO Den Haag měli možnost rozehrát další rohový kop, ale ani napodruhé si nedokázali vytvořit střeleckou pozici. Obrana Groningenu je důsledná a bezbrankový stav chce udržet za každou cenu.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 76. Lindgren

    Karty:   61. Burnet (GRO), 84. Padt (GRO), 89. Payne (GRO)   30. de Leeuw (GRO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:12.
    HFC ADO Den Haag: Hansen – Ebuehi (78. van der Heijden), Beugelsdijk, Kanon, Meijers – D. Bakker, Derijck (46. Marengo), Jansen (80. Malone) – Schaken, Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Kristensen, Marengo, Ebecilio, van der Heijden, Zuiverloon.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet (73. Tamata) – Tibbling, Maduro – Bacuna (58. Sørloth), Rusnák (85. Payne), J. Drost – de Leeuw.
    Náhradníci: van der Vlag – Hoesen, Sørloth, Tamata, Payne, Idrissi, De Vos.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap – Dieperink
    ocianews.com