Ath. Bilbao – Granada 1:1 (kon.) | Malaga – Espanyol 1:1 (kon.) | Eibar – Villarreal 1:2 (kon.)
Sevilla – Real Sociedad 1:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:2 (0:2)
Real Sociedad San Sebastian
Neděle 03.04.2016, 20:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (22:32:18)
     
    V dnešním utkání vítězí překvapivě San Sebastian, které se dostal do vedení v úvodu zápasu. Hostujícímu celku vyšly standardní situaci a i s přispěním domácího obránce vedl Real o dvě branky. Ve druhém poločase se hrálo už jen na jeho bránu, ale Sevilla dnes byla slabá v koncovce. Domácí celek dokázal snížit z penalty, ale následnou hru proti oslabenému soupeři už nezužitkoval.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Vicente Iborra (Sevilla FC), jemuž se nelíbilo, že soupeř otálel s autovým vhazováním, a tak diskutoval s rozhodčím.
     
    90+2
    Sevilla vybojovala další rohový kop, ale ani po něm se radovat z vyrovnání nebude. Ramisi ve vzdušném souboji pomohl rukou a je mu pískán útočný faul.
     
    90+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý sudí, jenž ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby. To je také čas, který Real dělí od třech bodu a čas, jenž domácím zbývá alespoň na vyrovnání.
     
    90
    Normální hrací doba je téměř u konce a výsledek zůstává překvapivý. Asi málokdo čekal, že by San Sebastian na hřišti favorita mohl bodovat natož vyhrát.
     
    88
    Hostující brankář si vyběhl pro centrovaný míč z levé strany, a tak dal spoluhráčům chvilku k oddechu.
     
    87
    Hráči domácího celku hledají přihrávkami na pravé straně Mariana, který zásobuje spoluhráče centry. Ovšem většinu z nich se soupeři daří odvrátit.
     
    86
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Carlos Vela, přichází Mikel González.
     
    85
    Domácímu celku čas velmi rychle utíká, ale tlak je patrný. V posledních minutách Sevilla schází více štěstí. Ovšem na obranu San Sebastianu musím říct, že výborně brání prostor ve vápně.
     
    84
    Sevilla vybojovala přímý kop, který rozehrál Banega. Na jeho centr si naskočil Iborra, který hlavičkou nedokázal usměrnit balon do prostoru tří tyčí.
     
    83
    Z pětadvaceti metrů se do balonu opřel Banega, jehož pokus mířil přesně k tyči. Ovšem prvním skvělým zákrokem se blýskl hostující gólman, jenž zakončení dokázal vyrazit.
     
    81
    Gameiro dostal trochu volného prostoru a hned byl nebezpečný! Domácí hráč se skvěle uvolnil přes šestnáctkou, ale jeho zakončení na zadní tyč scházelo jen pár decimetrů.
     
    80
    Jenže domácímu celku nefungují ani standardní situace, a tak stále čekáme na větší šanci Sevilly ze hry.
     
    79
    Sevilla táhla další útok po levé straně, ale centr, k němuž se dostal Mariano byl sražený na další rohový kop.
     
    78
    Nene, Sevilla dnes není ve své kůži a ztratila míč po další lehké přihrávce. To se tomuto klubu velmi často nestává, a tak se bude odkopávat od branky Realu.
     
    77
    Ve druhém poločase se hraje jen na branku San Sebastianu, ale kromě penalty jsme výraznější šanci domácích hráčů neviděli. Rulli v tomto utkání zatím nemusel vytáhnout žádný větší zákrok.
     
    75
    Neskutečný zákrok bránícího hráče! Do samostatného úniku se dostal Gameiro, ale když si míč rovnal na střelu, tak ho o něj skluzem obral obránce.

    Michal Luxa

    Branky: 51. Gameiro (pen.) – 2. Bergara (Illarramendi), 34. Krychowiak (vla.)

    Karty:   25. Vitolo (SEV), 29. Rami (SEV), 52. Mariano (SEV), 63. J. A. Reyes (SEV), 90+3. Iborra (SEV) – 26. Mikel González (RSC), 50. Bergara (RSC), 75. Rulli (RSC)   68. Bergara (RSC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 22:12.
    Sevilla FC: S. Rico – Mariano, Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Cristóforo (46. Iborra), Krychowiak (66. N'Zonzi) – Vitolo, Banega, J. A. Reyes (C) (72. Konopljanka) – Gameiro.
    Náhradníci: Soria – Iborra, N'Zonzi, Escudero, Konopljanka, Coke, F. Llorente.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Carlos Martínez (53. A. Elustondo), D. Reyes, I. Martínez, Yuri – Prieto (C), Bergara, Illarramendi – Oiarzabal, Vela (86. Mikel González), Zurutuza (59. Granero).
    Náhradníci: Bardají – Mikel González, Bruma, Granero, Jonathas, de la Bella, A. Elustondo.

    Rozhodčí: Clos Gómez – Javier Aguilar, Luis Marco
    ocianews.com