Boston – Carolina 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – NY Islanders 3:4 (po pr.) | New Jersey – Buffalo 1:3 (kon.)
NY Rangers – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Florida 1:4 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 3:5 (kon.)
Nashville – Colorado 4:3 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 6:2 (kon.)
Calgary – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Anaheim – Winnipeg 1:2 (po pr.)
po prodl.
Washington Capitals
3:4 (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)
New York Islanders
Středa 06.04.2016, 01:00 • Verizon Center, Washington (kapacita 18506 míst) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tavares v posledních zápasech řádí.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný vstup do nového dne a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (03:55:52)
     
    Československá stopa v dnešním zápase:

    nikdo
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Thomas HICKEY (NYI) – 1+1, 2 střely, čas na ledě 24:42, vítězný gól v prodloužení
    2. T. J. OSHIE (WSH) – 1+2, 1 střela, čas na ledě 20:12
    3. Alex OVEČKIN (WSH) – 2+0, 5 střel, čas na ledě 20:48
     
    STATISTIKY DNEŠNÍHO ZÁPASU:

    Střely: 32:26
    Vhazování: 25:25
    Hity: 22:32
    Zblokované střely: 23:15
    Trestné minuty: 13:11
    Přesilové hry: 0/1-0/2

    Nejvíce střel: Kuzněcov 9 – Okposo 8
    Největší čas na ledě: Carlson 22:55 – Leddy 26:15

    Branky a nahrávky: 5. Ovečkin (Oshie, Johansson), 42. Oshie (Johansson, Carlson), 47. Ovečkin (Oshie, Johansson) – 34. Tavares (Hickey, Okposo), 49. Okposo (Tavares, Nielsen), 51. Lee (Leddy, Strome), 63. Hickey (Tavares, Strome). Rozhodčí: Joannette, Lee – Nowak, Murray. Diváci: 18506 (vyprodáno).
     
    Po dlouhou dobu defenzivně vedené utkání od obou týmů se nakonec ve třetí třetině strhlo v pořádnou přestřelku, po které si Ostrované z New Yorku nakonec zajistili jistý postup do play off!

    Skóre zápasu otevřel v 5. minutě po rychlé akci po vhazování Alex Ovečkin. Hosté dlouho nemohli najít recept na Holtbyho, uspěl až John Tavares dalekonosnou střelou krátce po polovině střetnutí.

    Další branky padaly v rychlém sledu v závěrečném dějství. Nejdříve poslal Capitals znovu do vedení T. J. Oshie, na nějž o chvíli později navázal svým druhým gólem v zápase Alex Ovečkin. Hosté se ale nevzdali.

    V 49. minutě využil menšího Holtbyho zaváhání Kyle Okposo a dvě minuty na to bylo srovnáno, když se povedenou tečí prosadil Anders Lee. Utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém si urvali výhru Ostrované.

    Kuzněcov nejdříve neproměnil samostatný únik a v 63. minutě pak rozhodl o vítězství hostů Thomas Hickey, kterému perfektně připravil gólovou pozici John Tavares. Islanders tak překvapivě zvítězili na ledě Washingtonu 4:3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    Thomas HICKEY - 3:4
     
    62:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté nakonec vítězí a zajišťují si tak postup do vyřazovacích bojů! Rozhodující akci založil John Tavares, který nejdříve vystřelil z pravého kruhu. Holtby kotouč vyrazil jen před sebe a Tavares se mohl dostat k dorážce, nakonec jej nezištně přenechal THOMASI HICKEYMU, před kterým zívala odkrytá branka! Asistence: John Tavares a Ryan Strome.
     
    61:47
    Trenér hostů Jack Capuano si vzal oddechový čas, aby si jeho hráči po icingu mohli trochu odpočinout.
     
    61:47
    Na druhé straně se po pěkném uvolnění dostal ke střele Alex Ovečkin, Gibsonovu branku ale přestřelil a následně hosté odehráli jen na zakázané uvolnění.
     
    61:22
    Hosté se na chvilku usadili v útočném pásmu, střela Pulocka nebyla žádným problémem pro Holtbyho.
     
    60:57
    Do další šance se po výborné práci dostal Marcus Johansson, bekhendovým blafákem Gibsona nepřekonal a poté bruslí nešťastně kopl Thomase Hickeyho do obličeje.
     
    60:26
    John Tavares chyboval na útočné modré čáře a Jevgenij Kuzněcov se řítil sám na Gibsona, jehož střelou nedokázal překonat!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut hry o vítězi dnešního zápasu mezi Washingtonem a New York Islanders nepřineslo, Ostrované se dalším bodem do sbírky opět výrazně přiblížili jistotě postupu do play off. O vítězi utkání bude muset rozhodnout prodloužení (nebo samostatné nájezdy), které začne za malou chvíli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 5. Ovečkin (Oshie, Johansson), 42. Oshie (Johansson, Carlson), 47. Ovečkin (Oshie, Johansson) – 34. Tavares (Hickey, Okposo), 49. Okposo (Tavares, Nielsen), 51. Lee (Leddy, Strome), 63. Hickey (Tavares, Strome)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Niskanen, Schmidt, Carlson, Orpik, Orlov – Ovečkin (C), Johansson, Williams – Burakovsky, Kuzněcov, Oshie – Chimera, Beagle, Wilson – Winnik, Richards, Latta. Trenér: Barry Trotz.
    New York Islanders: Gibson (Greiss) – Leddy, Boychuk, Mayfield, Pulock, Hickey, Strait – Bailey, Tavares (C), Strome – Kuljomin, Nielsen, Okposo – Lee, Nelson, Bernier – Martin, Cizikas, Boulton. Trenér: Jack Capuano.

    Rozhodčí: Joannette, Lee – Nowak, Murray

    Diváci: 18506 (vyprodáno)
    ocianews.com