Boston – Carolina 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – NY Islanders 3:4 (po pr.) | New Jersey – Buffalo 1:3 (kon.)
NY Rangers – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Florida 1:4 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 3:5 (kon.)
Nashville – Colorado 4:3 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 6:2 (kon.)
Calgary – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Anaheim – Winnipeg 1:2 (po pr.)
konec
New York Rangers
3:2 (0:2, 1:0, 2:0)
Tampa Bay Lightning
Středa 06.04.2016, 01:30 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Derek Stepan byl mužem číslo jedna.
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Šustr (TBL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 17:00
    Ondřej Palát (TBL) 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:42 (04:20:48)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Derek Stepan (NYR) 2+0
    2. Henrik Lundqvist (NYR) 39 zák., 2 góly, 95,1%
    3. Ondřej Palát (TBL) 0+1
    Svěřenci hlavního trenéra Alaina Vigneaulta smazali dvoubrankové manko a předvedli úžasný comeback. Rangers oslavují vítězství 3:2, zatímco Lightning účast v playoff.

     
    Rangers v úvodu závěrečné části utkání předvedli fantastický comeback, když se nejprve nádhernou střelou prosadil Derek Stepan, který vstřelil svůj druhý gól v utkání, a vítězný gól za necelé tři minuty vstřelil po parádně zakončeném samostatném úniku Chris Kreider. Lightning si v závěru vytvořili obrovské šance, gól se jim ale zásluhou skvěle chytajícího švédského brankáře Henrika Lundqvista vstřelit nepodařilo. Necelé dvě minuty před koncem Brian Boyle narazil Dana Girardiho na mantinel a ten po nekontrolovaném pádu narazil hlavou do hrazení a zřejmě na chvíli upadl do bezvědomí, nakonec ale odjel na střídačku s pomocí spoluhráče a lékaře po svých. Ačkoliv Lightning dnes kýžený bod nezískali, díky výsledku Bruins proti Carolině, která vyhrála po nájezdech 2:1, jsou oficiálně v playoff. Konečný výsledek. New York Rangers 3 Tampa Bay Lightning 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Eric Staal mohl tři sekundy před koncem utkání skórovat do prázdné brány, jeho následná střela mezi dvěma obránci ale zamířila vedle levé tyče!
     
    58:52
    Brian Boyle (TBL) dostal větší trest, 5 minut vražení na hrazení, plus osobní trest, 10 minut nesportovní chování.
     
    58:52
    Derek Stepan je za pomoci spoluhráče a lékaře odvážen pomalu na střídačku a v dnešním utkání určitě dohrál. Věřme, že bude obránce Rangers v pořádku a nebude se jednat o otřes mozku.
     
    58:52
    Brian Boyle za bránou Henrika Lundqvista tvrdě narazil na mantinel Dana Girardiho, který nekontroloval svůj pád a hlavou narazil do mantinelu! Obránce Rangers zůstal ležet na ledě a vypadá to, že dokonce upadl do bezvědomí.
     
    58:44
    Andrej Vasilevskij zamířil na střídačku a Lightning to zkouší v samotném závěru utkání bez brankáře!
     
    57:48
    Tyler Johnson se v blízkosti pravé tyče dostal ke dvěma střelám, ve své druhé obrovské šanci v dnešním utkání ale neuspěl a gól mu dnes zkrátka není přán! Henrik Lundqvist chytá v závěrečné třetí třetiny bezchybně a Rangers těsně před koncem vedou 3:2.
     
    56:28
    Rangers vzápětí mohli udeřit na opačné straně ledové plochy, jejich střela ale byla sražena do tyče, od které se puk vrátil zpět do hry! Na obou stranách dnes jednou zazvonila tyč.
     
    55:59
    Henrik Lundqvist předvedl v rychlém sledu dva úžasné zákroky, když nejprve prudkou ránu Lightning z pravého křídla mířící k bližší pravé tyči vyrazil levým betonem a vzápětí si poradil i s jejich dorážkou z blízkosti, kterou taktéž vyrazil!
     
    55:12
    V Madison Square Garden se hraje velice zajímavý hokej ve vysokém tempu a žádný z týmů nechce prohrát.
     
    54:16
    Eric Staal předvedl na levé straně útočného pásma pěknou stahovačku a přes jednoho z hráčů Lightning vypálil. Jeho střela ale byla sražena mimo a zamířila vedle levé tyče.

     
    53:04
    Na opačné straně ledové plochy zkoušel zdvojnásobit vedení Rangers tvrdou střelou s příklepem z vrcholu levého kruhu pro vhazování J.T. Miller, jeho následná střela ale zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    52:39
    Tyler Johnson krátce po komerční přestávce nebezpečně vypálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování, jeho následná střela ale zamířila těsně vedle levé tyče.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 37. Stepan (Zuccarello, Yandle), 43. Stepan (Zuccarello, Klein), 45. Kreider (E. Staal, Stepan) – 3. Šustr (Namestnikov, Marchessault), 7. Boyle (Palát, Johnson)


    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – Klein, M. Staal, Girardi (A), Yandle, MCIlrath, Skjei – Miller, Brassard, Nash – Zuccarello, Stepan (A), Kreider – Fast, Lindberg, E. Staal (A) – Stalberg, Moore, Glass. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij – Carle, Hedman, Šustr, Garrison, Nesterov, Coburn – Kučerov, Johnson, Palát (A) – Brown, Filppula, Killorn – Koekkoek, Namestnikov, Paquette – Condra, B. Boyle (A), Blunden. Hlavní trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: Justin St. Pierre, Kelly Sutherland – Derek Amell, Scott Driscoll

    Diváci: 18006
    thejrc.org