Jihoafrická rep. – Turecko 2:7 (kon.) | Hongkong – Gruzie 3:14 (kon.) | Lucembursko – Bosna a Hercegovina 13:0 (kon.)
konec
Jihoafrická republika
2:7 (1:3, 0:2, 1:2)
Turecko
Středa 06.04.2016, 12:00 • Silivrikapi Ice Sport Hall, Istanbul, Turecko • Mistrovství světa - III. A Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Turci zvládli tíhu v boji o prvenství na domácím šampionátu a příští rok se podívají o stupínek výše - na MS druhé divize skupiny B!
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásné prožití dnešního dne. Nashledanou. (14:15:02)
     
    Střely na branku: 35 – 38
     
    Je dobojováno. Turecko dokázalo v dnešním utkání zvítězit ve všech třech dějstvích a po výhře v poměru 7:2 si na své konto připisuje tři body do tabulky Mistrovství světa 3. divize.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Turecko hraje v plném počtu.
     
    59:04
    Parádní zákrok Kahramana pro diváky krátce před koncem utkání, když efektně do lapačky ukryl tvrdou střelu Samaaie zpoza kruhů!
     
    58:30
    Du Boisson vystřelil z pravého kruhu na Kahramana, ten kotouč s jistotou sobě vlastní vyrazil a o zbytek se postarali jeho spoluhráči, kteří opět poslali puk až daleko mimo nebezpečí.
     
    58:15
    Turkům se krátce po vyhraném vhazování podařilo vyhodit kotouč přes celou délku kluziště.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny a zcela jasně i tohoto zápasu zbývají poslední dvě minuty.
     
    Dnešní utkání sleduje 451 diváků.
     
    57:52
    Emrah Savas (TUR) usedá na trestnou lavici, dvě minuty za sekání a ještě jedna možnost pro Jihoafričany na snížení vysokého náskoku soupeře v tomto utkání.
    56:53 Joaquim VALADAS - 2:7
     
    56:53
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se povedlo Jihoafričanům využít přesilovou hru a vteřinu před koncem Semizova trestu se prosazují. Giot poslal přihrávku od levého mantinelu mezi kruhy a JOAQUIM VALADAS z první posílá puk přesně do levého horního růžku turecké branky! Asistence: Marc Giot.
     
    56:25
    Stále stejná písnička hraje na ledě stadionu v tureckém Istanbulu. Vyhrané buly pro Turecko a kotouč rychle končí v obranném pásmu soupeře.
     
    56:11
    Samaai vyjel s pukem zpoza turecké branky a střelou z ostrého úhlu pod břevno se pokusil překvapit Kahramana, turecký gólman ale s přehledem tuto situaci vyřešil.
     
    55:30
    Ani napodruhé se nedokázali Jihoafričané udržet před Kahramanem a znovu musí začít až od vlastní branky.
     
    55:10
    Vhazování dnes ovšem patří domácímu Turecku, jehož hráči v této činnosti znovu lepší oproti soupeři a puk znovu rychle mizí až za Bockovou brankou.
     
    54:54
    Jihoafričané mají možnost alespoň kosmeticky upravit nepříjemně vyhlížející skóre v početní převaze. Serdar Semiz (TUR) vyloučen na dvě minuty za podražení.

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 2. Botha (Samaai), 57. Valadas (Giot) – 14. Semiz (Andy Koçoğlu, Özmen), 16. Özmen, 16. Alec Koçoğlu (Andy Koçoğlu), 26. Andy Koçoğlu, 33. Alec Koçoğlu (Andy Koçoğlu, Semiz), 42. Özmen (Alec Kocoglu, Andy Kocoglu), 50. Gumus (Halil, Savaş)


    Jihoafrická republika: Bock (Pretorius) – Marais (C), Gonsalves, Magmoed, Reeves (A), Verwey, Malgas – Botha, Bremner, Samaai – Valadas, Edwards, Giot (A) – Willemstijn, van Doesburgh, W. du Preez – du Buisson, S. du Preez
    Turecko: Kahraman (Bozaci) – Özturk, K. Salt, Y. Kars, Aktürk, Savaş, Coşkun – Özmen (C), Solak, Semiz (A) – Gümüş (A), H. Salt, Halil – Alec Koçoğlu, Andy Koçoğlu, Karakoc – O. Kars, Kavaz, Bakal

    Rozhodčí: Holm (SWE) – Braten (NOR), O´Connor (USA)

    Diváci: 451
    thejrc.org