Itálie – Česko 4:0 (kon.) | Norsko – Německo 5:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 16:1 (kon.)
konec
Rusko
16:1 (5:0, 6:1, 5:0)
Švédsko
Středa 06.04.2016, 18:00 • Östersund Arena, Švédsko • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem příznivcům sledge hokeje přeji příjemné středeční odpoledne a zároveň vás vítám u druhého hracího dne Mistrovství Evropy, které v letošním roce pořádá Švédsko. A právě výběr hostitelské země od 18 hodin změří síly s reprezentací Ruska.
     
    Rusko

    Rusové vstoupili do turnaje vysokým vítězstvím nad našimi reprezentanty, které porazili 5:0. Svěřenci trenéra Sergeje Samojlova byli v utkání jednoznačně lepší, vyhráli naprosto zaslouženě a nebýt několika nevyužitých gólových šancí, mohl být rozdíl ve skóre výraznější.

    Soupiska týmu:

    Brankář: Michajl Ivanov. Obránci: Maxim Andrijanov, Vasilij Varlakov, Alexej Lysov, Maxim Kuzminych, Vadim Seljukin, Ivan Kuzněcov, Roman Peryškov. Útočníci: Sergej Panfilov, Dmitrij Lisov, Konstantin Šichov, Alexej Amosov, Nikolaj Čuchontcev, Alexandr Čalin, Andrej Sokolov, Jevgenij Petrov, Nikolaj Terentěv, Ilja Volkov. Trenér: Sergej Samojlov.
     
    Švédsko

    Reprezentanti Švédska se ve svém prvním utkání představili svým fanouškům soubojem s Norskem, který ale pro pořádající tým nedopadl dobře. Duel severských zemí totiž ovládli sledge hokejisté norského výběru, kteří zvítězili poměrem 2:0.

    Soupiska týmu:

    Brankáři: Ulf Nilsson, Kenth Jonsson, Andreas Neuman. Obránci: Niklas Ingvarsson, Rasmus Lundgren, Christian Hedberg, Marcus Holm. Útočníci: Peter Nilsson, Per Kasperi, Johnny Pettersson, Robin Meng, Peter Ojala, Niklas Rakos. Trenér: Jorgen Lundgren.
     
    Tabulka evropského šampionátu po prvním dnu

    1. Rusko – 3 body, skóre 5:0
    2. Itálie – 3 body, skóre 3:1
    3. Norsko – 3 body, skóre 2:0
    4. Německo – 0 bodů, skóre 1:3
    5. Švédsko – 0 bodů, skóre 0:2
    6. Česko – 0 bodů, skóre 0:5
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Ivanov – Peryškov, Andrijanov, Varlakov, Lysov, Kuzminych, Seljukin, Kuzněcov – Lisov, Šichov, Amosov, Sokolov, Petrov, Terentěv, Volkov

    Švédsko: Jonsson (Neuman) – Ingvarsson, Lundgren – Nilsson, Kasperi, Pettersson, Meng, Ojala, Rakos

    Rozhodčí: J. Samuelsson, T. Rundstrom, J. Vaněk.
     
    Sledge hokejisté obou reprezentačních celků se už nacházejí na ledové ploše, kde za okamžik budou bojovat o důležité body do tabulky Mistrovství Evropy!
     
    Ruská reprezentace vjela na kluziště v červených dresech, výběr domácího Švédska utkání odehraje v dresech žluté barvy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Přestože úvodní buly vyhráli hokejisté Švédska, kotouč na útočné polovině vybojovali Rusové, kterým se ale brankáře Jonssona nepodařilo střelecky ohrozit.
     
    00:54
    Reprezentanti severské země vyhodili kotouč přes všechny čáry a bylo jim tak odpískáno zakázané uvolnění. Hra se tedy vrátí před brankáře Janssona.
     
    01:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se po necelých dvou minutách ujímá vedení! Kousek od modré čáry prudce vypálil MAXIM ANDRIJANOV a puk po jeho ráně skončil až v síti. Bez asistence.
    01:26 Maxim ANDRIJANOV - 1:0
     
    02:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre je už dvoubrankový! Po Kuzminychově přihrávce se před brankáře švédského reprezentačního celku natlačil VASILIJ VARLAKOV a Jonsson po jeho střele z bezprostřední blízkosti kapituloval podruhé. Asistence: Maxim Kuzminych.
    02:13 Vasilij VARLAKOV - 2:0
     
    04:34
    Hra se v tuto chvíli přesunula do středního pásma, kde probíhají souboje o kotouč, ten mají častěji v moci Rusové.
     
    05:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci trenéra Sergeje Samojlova prokazují svou kvalitu třetí vstřelenou brankou! Sokolov na levé straně nahrál puk Varlakovovi, který na ose hřiště našel najíždějícího MAXIMA KUZMINYCHA, pro něhož nebyl absolutně žádný problém tváří v tvář prostřelit švédského gólmana. Asistence: Vasilij Varlakov a Andrej Sokolov.
    05:34 Maxim KUZMINYCH - 3:0
     
    07:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové pokračují v útočné činnosti a jejich ofenzivní aktivita je odměněna čtvrtým gólem. Amosov si najel až před brankáře, přihrál kotouč lépe postavenému NIKOLAJI TERENTĚVOVI a ten pak touš pohodlně zasunul do odkryté klece. Asistence: Alexej Amosov.
    07:45 Nikolaj TERENTĚV - 4:0
     
    09:54
    Švédský výběr má v defenzivě značné potíže a pouze vyhodil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    10:24
    Gólman švédského reprezentačního mužstva musel zasahovat proti jedné z jedovatých střel a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    11:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Švédská obrana je pěkně děravá, čehož nyní dokázal využít KONSTANTIN ŠICHOV. Ruský hráč si z pravé strany objel bránu, dostal se do předbrankového prostoru, odkud zamířil k pravé tyči. Asistence: Nikolaj Terentěv a Alexej Amosov.
    11:26 Konstantin ŠICHOV - 5:0
     
    12:30
    Rusům se nepodařilo proniknout přes modrou čáru, jejich ofenzivní snažení totiž zastavil ofsajd.
     
    13:43
    Podél levého hrazení zaútočil Vadim Seljukin, který posléze přihrál puk před bránu, kde došlo ke střele, jíž lapil strážce mezi švédskými tyčemi.
     
    14:01
    Byla ohlášena poslední minuta úvodní periody.
     
    14:41
    Přestože Rusové tentokrát nedokázali přesně vystřelit a puk po odrazu od zadního mantinelu už mířil z útočného pásma, na modré čáře ho ještě stačil udržet Maxim Andrijanov a Švédsko se tak musí stále bránit.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Rusové v prvním dějství jednoznačně dominovali a ovládli ho poměrem 5:0. Na markantním náskoku sborné se svými góly podílela hned pětice hráčů a favorizovaní svěřenci trenéra Sergeje Samojlova tak už po úvodní patnáctiminutovce směřují za dalším vysokým vítězstvím.
     
    Hlavní aktéři se už vracejí zpět na ledovou plochu, prostřední třetina tak bude co nevidět zahájena! Pokud chtějí Švédové v zápase uspět, budou muset předvést úplně jiný hokej, než tomu bylo v prvním dějství.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:28
    Také úvodní vhazování druhé třetiny vyhrál soubor Švédska a hned se vydal kupředu Niklas Ingvarsson, jehož pokus byl ale nepřesný.
     
    15:56
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre je už šestigólový! Lisov přihrávkou vybídl ke střele JEVGENIJE PETROVA a ten se nemýlil. Asistence: Dmitrij Lisov a Alexej Lysov.
    15:56 Jevgenij PETROV - 6:0
     
    17:05
    Hráči vedoucího celku drží puk na svých holích a směle kombinují v útočném pásmu, kde se snaží nalézt další skulinku pro zakončení.
     
    17:24
    Po zisku kotouče se ale vpřed vydali Švédové a po střele z pravé strany musel zasahovat Ivanov.
     
    18:10
    Rusové si nedokázali přesně přihrát, kotouč proletěl všemi čarami a byl jim odpískán icing.
     
    18:52
    A ještě jedno zakázané uvolnění Rusů, hra se tak znovu vrátí před Ivanova.
     
    21:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tým Ruska pokračuje ve své střelecké potenci i po změně stran! Šikov si z pravé strany nabrusili před bránu, oslovil ještě lépe postaveného ALEXEJE AMOSOVA, jehož ránu z bezprostřední blízkosti zastavila až síť. Asistence: Konstantin Šikov.
    21:11 Alexej AMOSOV - 7:0
     
    22:54
    Zajímavostí je, že se stále hraje bez vyloučení. Hráči obou mužstev jsou velmi disciplinovaní.
     
    23:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vůbec poprvé v zápase se prosazují také Švédové! U bránu Ivanova vznikla skrumáž, ze které kotouč vypadl na hůl ROBINA MENGA, jenž gólmana ruského celku propálil z prostoru mezi kruhy a alespoň částečně se snaží zmírnit možný debakl. Asistence: Niklas Rakos a Per Kasperi.
    23:10 Robin MENG - 7:1
     
    25:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Šikov si najel na střed osy hřiště a poté předložil puk NIKOLAJI TERENTĚVOVI, který svou střelu zpoza obránce umístil k pravé tyči, čímž ´v dnešním zápase skóroval podruhé. Asistence: Konstantin Šikov a Alexej Amosov.
    25:26 Nikolaj TERENTĚV - 8:1
     
    25:54
    Rusko právě vstřelilo branku!
    MAXIM KUZMINYCH vstřelil v dnešním zápase svůj druhý gól a má tak zaděláno na hattrick. Ruský reprezentanti se prosadil po střele z mezikruží. Asistence: Vasilij Varlakov.
    25:54 Maxim KUZMINYCH - 9:1
     
    26:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Desátou branku Ruska vstřelil JEVGENIJ PETROV. Volkov si nabruslil před bránu a poslal puk doleva, kde stál právě osamocený Jevgenij Petrov, který neměl problém odeslat puk do odkrytého koutu brány. Asistence: Dmitrij Lisov a Ilja Volkov.
    26:44 Jevgenij PETROV - 10:1
     
    27:30
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu je Rasmus Lundgren (Švédsko), který se provinil držením protihráče.
     
    29:01
    Právě byla ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:30
    Poté, co se Švédové zmocnili kotouče, vyhodili ho ven z pásma a osvobodili se. Nyní už pořádající země hraje v plné počtu.
     
    29:59
    Rusko právě vstřelilo branku!
    V závěrečné vteřině prostřední části se mezi střelce zapsal ještě ANDREJ SOKOLOV, který si najel až před brankáře a po střele zblízka napálil touš za jeho záda. Asistence: Dmitrij Lisov.
    29:59 Andrej SOKOLOV - 11:1
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dominance sborné pokračovala také v prostřední části, kterou ruský reprezentační celek rovněž ovládl rozdílem pět branky. Akorát s tím rozdílem, že se Švédům podařilo vstřelit jeden gól. Střelecky bohaté utkání bude pokračovat třetí třetinou, kterou si rozhodně nenechte ujít!
     
    Hráči obou reprezentačních mužstev už zaujali svá místa na hrací ploše. O vítězi dnešního utkání už snad ani nemůže být pochyb, v závěrečné části tak půjde už jen o to, jak velký bude rozdíl konečného skóre.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:42
    Rusové se usadili v útočném pásmu a směrem na brankáře pak vystřelil Jevgenij Petrov. Tomu se ale propasírovat kotouč do brány nepodařilo.
     
    31:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sledge hokejisté Ruska se prosazují také na začátku třetí části. Přihrávku Lysova využil jeho skorojmenovec DMITRIJ LISOV. Asistence: Alexej Lysov.
    31:18 Dmitrij LISOV - 12:1
     
    32:42
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Z levé strany si až před samotného brankáře najel VADIM SELJUKIN a nedal mu sebemenší šanci. Asistence: Maxim Kuzminych.
    32:42 Vadim SELJUKIN - 13:1
     
    33:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Švédského gólmana o chvíli později překonal také DMITRIJ LISOV. Reprezentanti Ruska jsou jednoznačně na koni a hráči švédského mužstva tahají za kratší konec pomyslného provazu i ve třetí tercii. Asistence: Ivan Kuzněcov.
    33:00 Dmitrij LISOV - 14:1
     
    34:17
    Za nedovolené bránění inkasoval dvouminutový trest Niklas Ingvarsson (Švédsko).
     
    35:00
    Rusové jsou usazeni v útočném pásmu, defenziva švédského celku jejich ustavičnému tlaku zatím odolává.
     
    36:17
    Švédsko oslabení přečkalo bez úhony a nyní už je kompletní.
     
    37:35
    Svěřencům kouče Sergeje Samojlova byl odpískán icing. Možnost zaútočit tak získají Švédové.
     
    37:50
    Kotouč po vhazování ale vybojovali ruští sledge hokejisté, kteří se prezentovali střeleckým pokusem, jenž byl zneškodněn.
     
    38:40
    Ruští letci se znovu uhnízdili v útočném pásmu, střela, kterou vyprodukoval Ilja Volkov, však byla dobře postaveným obráncem sražena do rohu kluziště.
     
    39:22
    Johnny Pettersson (Švédsko) píchnul svého soupeře koncem hole, za což mu byl vyměřen dvouminutový trest. Následovat tak bude další přesilová hra Ruska.
     
    40:03
    Brankář švédského týmu bravurně zlikvidoval nájezd jednoho z Rusů a za svůj zákrok si vysloužil potlesk z publika.
     
    40:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná využívá přesilovou hru! Patnáctou branku Ruska vsítil DMITRIJ LISOV. Volkov zavezl puk do útočného pásma a přihrál právě Lisovi, který neváhal a prosadil se po razantní střele z pravého kruhu. Asistence: Ilja Volkov a Jevgenij Petrov.
    40:29 Dmitrij LISOV - 15:1
     
    41:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Trojice ruských hráčů teď dokonale vyšachovala defenzivu svých soupeřů. Za její záda pronikl Amosov, který puk naservíroval NIKOLAJI TERENTĚVOVI, ten před gólmanem udělal kličku a poté zasunul touš do pravé části jeho svatyně. Asistence: Alexej Amosov a Konstantin Šikov.
    41:44 Nikolaj TERENTĚV - 16:1
     
    43:19
    Trenér ruského celku Sergej Samolov si vyžádal oddechový čas, po jeho uplynutí se bude vhazovat před brankářem Jonssonem.
     
    43:19
    Ivanov opustil prostor mezi třemi tyčemi a Rusové za jasného stavu hrají bez brankáře s šesti hráči v poli.
     
    44:13
    Švédové zkusili trefit opuštěnou klec, to se jim však nepodařilo a odpískán byl icing.
     
    44:43
    Nepřesný střelecký pokus vyprodukovali také Rusové, takže Jonsson proti křižné ráně od levého mantinelu zasahovat nemusel.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepším hráčem Švédska byl vyhlášen Robin Meng. Na straně vítězného týmu stejné ocenění získal také Jevgenij Petrov.
     
    Na počest vítězného celku se stadionem rozezněla ruská hymna.
     
    Rusové po dalším přesvědčivém výsledku zvítězili také ve svém druhém utkání na turnaji a potvrzují roli papírových favoritů na zisk zlatého kovu. Jejich dnešní soupeř ze Švédska prakticky nekladl žádný odpor a může být rád, že se mu podařilo vstřelit alespoň čestný gól. (19:53:18)

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 2. Andrijanov, 3. Varlakov (Kuzminych), 6. Kuzminych (Varlakov, Sokolov), 8. Terentěv (Amosov), 12. Šichov (Terentěv, Amosov), 16. Petrov (Lisov, Lysov), 22. Amosov (Šikov), 26. Terentěv (Šikov, Amosov), 26. Kuzminych (Varlakov), 27. Petrov (Lisov, Volkov), 30. Sokolov (Lisov), 32. Lisov (Lysov), 33. Seljukin (Kuzminych), 33. Lisov (Kuzněcov), 41. Lisov (Volkov, Petrov), 42. Terentěv (Amosov, Šikov) – 24. Meng (Rakos, Kasperi)


    Rusko: Ivanov – Peryškov, Andrijanov, Varlakov, Lysov, Kuzminych, Seljukin, Kuzněcov – Lisov, Šichov, Amosov, Sokolov, Petrov, Terentěv, Volkov
    Švédsko: Jonsson (Neuman) – Ingvarsson, Lundgren – Nilsson, Kasperi, Pettersson, Meng, Ojala, Rakos

    Rozhodčí: J. Samuelsson, T. Rundstrom, J. Vaněk
    thejrc.org