Itálie – Česko 4:0 (kon.) | Norsko – Německo 5:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 16:1 (kon.)
konec
Rusko
16:1 (5:0, 6:1, 5:0)
Švédsko
Středa 06.04.2016, 18:00 • Östersund Arena, Švédsko • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    43:19
    Ivanov opustil prostor mezi třemi tyčemi a Rusové za jasného stavu hrají bez brankáře s šesti hráči v poli.
    41:44 Nikolaj TERENTĚV - 16:1
     
    41:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Trojice ruských hráčů teď dokonale vyšachovala defenzivu svých soupeřů. Za její záda pronikl Amosov, který puk naservíroval NIKOLAJI TERENTĚVOVI, ten před gólmanem udělal kličku a poté zasunul touš do pravé části jeho svatyně. Asistence: Alexej Amosov a Konstantin Šikov.
    40:29 Dmitrij LISOV - 15:1
     
    40:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná využívá přesilovou hru! Patnáctou branku Ruska vsítil DMITRIJ LISOV. Volkov zavezl puk do útočného pásma a přihrál právě Lisovi, který neváhal a prosadil se po razantní střele z pravého kruhu. Asistence: Ilja Volkov a Jevgenij Petrov.
     
    39:22
    Johnny Pettersson (Švédsko) píchnul svého soupeře koncem hole, za což mu byl vyměřen dvouminutový trest. Následovat tak bude další přesilová hra Ruska.
     
    34:17
    Za nedovolené bránění inkasoval dvouminutový trest Niklas Ingvarsson (Švédsko).
    33:00 Dmitrij LISOV - 14:1
     
    33:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Švédského gólmana o chvíli později překonal také DMITRIJ LISOV. Reprezentanti Ruska jsou jednoznačně na koni a hráči švédského mužstva tahají za kratší konec pomyslného provazu i ve třetí tercii. Asistence: Ivan Kuzněcov.
    32:42 Vadim SELJUKIN - 13:1
     
    32:42
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Z levé strany si až před samotného brankáře najel VADIM SELJUKIN a nedal mu sebemenší šanci. Asistence: Maxim Kuzminych.
    31:18 Dmitrij LISOV - 12:1
     
    31:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sledge hokejisté Ruska se prosazují také na začátku třetí části. Přihrávku Lysova využil jeho skorojmenovec DMITRIJ LISOV. Asistence: Alexej Lysov.
    29:59 Andrej SOKOLOV - 11:1
     
    29:59
    Rusko právě vstřelilo branku!
    V závěrečné vteřině prostřední části se mezi střelce zapsal ještě ANDREJ SOKOLOV, který si najel až před brankáře a po střele zblízka napálil touš za jeho záda. Asistence: Dmitrij Lisov.
     
    27:30
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu je Rasmus Lundgren (Švédsko), který se provinil držením protihráče.
    26:44 Jevgenij PETROV - 10:1
     
    26:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Desátou branku Ruska vstřelil JEVGENIJ PETROV. Volkov si nabruslil před bránu a poslal puk doleva, kde stál právě osamocený Jevgenij Petrov, který neměl problém odeslat puk do odkrytého koutu brány. Asistence: Dmitrij Lisov a Ilja Volkov.
    25:54 Maxim KUZMINYCH - 9:1
     
    25:54
    Rusko právě vstřelilo branku!
    MAXIM KUZMINYCH vstřelil v dnešním zápase svůj druhý gól a má tak zaděláno na hattrick. Ruský reprezentanti se prosadil po střele z mezikruží. Asistence: Vasilij Varlakov.
    25:26 Nikolaj TERENTĚV - 8:1
     
    25:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Šikov si najel na střed osy hřiště a poté předložil puk NIKOLAJI TERENTĚVOVI, který svou střelu zpoza obránce umístil k pravé tyči, čímž ´v dnešním zápase skóroval podruhé. Asistence: Konstantin Šikov a Alexej Amosov.
    23:10 Robin MENG - 7:1
     
    23:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vůbec poprvé v zápase se prosazují také Švédové! U bránu Ivanova vznikla skrumáž, ze které kotouč vypadl na hůl ROBINA MENGA, jenž gólmana ruského celku propálil z prostoru mezi kruhy a alespoň částečně se snaží zmírnit možný debakl. Asistence: Niklas Rakos a Per Kasperi.
    21:11 Alexej AMOSOV - 7:0
     
    21:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tým Ruska pokračuje ve své střelecké potenci i po změně stran! Šikov si z pravé strany nabrusili před bránu, oslovil ještě lépe postaveného ALEXEJE AMOSOVA, jehož ránu z bezprostřední blízkosti zastavila až síť. Asistence: Konstantin Šikov.
    15:56 Jevgenij PETROV - 6:0
     
    15:56
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre je už šestigólový! Lisov přihrávkou vybídl ke střele JEVGENIJE PETROVA a ten se nemýlil. Asistence: Dmitrij Lisov a Alexej Lysov.
    11:26 Konstantin ŠICHOV - 5:0
     
    11:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Švédská obrana je pěkně děravá, čehož nyní dokázal využít KONSTANTIN ŠICHOV. Ruský hráč si z pravé strany objel bránu, dostal se do předbrankového prostoru, odkud zamířil k pravé tyči. Asistence: Nikolaj Terentěv a Alexej Amosov.
    07:45 Nikolaj TERENTĚV - 4:0
     
    07:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové pokračují v útočné činnosti a jejich ofenzivní aktivita je odměněna čtvrtým gólem. Amosov si najel až před brankáře, přihrál kotouč lépe postavenému NIKOLAJI TERENTĚVOVI a ten pak touš pohodlně zasunul do odkryté klece. Asistence: Alexej Amosov.
    05:34 Maxim KUZMINYCH - 3:0
     
    05:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci trenéra Sergeje Samojlova prokazují svou kvalitu třetí vstřelenou brankou! Sokolov na levé straně nahrál puk Varlakovovi, který na ose hřiště našel najíždějícího MAXIMA KUZMINYCHA, pro něhož nebyl absolutně žádný problém tváří v tvář prostřelit švédského gólmana. Asistence: Vasilij Varlakov a Andrej Sokolov.
    02:13 Vasilij VARLAKOV - 2:0
     
    02:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre je už dvoubrankový! Po Kuzminychově přihrávce se před brankáře švédského reprezentačního celku natlačil VASILIJ VARLAKOV a Jonsson po jeho střele z bezprostřední blízkosti kapituloval podruhé. Asistence: Maxim Kuzminych.
    01:26 Maxim ANDRIJANOV - 1:0
     
    01:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se po necelých dvou minutách ujímá vedení! Kousek od modré čáry prudce vypálil MAXIM ANDRIJANOV a puk po jeho ráně skončil až v síti. Bez asistence.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 2. Andrijanov, 3. Varlakov (Kuzminych), 6. Kuzminych (Varlakov, Sokolov), 8. Terentěv (Amosov), 12. Šichov (Terentěv, Amosov), 16. Petrov (Lisov, Lysov), 22. Amosov (Šikov), 26. Terentěv (Šikov, Amosov), 26. Kuzminych (Varlakov), 27. Petrov (Lisov, Volkov), 30. Sokolov (Lisov), 32. Lisov (Lysov), 33. Seljukin (Kuzminych), 33. Lisov (Kuzněcov), 41. Lisov (Volkov, Petrov), 42. Terentěv (Amosov, Šikov) – 24. Meng (Rakos, Kasperi)


    Rusko: Ivanov – Peryškov, Andrijanov, Varlakov, Lysov, Kuzminych, Seljukin, Kuzněcov – Lisov, Šichov, Amosov, Sokolov, Petrov, Terentěv, Volkov
    Švédsko: Jonsson (Neuman) – Ingvarsson, Lundgren – Nilsson, Kasperi, Pettersson, Meng, Ojala, Rakos

    Rozhodčí: J. Samuelsson, T. Rundstrom, J. Vaněk
    thejrc.org