Norsko – Itálie 0:1 (kon.) | Rusko – Německo 17:0 (kon.) | Švédsko – Česko 0:1 (kon.)
konec
Švédsko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Česko
Čtvrtek 07.04.2016, 18:00 • Östersund Arena, Östersund (SWE) • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Čeští sledge hokejisté vstřelili na mistrovství Evropy první gól a zároveň poprvé žádný neinkasovali, což znamená jedno, první vítězství a tři body. S konstatováním, že Česko porazilo domácí Tre Kronor zásluhou Zdeňka Krupičky a Michala Vápenky nejtěsnějším rozdílem 1:0, se s Vámi loučí Tomáš Reiner. Příjemný zbytek čtvrtečního večera! (20:01:12)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Niklas Ingvarsson (SWE) 0+0
    Zdeněk Krupička (CZE) 1+0
     
    Čeští sledge hokejisté dokázali proti Švédsku vstřelit první gól na šampionátu a jedna jediná trefa jim nakonec stačila k prvnímu zisku tří bodů. Vítězný a jediný gól utkání vstřelil Zdeněk Krupička, zatímco brankář Michal Vápenka vychytal první čisté konto. Konečný výsledek. Švédsko 0 Česko 1.
     
    Konec zápasu.
     
    44:57
    Jiří Berger (CZE) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry.
     
    44:51
    Švédové si v závěru utkání ještě vyžádali oddechový čas, domácí sledge hokejisté už ale mají hodně málo času na to, aby dokázali vyrovnat na 1:1.
     
    44:51
    Michal Vápenka si necelých sekund před koncem připsal ještě jeden zákrok a je velmi pravděpodobné, že v dnešním utkání vychytá první čisté konto. Michal Vápenka je blízko
     
    44:17
    Čeští sledge hokejisté vyrazili do rychlého protiútoku a přečíslení 3 na nikoho, které v blízkosti pravé tyči zakončili střelou, jenž nechala vyniknout Ulfa Nilssona, který puk mířící do brány na brankové čáře zastavil lapačkou a poté ho rychle přikryl!
     
    43:37
    Češi hrají jednoduše a jakmile mohou, nahazují puk do útočného pásma.
     
    42:37
    Jeden z českých hokejistů se mohl zeptat Ulfa Nilssona na hranici brankovišti, kam to chce, a dobře mířil do pravého horního rohu brány, jenže švédský brankář opět předvedl svůj parádní reflex a po krásném semaforu puk ukryl v lapačce!
     
    42:01
    Michal Geier na pravém křídle nabral rychlost a z úhlu napřáhl ke krásné střele, která mířila do bližšího pravého horního rohu brány, Ulf Nilsson ale vytáhl ještě lepší zákrok a jeho pokus vyrazil mimo!
     
    41:20
    Marcus Holm je v pořádku a utkání může po krátké prodlevě pokračovat.
     
    41:17
    Marcus Holm se řítil sám na brankáře Michala Vápenku, v tváří v tvář mu ale u pravé tyče ani nadvakrát neuspěl! Oba jmenovaní se vzápětí nepříjemně srazili a Marcus Holm zůstal ležet na ledě.
     
    40:48
    Jiří Rául se dostal před boxem časoměřičů k puku a poté si nekomplikoval situaci, když ho bleskově nahodil do útočného pásma.
     
    40:07
    Švédsko si vyžádalo oddechový čas a oba trenéři nakreslili svým svěřencům, jak to mají sehrát.
     
    39:41
    Češi se vzápětí opět dostali do šance v blízkosti levé tyče švédské brány, kde vytvořili velký závar, jejich následnou střelu ale opět zastavil Ulf Nilsson, který si v rychlém sledu připsal druhý úspěšný zákrok.
     
    39:32
    Družina Jiřího Břízy podnikla pěkný útok a po následné kombinaci následovala v blízkosti levé tyče střela, ta ovšem skončila pouze na hrudi připraveného Ulfa Nilssona.
     
    38:32
    Česko vyhodilo puk pro změnu na zakázané uvolnění a Švédsko poté na levém křídle po vyhraném vhazování nepříjemně vypálilo z úhlu, Michal Vápenka byl ale v naší svatyni připraven.
     
    37:48
    Ve třetí části utkání se poměrně často hra kouskuje a většinou zásluhou zakázaného uvolnění Švédu, to je ale voda na mlýn pro naše reprezentanty, kteří vedou stále těsně 1:0.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. Krupička (Rául, Berger)


    Švédsko: Nilsson (Neuman) – Ingvarsson, Lundgren, Holm – Nilsson, Kasperi, Pettersson, Meng, Ojala, Rakos. Hlavní trenér: Jorgen Lundgren.
    Česko: Vápenka (Matoušek) – Berger, Kubeš, Hrbek, Doležal – Novák, Geier, Rául (C), Palát, Hábl, Krupička. Vedoucí týmu: Jiří Bříza.

    Rozhodčí: Samuelsson – Nothegger, Lundén
    thejrc.org