Frosinone – Inter 0:1 (kon.) | Chievo – Carpi FC 1:0 (kon.) | Sassuolo – Janov 0:1 (kon.)
AC Milán – Juventus 1:2 (kon.)
konec
AC Milán
1:2 (1:1)
Juventus FC
Sobota 09.04.2016, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je tedy za námi a domácí celek z něj nemá nakonec ani bod, protože nedokázal ve druhé půli čelit zkušenosti týmu, kterému čelila. Nejprve selhal proti tomu nejzkušenějšímu, Buffonovi, Balotelli, když se nechal vychytat a poté si hrál na Maradonu při dorážce rukou. Za to přišel trest, když Pogba dostal po rohu míč do sítě a radost mu tak nekazilo ani to, chvíli předtím mířil z přímáku pouze do tyče. Žádný závěrečný tlak domácích vůbec nepřišel a tak když řeknu, že Juventus si dnešní výhru zasloužil, asi mne nebude moci nikdo ukamenovat. Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji pěknou neděli. (22:48:34)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    A na zemi skončil po faulu od Romagnoliho Cuadrado, píská se a vypadá to, že Stará dáma si dnešní výhru už dokáže pohlídat.
     
    90+4
    Bonaventura se snažil na křídle vybojovat nějaký prostor, jeho klička do strany ale byla čitelná a Evra mu míč odkopl.
     
    90+4
    Ten samý hráč následně zavezl míč k praporku a tam ho také nějakou dobu dokázal udržet – následně ovšem fauloval Kucku a domácí míč získali zpět.
     
    90+3
    Zaza srdnatě bojoval na hrotu zcela sám proti velké přesile, nakonec se mu podařilo míč vybojovat a i ho nějakou chvíli udržet – nakonec o něj sice přišel, ale čas ušetřil a to je hlavní.
     
    90+2
    Do vápna Juventusu přišel centr a míč se nakonec odrazil proti noze ghanskému záložníkovi Boatengovi, ovšem tomu střela z první vůbec nesedla a prosvištěla pouze nad břevnem!
     
    90+1
    Nastaveno nad rámec hrací doby je pět minut, ty začal svým útokem Juventus a čas se tak krátí.
     
    90
    Boateng se dostal k míči skoro až na brankové čáře, ale nakonec nedokázal poslat před bránu dobrý centr a míč pouze prolétl napříč celým vápnem.
     
    89
    Antonelli velice tvrdě poslal na zem svým skluzem Cuadrada, který se snažil uvolnit na straně, sudí mu za to uděluje celkem jasnou žlutou.
     
    88
    Milán není schopen propašovat míč do vápna a ten se tak drží kdesi ne půlce, Juventus se zatím v pohodě brání a veterán v jeho brance tak zatím neměl mnoho důvodů vycházet v závěrečných minutách z klidu.
     
    86
    Kucka šel ve středu pole k zemi a je pískáno – domácí se pak pokusili rozehrát rychle, to se ale nepovedlo a přišel kontr Juve, ten ale zastavil nepřesným pasem Cuadrado. Za faul právě na Kucku viděl ještě zpětně žlutou Zaza.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Kwadwo Asamoah, přichází Patrice Evra.
     
    84
    Teď se dostal Buffon při svém odkopu poněkud pod tlak, takže musel míč nakopnout daleko dopředu, to ale na zemi opět zůstal již navrátivší se Asamoah, který asi bude muset střídat.
     
    83
    Na zemi zůstal ležet Asamoah, který se nakonec po chvíli zvedl, ale stejně musí za čáru, protože kvůli němu byli povoláni lékaři a sudí si jednoznačně stojí za svým.
     
    82
    Juventus se celkem překvapivě dostává dopředu a je docela možné, že žádný závěrečný tlak Milána ani nepřijde.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Stephan Lichtsteiner, přichází Juan Cuadrado.
     
    80
    AC se tlačí stále více a více dopředu, ovšem ani tentokrát to nevyšlo, protože celá akce skončila faulem Kucky na Asamoaha. Tempo hry hodně opadlo.
     
    79
    Domácí měli přímák, ale hráči v náběhu si prostě nepohlídali ofsajd, takže bylo jasné, že i přes dobrý centr bude celá akce přerušena praporkem a následně i hvizdem sudího.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 18. Alex (Balotelli) – 27. Mandžukić (Morata), 65. P. Pogba (Marchisio)

    Karty:   52. Balotelli (ACM), 59. Alex (ACM), 61. Kucka (ACM), 89. Antonelli (ACM) – 19. Asamoah (JUV), 86. Zaza (JUV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:20.
    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, Alex, A. Romagnoli, Antonelli – Honda (74. Adriano), Montolivo (C), Kucka, Bonaventura – Bacca, Balotelli (77. K-P. Boateng).
    Náhradníci: Diego López, Livieri – De Sciglio, J. Mauri, Mexés, Adriano, Ely, A. Poli, C. Zapata, K-P. Boateng, Locatelli, Calabria.

    Juventus FC: Buffon – Barzagli, Bonucci, Rugani – Lichtsteiner (81. Cuadrado), P. Pogba, Marchisio, Asamoah (85. Evra), Sandro – Mandžukić, Morata (67. Zaza).
    Náhradníci: Neto, Rubinho – Zaza, Hernanes, Cuadrado, Lemina, Padoin, Sturaro, Evra.

    Rozhodčí: Orsato – Cariolato, Meli
    thejrc.org