Real Madrid – Eibar 4:0 (kon.) | Espanyol – Atlético 1:3 (kon.) | Real Sociedad – Barcelona 1:0 (kon.)
Real Betis – Levante 1:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:0 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 09.04.2016, 20:30 • Estadio Municipal de Anoeta (Donostia-San Sebastián) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:24:55)
    Ivan Rakitić dnes nastoupil ke stému utkání v dresu Barcelony

     
    Tento zápas si pro nás připravil velmi nečekaný výsledek, když brankou z páté minuty vyhrálo San Sebastian. Domácí celek celé utkání velmi dobře bránil a soupeře moc k vyloženým šancím nepouštěl. Když už se Barcelona dostala do obrovské šance, tak ji zneškodnil dnes výborný Rulli. Hostující tým měl sice více míč na kopačkách, ale v tomto duelu mu to nebylo nic platné, a tak musí okusit druhou porážku v řadě.

    Barcelona navíc před touto neobvyklou "sérií" dvou ligových porážek měla jednu remízu. Aby získala ve třech ligových zápasech v řadě jediný bod, to se jí přihodilo naposledy v květnu 2009, tehdy ovšem dohrávala s velkým množstvím náhradníků, protože už měla ligový titul v kapse.
     
    Hráči Barcelony porážku neunášení a k diskuzi s hlavním rozhodčím přispěchali Piqué a Busquets. Ovšem pan Ignacio Iglesias ukazuje, že s hráči debatovat opravdu nebude.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Gerard Piqué (FC Barcelona), jehož protesty trvaly velmi dlouho až se hlavní sudí odhodlal k udělení další žluté karty.
     
    90+2
    To se Barceloně povedlo, ale zakončení z kopaček Massiho ani Alby k brance nedoputovalo. U balonu zůstali hosté, jenže pas mířící do pokutového území schoval do rukavic Rulli.
     
    90+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý sudí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. U balonu je hostující tým, který musí velmi rychle přejít z vlastní poloviny až před branku soupeře.
     
    90
    Na hrotu útoku už se objevuje také Piqué, jehož prodloužení hry už bylo zcela zbytečné, protože obránce Barcelony se předtím nacházel v ofsajdové pozici.
     
    89
    S protiútokem domácího celku měl obrovské potíže Mascherano, který skluzem srazil míč na rohový kop. Jenže z toho San Sebastian nedokázalo nic vytěžit a opět budeme sledovat počínání Barcelony.
     
    87
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Litri.
     
    86
    Ovšem v tento moment se domácí tým musí hodně rychle vracet, jelikož u balonu už jsou Katalánci, kteří opět kombinují. Až přišla přihrávka do druhé vlny, kde byl Messi, ale jeho razantní hlavička skončila v moci domácího gólmana.
     
    85
    Barcelona místo útočení musí myslet hlavně na obranu! San Sebastian dlouho velmi dobře drželo balon na pokutového území soupeře.
     
    84
    Carlos Vela ukazuje své zkušenosti, když výborně drží míč na pravé straně u praporku. K domácímu hráči přistoupil Alba, ale ani ten tohoto hráče nedokázal odzbrojit.
     
    82
    Oyarzabala chytily křeče a domácí hráč se ocitl na hrací ploše. Z té mu pomohli až spoluhráči, a tak se opět může hrát. Domácí hráči se ujmuli rohového kopu, jenž k zakončení nevedl, ale San Sebastian ušetřilo na polovině soupeře hned několik desítek vteřin.
     
    81
    San Sebastian získalo balon, který velmi rychle mířil ke Carlosu Velovi, jenž se snažil hru uklidnit, a tak čekal na doplnění od spoluhráčů.
     
    80
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází David Zurutuza, přichází Rubén Pardo.
     
    79
    Po nepřesné kombinaci se balonu zmocňuje domácí brankář, jenž s rozehráním příliš dlouho neotálel, jelikož ho napadal aktivní Alba.

    Michal Luxa

    Branky: 5. Oyarzabal (Prieto)

    Karty:   25. Illarramendi (RSC) – 43. Arda Turan (BAR), 68. Mascherano (BAR), 90+3. Piqué (BAR)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 14:12.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo (75. Zaldúa), D. Reyes, Mikel González, de la Bella – Prieto, Illarramendi, Granero – Oyarzabal (87. Litri), Vela, Zurutuza (80. Pardo).
    Náhradníci: Bardají – Litri, Pardo, Bruma, Jonathas, Zaldúa, Zubeldía.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Roberto (71. Rakitić) – Arda Turan (59. Alba), Busquets, Rafinha (46. Iniesta) – Messi, Munir, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Iniesta, Vermaelen, Adriano, Rakitić, Alba, Bartra.

    Rozhodčí: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Enrique Ramos
    thejrc.org