Sunderland – Leicester 0:2 (kon.) | Liverpool – Stoke 4:1 (kon.) | Tottenham – Manchester Utd. 3:0 (kon.)
konec
Sunderland AFC
0:2 (0:0)
Leicester City
Neděle 10.04.2016, 14:30 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Sunderland AFC sehrál s Leicesterem velmi vyrovnanou bitvu, avšak v po dvou brankách Vardyho prohrál 0:2!

    První poločas dnešního duelu nenabídl nejlepší fotbalovou podívanou, avšak rozhodně jsme se nenudili. Leicester vstoupil do utkání velmi aktivně, avšak i Sunderland se dokázal postupně dostat do zápasu. Ve 25. minutě dostal do vápna zajímavý pas Okazaki, který byl však zasažen Yedlinem a nejspíše se měla kopat penalta. O penaltu byl ochuzen i domácí tým, to když ve 37. minutě zasáhl míč rukou ve vápně Morgan. Největší šance prvního poločasu přišla až v nastaveném čase, kdy vystřelil Borini, avšak Schmeichel dokázal zasáhnout!

    Ve druhém poločasu pokračovala vyrovnaná bitva. V 66. minutě Danny Drinkwater poslal krásný, dlouhým pasem do úniku Jamie Vardyho, který poslal svůj tým do vedení! V 82. minutě měl obrovskou šanci na vyrovnání Rodwell, avšak jeho střela mířila těsně nad břevno! V nastaveném čase se dostal do dalšího úniku Jamie Vardy, který svým druhým gólem v zápase pečetil vítězství svého týmu!

    Leicester má tak po dnešním vítězství na čele tabulky aktuálně náskok desíti bodů. Druhý Tottenham má však utkání s Manchesterem United k dobru!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic! (16:31:27)
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Jamie VARDY - 0:2
     
    90+5
    Leicester právě vstřelil branku!
    A teď už je to jasné! Leicester v poslední nastavené minutě potvrzuje své dnešní vítězství a připisuje si důležité tři body! Vysoký odkop zpracoval na polovině hřiště Gray, který následně dostal míč do prostoru, kde se nacházel JAMIE VARDY. Nejlepší střelec Leicesteru dokázal přejít přes obránce, následně si i obhodil Mannoneho a dopravil míč do prázdné branky!
     
    90+4
    Sunderland se ještě pokoušel něco vymyslet na útočné polovině, avšak Yedlin byl na pravé straně skvěle pokryt Fuchsem, který dokázal vybojovat míč!
     
    90+3
    Další šance Leicesteru! Střídající Amartey si naběhl do středu hřiště na přihrávku od Vardyho, avšak jeho střela nebyla příliš povedená a Mannone si připsal v krátkém časovém sledu další důležitý zákrok!
     
    90+2
    Střídající Gray dokázal dlouho držet míč na levé straně a následně i vybojoval rohový kop. Toho se ujal Gray, který rozehrál na Fuchse a Leicester šetří cenné vteřinky!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby! Domácí celek tak má stále čas na srovnání stavu...
    90. Povedenou střelu Vardyho dokázal vyrazit Mannone
     
    90
    A následně z toho byla další velká šance Leicesteru, ze které Lišky mohly potvrdi své vítězství! Drinkwater se protáhl po pravé straně směrem do pokutového území a následnou přihrávkou našel Vardyho. Jeho přízemní střelu však dokázal zastavit Mannone!
     
    89
    Vedoucí celek anglické nejvyšší soutěže momentálně drží míč na útočné polovině. Hráči Sunderlandu se pokoušejí napadat, nicméně se jim nedaří se k míči dostat!
     
    88
    Leicester zatím závěr utkání zvládá velmi dobře po taktické stránce! Lišky drží svého soupeře v dostačující vzdálenosti od branky Kaspera Schmeichela a domácím se čas krátí...
    Jamie Vardy svým dvacátým gólem v sezoně výrazně přiblížil svůj tým k zisku ligového titulu!

     
    87
    Domácí celek se dostal na útočnou polovině, kde ve středu hřiště operoval s míčem Cattermole. Jeho následný centr sice na pravé straně našel Yedlina, ten však před brankou nikoho ze svých spoluhráčů nenašel!
     
    86
    Lišky se dostaly do kombinace až před pokutové území svého soupeře. Následně z pravé strany odcentroval Ulloa, nicméně jeho centrovaný míč zalétl přímo do rukavic Mannoneho!
     
    85
    Na pravém křídle se pokoušel uvolnit Yedlin, nicméně americký bek neprošel přes Fuchse, který svého protihráče dokázal čistým způsobem odzbrojit a Leicester může postupovat vpřed.
     
    84
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Marc Albrighton, přichází Daniel Amartey.
     
    83
    Na druhé straně postupoval Leicester do protiútoku, který táhl středem hřiště Kanté. Francouzský reprezentant skvěle načasoval přihrávku na Ullou, který se dostal do zakončení, avšak Mannone dokázal velmi dobře vyběhnout a jeho zakončení vyrazil!
    82. Obrovská šance Rodwella vyrovnávacím gólem neskončila

    Jan Havlovic

    Branky: 66. Vardy (Drinkwater), 90+5. Vardy (Gray)

    Karty:   21. Borini (SUN) – 30. Fuchs (LEC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 8:7. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:9.
    Sunderland AFC: Mannone – Yedlin, Koné, Kaboul, van Aanholt – Kirchhoff – Borini (76. Lens), Cattermole (C), M'Vila (68. Rodwell), Khazri (68. N'Doye) – Defoe.
    Náhradníci: Pickford – Jones, Seb Larsson, Rodwell, N'Doye, O'Shea, Lens.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (81. Gray), Drinkwater, Kanté, Albrighton (84. Amartey) – Okazaki (62. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – A. King, Amartey, Gray, Ulloa, Dyer, Chilwell.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Collin, Kirkup (vš. Anglie)
    thejrc.org