Lille – Monaco 4:1 (kon.) | Nice – Rennes 3:0 (kon.) | Marseille – Bordeaux 0:0 (kon.)
konec
OGC Nice
3:0 (2:0)
Stade Rennes
Neděle 10.04.2016, 17:00 • Allianz Riviera (Nice) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (18:56:22)
    Fotbalisté Nice se dostali na čtvrté místo zásluhou dnešního vítězství.

     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:11.
     
    Je to tak. Je konec. Je dobojováno. Domácí fotbalisté přestříleli svého soupeře 3:0, když všechny tři góly zaznamenal jediný hráč – ATEM BEN ARFA. OGC Nice se přiblížili pohárové Evropě. Díky dnešní výhře vystřídali na čtvrtém místě právě Rennais a jsou ve hře o postup do kvalifikace o Evropskou ligu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě šance na straně domácích a poté už zřejmě hlavní sudí zápas ukončí. Nastavené dvě minuty za chvíli vyprší.
     
    90+1
    Šanci hostů vyboxoval do bezpečí Yoan Cardinale, po jehož zákroku mají domácí znovu balón ve své moci. Vypadá to, že se už nic podstatného nestane a že se klání pouze a jen dohrává.
     
    90+1
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Dorian Caddy.
     
    90
    Domácí mají znovu míč na svých kopačkách a zakládají jednu z posledních akcí tohoto překrásného zápasu. Ten se musel všem přítomným líbit.
     
    88
    V tuto chvíli se hra odehrávala převážně na polovině hřiště. Nikdo z hráčů se nedostal do blízkosti branky soupeře. Minuty tohoto duelu se už opravdu velmi rychle krátí.
     
    87
    Volný přímý kop na straně Rennais provedl Fallou Diagné, ale rukavice domácího brankáře byly připravené. Poté bude následovat další odkop od domácí svatyně. Domácí jsou v pohodě a už zápas jen dohrávají.
     
    86
    Niklas Hult se dostal do skvělého zakončení a míč svištěl vzduchem až do blízkosti branky hostů. Jenomže Benoît Costil včas zareagoval a vyboxoval ho do bezpečí.
     
    84
    Domácí se už příliš nikam neženou, užívají si poslední minuty zřejmě už vítězného zápasu a převážně oni mají míč na svých kopačkách. Hosté už v tuto chvíli vědí, že je pro ně zápas ztracen.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Wallyson Mallmann.
     
    82
    Dlouhý nákop na polovinu hostů provedl Maxime Le Marchand, hráči Rennais pak míč převzali do své moci a mohou tak pomalu rozjet jednu z posledních útoků v tomto utkání.
     
    79
    Utkání stále neztrácí náboj, i když se už chýlí téměř ke konci. Domácí sice vedou rozdílem tří branek, ale stále se tlačí před hostující branku a zatápí brankáři Costilovi. Ten se musí hodně otáčet, aby z toho nebyl další gól.
     
    77
    I hosté měli k dispozici volný přímý kop, ale Fallou Diagné ho nezahrál příliš dobře. Míč poslal hodně vysoko nad domácí branku, takže Yoan Cardinale nemusel vůbec zasahovat.
     
    76
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Cheikh M'Bengue, přichází Ludovic Baal.
     
    74
    Niklas Hult, který vystřídal Hatema Ben Arfu nyní zahrozil v blízkosti hostující branky, ale Benoît Costil se zaskočit nenechal. Míč má ve svých rukavicích a bude ho rozehrávat daleko od své brány.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 33. Ben Arfa (pen.), 41. Ben Arfa (Koziello), 56. Ben Arfa (Baysse)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:11.
    OGC Nice: Cardinale – Pereira, Baysse, Le Marchand, Pied – Koziello, N. Mendy (C), Ben Arfa (73. Hult), Seri (83. Mallmann) – Germain, Pléa (90+1. Caddy).
    Náhradníci: Hassen – Hult, A. Mendy, Mallmann, Raheriharimanana, Genevois, Caddy.

    Stade Rennes: Costil – Danzé (C), Diagné, Armand, M'Bengue (76. Baal) – Fernandes, André – Grosicki (46. Sio), Dembèlé, Gourcuff (69. Henrique) – Boga.
    Náhradníci: Sorin – Gnagnon, Zeffane, Sio, Henrique, Sylla, Baal.

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos

    Diváci: 23622
    thejrc.org