Gijón – Celta Vigo 0:1 (kon.) | Valencia – Sevilla 2:1 (kon.) | Villarreal – Getafe 2:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Rayo Vallecano 1:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:0 (0:0)
Rayo Vallecano
Neděle 10.04.2016, 20:30Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy

     
    Je dobojováno. Druhý poločas přinesl o něco lepší podívanou, a to především od vedoucí branky, kterou vsítil domácí Iňaki Williams. Následně se Athletic zatáhl a očekával tlak soupeře. Ten také přišel, zhruba od sedmdesáté minuty bylo na trávníku jedno mužstvo. Skóre se však navzdory několika možnostem nepohnulo. Bilbao tak udolalo Vallecano 1:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 7:4 (22:24:17)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Trashorras dlouhým pasem nalezl Manuchovu hlavu, ovšem forvard Raya zakončil do boční sítě.
     
    90+2
    Další zmařená akce hostí. Bilbao se ale příliš daleko nedostalo, neboť Iturraspe fauloval Embarbu. Volný kop pro Vallecano.
     
    90+1
    Muniain šikovně šetřil čas, nakonec si také vykoledoval nedovolený zákrok v podání Quiniho. Pobyt na útočné polovině Bilbau plně vyhovuje.
     
    90
    Základní hrací doba je u svého konce, navrch se budou nastavovat rovné tři minuty. Podaří se hostující ekipě duel zdramatizovat?
     
    89
    Manucho pálil z otočky, ovšem jeho rána by stejně nemohla platit. Hostující útočník se totiž ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    88
    Hosté se stále snaží ze vše sil, ovšem nedaří se jim dostat do výraznější šance. Další Hernándezův centr byl nyní odvrácen do bezpečí.
     
    87
    Vallecano rozehrávalo další volný kop, ovšem hosté se provinili faulem. Rozehrávat tak budou fotbalisté Bilbaa. Konkrétně pak Iraizoz.
     
    86
    Bilbao zatím v poklidu odvrací další akci. Čas jednoznačně hraje do karet domácí družině.
    85. Guerra měl na kopačce vyrovnání
     
    85
    Hernández se nakonec na pravé straně uvolnil a poslal výborný centr do vápna. Míč se dostal až ke Guerrovi, který ve výborné pozici selhal a poslal míč vedle levé tyče. Velká škoda pro Rayo.
     
    84
    Hosté nadále kombinují na polovině soupeře, ovšem zatím se jim příliš nedaří dostat do výraznější brankové příležitosti. Uvidíme, jak tomu bude nadále.

     
    83
    Po delší době se Bilbao dostalo do ofenzivy. Iturraspe výborně přenesl hru na pravou stranu, kde se ale nechal obrat o balon obránce de Marcos.
     
    82
    A znovu nedovolený zákrok v Embarbově podání. Nyní zhruba ve středu pole. Rozehrávat tak bude Bilbao, které stále drží těsný náskok.
     
    81
    Po svižné rozehrávce se chtěl kupředu protáhnout aktivní Embarba, který to ale přehnal. Zatažení za soupeřův dres jistě není v souladu s pravidly.
     
    80
    Vallecano navíc střídá. Miku opouští trávník, přičemž jej nahradí Manucho.

    Libor Kucza

    Branky: 61. I. Williams (Raúl García)

    Karty:   16. Raúl García (ATB) – 2. N. Martínez (VLL), 16. Baena (VLL), 52. Zé Castro (VLL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 7:14.
    Athletic Bilbao: Iraizoz (C) – Lekue, Etxeita, Bóveda, de Marcos – Iturraspe, M. Rico (53. Etxebarria) – Muniain, Raúl García, Susaeta (52. Aduriz) – I. Williams (63. San José).
    Náhradníci: Herrerín – San José, Etxebarria, Gurpegi, Aduriz, Viguera, Balenziaga.

    Rayo Vallecano: Carlos – Quini, Zé Castro, Crespo, N. Martínez – P. Hernández, Trashorras (C), Baena, Bébé – Guerra, Miku (80. Manucho).
    Náhradníci: Campos – Amaya, Dorado, Manucho, Embarba, Piti, Özbiliz.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Fernández
    thejrc.org