La Coruňa – Las Palmas 1:3 (kon.)
konec
Deportivo La Coruňa
1:3 (0:0)
UD Las Palmas
Pondělí 11.04.2016, 20:30 • Estadio Municipal de Riazor • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (22:54:16)
     
    Je dobojováno! Po nudném prvním poločase jsme sledovali až překvapivě zábavnou druhou půli. Domácí se dostali do vedení zásluhou Lucase, nicméně fotbalisté Las Palmas dokázali otočit stav ve svůj prospěch. Právě Lucas měl pár minut před koncem na kopačce vyrovnání, napálil ale tyč a hráči v růžových dresech v nastavení definitivně rozhodli o svém vítězství.

    Tříbodový zisk Las Palmas znamená, že budeme celek z Kanárských ostrovů sledovat v Primera División i v příští sezóně. Hosté si totiž definitivně zajistili záchranu v nejvyšší soutěži, o kterou bude muset Deportivo ještě bojovat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Sergio ARAUJO - 1:3
     
    90+3
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    No a je to jasné, Las Palmas si díky třem bodům z La Coruňy definitivně zajišťuje záchranu! Bezhlavě útočící domácí vsadili vše na jednu kartu a v obraně nechali díry jako v ementálu, čehož využil přesnou střelou SERGIO ARAUJO!
     
    90+2
    Domácí tlačí a tlačí, do dalších šancí se už ale nedostávají. Zdá se, že máme rozhodnuto, do závěrečného hvizdu zbývá zhruba minuta.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby nastavuje sudí Álvarez tři minuty!
    89. Lucas trefil tyč!
     
    89
    Tak taková smůla se jen tak nevidí! Lucas měl na kopačce vyrovnání – stačilo jen nastavit nohu, nicméně domácí křídelník z bezprostřední blízkosti orazítkoval tyč!
     
    88
    Před Fernandem Navarrem se otevřela dálnice volného prostoru, domácí bek se ale nečekané možnosti tak trochu zalekl a místo průniku zvolil centr, který nakonec doletěl až do zámezí.
     
    87
    Javi Varas si nyní nebyl vůbec jistý, se štiplavým centrem Lucase z levé strany si ale nakonec poradil. Tlak domácího celku začíná gradovat!
     
    86
    Už známe i údaj o návštěvnosti, dnešní duel sleduje 21686 diváků!
     
    85
    O chvilku později to ještě z ostrého úhlu zkusil Celso Borges, který ale těsně minul pravou tyč laspalmaské svatyně!
     
    84
    Domácí teď reklamují ruku soupeře ve vápně, jenže zbytečně. Mnohem nebezpečněji vypadal projektil Lucase Péreze, s nímž si ale Varas se štěstím poradil!
     
    83
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Tana, přichází Vicente Gómez.
     
    82
    Zprvu nenápadný nákop Pedra Mosquery nakonec doletěl až do pokutového území, Javi Varas si ale vše zkušeně pohlídal a ukryl míč ve své náruči.
     
    81
    Na lacoruňském stadionu už se nám rozběhla poslední desetiminutovka zápasu a Garcíova trefa opět pořádně zamíchala karty. Po nudné první půli sledujeme strhující druhou!
    79. David GARCÍA - 1:2
     
    79
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    No a pozor, Las Palmas otáčí vývoj zápasu ve svůj prospěch! Hráči kanárského celku překvapivě rozehráli rohový kop na krátko a poté parádní kombinací na jeden dotek rozebrali domácí obranu. DAVID GARCÍA už měl úlohu snadnou!

    Vojtěch Balon

    Branky: 47. Lucas (F. Navarro) – 58. Araujo (Momo), 79. David García (Artiles), 90+3. Araujo (El Zhar)

    Karty:   77. C. Borges (DEP) – 36. D. Castellano (LPA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:8.
    Deportivo La Coruňa: Manu – Juanfran, Lopo, Sidnei, F. Navarro – Cartabia (73. Jonathan Rodríguez), Mosquera, C. Borges, Cani (63. Fajr) – Lucas, Alberto.
    Náhradníci: Pletikosa – Pablo, Bergantiños, O. Riera, Laure, Fajr, Jonathan Rodríguez.

    UD Las Palmas: Varas – David García, Lemos, Artiles, D. Castellano – Mesa – Nili (68. Valerón), Tana (83. V. Gómez), Viera, Momo (79. El Zhar) – Araujo.
    Náhradníci: Lizoain – Simón, V. Gómez, El Zhar, Bigas, Montoro, Valerón.

    Rozhodčí: Álvarez – Barranco, Rubio

    Diváci: 21686
    thejrc.org