Příbram – Třinec 1:1 (kon.) | Znojmo – Ostrava 0:1 (kon.)
konec
FK Příbram
1:1 (0:0)
FK Třinec
Pondělí 11.04.2016, 15:00 • Energon Aréna (rezervní hřiště), Příbram • Juniorská liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Na úvodní gól se i přes atraktivní a nakonec otevřený fotbal čekalo hodně dlouho, dvanáct minut před koncem se ale dokázal po pěkné individuální akci uvnitř šestnáctky prosadit Patrik Brandner. Příbram se ovšem z vedoucí branky neradovala dlouho, když za pouhé dvě minuty dokázal po rozehrání rohového kopu a nádherném náběhu skórovat hlavou Mario Lachota. Ve zbytku utkání už ani jeden tým nechtěl udělat zbytečnou chybu a žádný gól už nepadl. Konečný výsledek. 1.FK Příbram 1 FK Fotbal Třinec 1. (16:47:01)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé dvě minuty a vypadá to, že se oba dva týmy nakonec rozejdou smírně.
     
    89
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Červeňák, přichází Makoš.
     
    88
    Jan Makoš vyběhl rychle na trávník, aby svým spoluhráčům pomohl získat zpět ztracené vedení.
     
    86
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých pět minut a Třinec v Příbrami drží nadějný výsledek 1:1 poté, co rychle zareagoval na vedení domácího celku.
     
    85
    Marcel Stříž rozkmital na levém křídle své nohy, jeho následný centr ale trefil pouze prvního hráče Příbrami.
     
    84
    Patrik Brandner si v pokutovém území naskakoval na centr z levého křídla, hlavičkový souboj ale prohrál a Třinec míč odvrátil do bezpečí.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Janoščik (FK Fotbal Třinec).
     
    83
    Příbram se vyrovnávacím gólem nenechala rozhodit a pokračuje stále ve své nátlakové hře.
     
    82
    Domácí zkusili vypálit zpoza šestnáctky, jejich následná střela ale zamířila vedle levého horního rohu. Martin Krameš byl zřejmě tím hráčem, který podruhé v utkání vyzkoušel své střelecké štěstí.
     
    81
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Ježdík, přichází Hájek.
     
    81
    1.FK Příbram se radovala ze vstřelení vedoucí branky necelé tři minuty, když na úvodní gól Patrika Brandnera bleskově odpověděl Mario Lachota.
     
    80
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARIO LATOCHA odčinil svou neproměněnou šanci a po rohovém kopu vyrovnává na 1:1!! Mario Latocha si naběhl na krásný centr z pravé strany a po rozehrání rohového kopu míč hlavou usměrnil ke vzdálenější levé tyči. Fotbalisté Příbrami nedokázali zachytit jeho náběh a Mario Latocha rychle odpověděl na vedení Příbrami.
     
    79
    Fotbalisté Příbrami dokázali jako první protrhnout bezbrankové skóre a ujímají se zásluhou krásné akce Patrika Brandnera vedení.
     
    78
    Příbram právě vstřelila branku!
    PATRIK BRANDNER potvrzuje, že si šanci v prvním týmu Příbrami zaslouží a krásným způsobem otevírá skóre dnešního utkání!! Patrik Brandner drze pronikl po pravé straně do šestnáctky, kde se vzápětí krásnou zasekávačkou zbavil dvou protihráčů a šajtlí míč vedle vybíhajícího brankáře Jiřího Adamušky poslal přízemní střelou do brány.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Samiec (FK Fotbal Třinec).
     
    77
    Jiří Janoščin se nadechl na levém křídle k velkému sólu, když udělal ze tří hráčů Příbrami kužele, vzápětí ale nedokázal přesně přihrát.
     
    76
    Do konce utkání zbývá odehrát posledních patnáct minut a vypadá to vypadá, že se v Příbrami dočkáme překvapivé bezbrankové remízy. Vše se ale samozřejmě může ze vteřiny na vteřinu změnit.
     
    75
    ROHOVÉ KOPY:

    1.FK Příbram 9 FK Fotbal Třinec 3
     
    74
    Svěřenci Marcela Máchy se nyní snaží využívat především levou stranu hřiště, ani tam ale zatím cesta ke vstřelení úvodního gólu zápasu nevede.
     
    73
    Příbram se po rozehrání rohového kopu snad poprvé v utkání dostala k ohrožení třinecké brány, následné zakončení jednoho z domácích fotbalistů ale bylo nepřesné a zamířilo mimo.
     
    72
    Patrick Brandner byl zřejmě tím hráčem, který se na levé straně šestnáctky pokusil vypálit z ostrého úhlu, jeho následná přízemní střela ale byla sražena na rohový kop.
     
    71
    Následný rohový kop Příbrami nic nepřinesl a hosté míč v pohodě odvrátili do bezpečí. Ve druhém poločase se hraje pohledný a otevřený fotbal, zatím ovšem bez gólu.
     
    70
    Patrik Brandner na pravém křídle nastartovat své rychlé nohy a pokusil se proniknout do šestnáctky, skvěle se mu ale vrhl pod nohy jeden z třineckých obránců, který míč čistým skluzem odvrátil na rohový kop.
     
    70
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Foitzik, přichází Stříž.
     
    69
    Jakub Moravec si navedl míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, kterou ještě v pokutovém území tečoval Patrik Brandner, od něhož se míč vzápětí odrazil do náruče brankář Jiřího Adamušky.
     
    68
    Třinec na pravé straně hřiště rozehrál rohový kop, Příbram ale jejich centr odvrátila a navíc mohla vyrazit do rychlého protiútoku.
     
    67
    Patrik Brandner se dostal v pokutovém území se štěstím po sražené střele jeho spoluhráče zpoza šestnáctky k míči a z blízkosti se pokoušel propálit Jiřího Adamušku mezi nohama, brankář Třince ale vytáhl úžasný zákrok a jeho pokus vyrazil!
     
    66
    David Martynek zpoza šestnáctky napřáhl ke krásné přízemní střele, která mířila přesně k pravé tyči, Milan Švenger byl ale včas na zemi a připsal si pěkný zákrok!
     
    65
    Ve druhém poločase se hraje otevřený fotbal a na obou stranách jsme svědky vzrušujících situací.
     
    64
    Patrik Brandner dokázal otevřít skóre dnešního zápasu, když přízemní střelou ze značky pokutového kopu zamířil k pravé tyči, jeho gól ovšem nebyl kvůli ofsajdu uznán!
     
    63
    Fotbalisté Třince mohli z ničeho nic udeřit, když vytvořili v pokutovém území Příbrami velký zmatek a využít ho mohl Mario Latocha, z blízkosti ale orazítkoval ve stoprocentní šanci levou tyč!
     
    62
    Jakub Moravec zůstal ležet na trávníku v blízkosti šestnáctky, nakonec se ale zřejmě nejedná o žádné vážně zranění a fotbalista domácí Příbrami v utkání bude pokračovat.
     
    61
    Štěpán Hlinka se vrací do sestavy Příbrami zřejmě po nějakém zranění, protože do dnešního utkání nastoupil až po hodině hry. Je to ale jen čirá spekulace.
     
    60
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Laňka, přichází Hlinka.
     
    59
    Oba týmy připravily střídání, ke kterým dojde jakmile bude hra přerušena.
     
    58
    Marek Szotkowski byl zřejmě tím hráčem, který na vzdálenější pravé tyči po centru z levé strany ze standardní situace zahodil obrovskou šanci, když nejprve slabě hlavičkoval a poté se nohou marně natahoval po dorážce! Milan Švenger si nakonec připsal snadný zákrok, jeho brána se ale nyní otřásala v základech.
     
    58
    STŘELY NA BRÁNU:

    1.FK Příbram 4 FK Fotbal Třinec 0
     
    57
    Petr Ježdík se dnes z pozice středního obránce nedostane příliš do hry, a tak nyní zkusil své střelecké štěstí, jeho následná střela zpoza šestnáctky ale zamířila vedle pravé tyče.
     
    56
    Jakub Moravec se před pár okamžiky prosadil po levé straně hřiště a v blízkosti brankové čáry poslal pod sebe pěknou zpětnou přihrávku, kterou hledal Serga Kurtiašviliho, ten už v blízkosti pokutového území napřahoval ke střele, těsně před ním ale odvrátil míč do bezpečí jeden z třineckých fotbalistů.
     
    55
    STŘELY CELKEM:

    1.FK Příbram 9 FK Fotbal Třinec 0
     
    54
    Patrik Brandner nebo Denis Laňka teď na levé straně krásně pronikl mezi dvěma obránci Třince do šestnáctky, jeho následná střela z úhlu ale zamířila pouze do náruče Jiřího Adamušky.
     
    53
    Sergo Kurtiašvili se v blízkosti rohového praporku na pravé straně hřiště pokoušel odcentrovat do šestnáctky, včas k němu ale přistoupil Peter Kučera, který míč odvrátil na rohový kop.
     
    52
    Jen ty největší hvězdy dokáží po příchodu na hřiště okamžitě zářit a rozhodovat zápasy.
     
    51
    Sergo Kurtiašvili potřebuje pár přesných přihrávek a nejlépe udělat nějakou pěknou kličku, aby získal sebevědomí a klid. Moc dobře vím, jaké je to nastoupit do hry z pozice střídajícího hráče. Nějakou dobu zkrátka trvá, než se do toho dostanete.
     
    50
    Třinec po bezbrankovém prvním poločase odhodil zábrany a po levém křídle se zatím snaží pronikat do příbramské obrany, která nepůsobí úplně jistě po příchodu Serga Kurtiašviliho.
     
    49
    Patrik Červeňák a David Martynek se po tvrdém osobním souboji postili do ostré výměny názorů a oba dva museli na kobereček hlavního rozhodčího Ondřeje Černého, který vše vyřešil s domluvou.
     
    48
    Mario Latocha na levém křídle vyhrál osobní souboj se střídajícím Sergo Kurtiašvilim, vzápětí ale následnou akci hostujícího Třince zastavila nepřesná přihrávka jeho spoluhráče.
     
    47
    Pro nezaujatého diváka je ale samozřejmě dobře, že se oba týmy dohodly s rozhodčími na tom, že nebudou zbytečně čekat a druhý poločas rozehrají o něco dříve.
     
    46
    Domácí fotbalisté Příbrami rozehráli druhý poločas, který začal mnohem dříve, než je obvyklé. Přestávka mezi oběma poločasy byla zkrácena na polovinu.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Vošahlík, přichází Kurtiašvili.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Příbram se během úvodních pětačtyřiceti minut marně snažila prolomit pevnou třineckou obranu, a tak ze standardní situace dvakrát mohl udeřit Jakub Moravec, jeho první střela ale zamířila těsně mimo, zatímco tu druhou skvělý Jiří Adamuška vyrazil nad břevno. Skóre po prvním poločase. 1.FK Příbram 0 FK Třinec 0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    David Martynek dobře zakombinoval na pravém křídle s Peterem Kučerou, následný centr prvního jmenovaného hráče ale do pokutového území nedolétl. Hlavou ho odvrátil Petr Ježdík.
     
    44
    Denis Laňka si tak dlouho rovnal míč na střelu, až se mu jeho pokus zpoza šestnáctky svedl po nártu pravé nohy a zamířil daleko vedle pravého horního rohu třinecké brány.
     
    43
    Třeba se dnes dočkáme něčeho podobného a Třinec po přestávce ukončí svou špatnou sérii.
     
    42
    Dnešní utkání mi dává vzpomenout na utkání mezi Austrií Vídeň a Grödigem, který se na jejím hřišti o víkendu také zuby nehty bránil a přečkal řadu vyložených šancí soupeře, jenže po přestávce vstřelil dva góly a ze zápasu, který na šance i herně vyzněl výrazně pro Austrii, vytěžil tři body.
     
    41
    Hra začíná být hodně jednolitá. Příbram neustále útočí do plných, zatímco Třinec se jen sporadicky dostává přes půlící čáru.
     
    40
    Denis Laňka, Jiří Junek a Jakub Moravec dobře operují na levém křídle a zatěžují třineckou obranu, zatím ale ne dostatečně na to, aby hosté udělali nějakou chybu.
     
    39
    Jakub Moravec se pokusil z levého křídla odcentrovat po přihrávce Denise Laňky, jeho centr ale do šestnáctky nedolétl, protože trefil prvního stínícího hráče Třince.
     
    38
    Fotbalisté Příbrami na pravém křídle vybojovali standardní situaci a z levého kraje obrany si k míči přeběhl přes šířku hřiště Jiří Junek, aby ho svou levačkou poslal do ohně, hosté ale jeho následný centr v pohodě odvrátili.
     
    37
    Během mých myšlenkových pochodů hosté vybojovali na levé straně hřiště po sraženém centru rohový kop, který byl velmi nebezpečný, na přední pravé tyči ho ovšem dokázal vyboxovat do bezpečí levou rukou brankář Milan Švenger.
     
    36
    Samozřejmě ale nevidím dovnitř týmu a nevím, zda tam nedošlo k nějakým rapidním změnám, ať už v hráčském kádru nebo vedení.
     
    35
    Trochu to vypadá, jako by se po sérii výher fotbalisté Třince uspokojili a od té doby se jim ne a ne zvítězit.
     
    34
    Je to neuvěřitelné, ale Třinec patnáct utkání v řadě nedokázal získat tři body, přitom před touhle špatnou sérií vyhrál čtyři utkání za sebou.
     
    33
    Jan Vošahlík předvedl na pravém křídle pěknou stahovačku, to ale bylo vše, jeho následný střílený centr skončil na přední tyči na prvním hráčovi Třince, který ho odvrátil do bezpečí.
     
    32
    Pokud sledujete juniorský tým Příbrami pravidelně, tak určitě víte, že kapitánem Příbrami je Štěpán Hlinka, ten je dnes ale připraven na lavičce a místo něj v základní sestavě dostal příležitost právě Petr Ježdík, který po něm převzal i kapitánskou pásku.
     
    31
    Kapitán Třince Peter Kučera po zpětné přihrávce svého spoluhráče posílal z pravého křídla do pokutového území bez přípravy centr, ten byl ale příliš slabý a skončil na hlavě jednoho z příbramských obránců. Pokud se nemýlím, tak to byl Petr Ježdík, který míč hlavou odvracel do bezpečí.
     
    30
    Denis Laňka se hodně snaží, zatím ale na levém křídle až na jednu pěknou kolmou přihrávku nevymyslel nic kloudného.
     
    29
    Ještě před inkasováním žluté karty Denisem Laňkou se ale odehrála na straně Příbrami jedna důležitá situace, Jan Vošahlík se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže jeho následná střela z ostrého úhlu zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
     
    28
    Denis Laňka obdržel žlutou kartu a ve zbytku utkání si musí dávat pozor, zatím hraje hodně horlivě a pokud se neuklidní, bude vyloučen.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Laňka (1.FK Příbram).
     
    26
    Jakub Moravec rozehrál volný přímý kop a jeho následná střela mířila pod břevno, Jiří Adamuška ale v bráně Třince předvedl skvělý zákrok a ránu mířící doprostřed brány s obtížemi dokázal vyrazit nad břevno!
     
    25
    Myšlenka Jakuba Moravce byla skvělá, pochyb Patrika Brandnera už nikoliv.
     
    24
    Jakub Moravec a Jan Vošahlík si na pravém křídle vyměnili několikrát míč, načež první jmenovaný poslal do šestnáctky nebezpečnou kolmou přihrávku, žádný z jeho spoluhráčů se ale nerozeběhl, a tak na ni nedosáhl.
     
    23
    Třinec se pokusil zrychlit hru na pravém křídle v blízkosti střídaček kolmou přihrávkou, hosté do ní ale vložili příliš mnoho razance a vybíhající Milan Švenger míč odkopl daleko do hloubi hřiště.
     
    22
    Dobrou práci při předchozí situaci odvedl v pokutovém území hostující kapitán Peter Kučera, který hlavou definitivně zastavil hrozící nebezpečí.
     
    21
    Jiří Junek se na levém křídle nádhernou zasekávačkou zbavil stínícího protihráče a do šestnáctky posílal pěkný přízemní centr, žádný z jeho spoluhráčů se ale po něm do zakončení nedostal a Třinec ho na přední tyči dokázal odvrátit do bezpečí.
     
    20
    David Martynek se postavil v blízkosti rohového praporku k rozehrání standardní situace po faulu Jiřího Junka a vzápětí poslal do šestnáctky centr, který byl příliš dlouhý a žádný z jeho spoluhráčů na něj na vzdálenější levé tyči nedosáhl.
     
    19
    David Martynek se na hranici pokutového území sice dokázal prosadit ve hlavičkovém souboji, jeho následná hlavička se ale stala snadnou kořistí brankáře Milana Švengera.
     
    18
    Třinec přečkal klinickou smrt a na hřišti favorizované Příbrami stále drží bezbrankové skóre, nutno dodat, že zuby nehty.
     
    17
    Jakub Moravec krásnou kolmou přihrávkou našel v pokutovém území Patrika Brandnera, který se z pravé strany šestnáctky pokusil zamířit pod horní tyč, jeho následná střela se ale od břevna odrazila zpět do hry! To byla první obrovská šance.
     
    16
    DRŽENÍ MÍČE:

    1.FK Příbram 62% FK Fotbal Třinec 48%
     
    15
    Je za námi téměř úvodních patnáct minut a nutno konstatovat, že Příbram má velkou převahu a fotbalisté Třince mají co dělat, aby se vůbec dostali přes půlící čáru.
     
    14
    Jan Vošahlík je sice hodně zkušeným hráčem, nyní ale naprosto zbytečně po odpískání vypálil na bránu Třince. Následovala domluva hlavního rozhodčího Ondřeje Černého, který si ho pozval na kobereček.
     
    13
    Jiří Pilch se dokázal na pravém křídle prosadit přes Josefa Boučka a Denise Laňku, který skončil v kotrmelcích, ještě před tím ale stačil míč dopravit za postranní čáru.
     
    12
    Příbram má obrovskou převahu a Třinec se pouze a jen brání.
     
    11
    Tentokrát Jiří Junek hledal na levém křídle kolmou přihrávkou Denise Laňka, ani napodruhé ale kombinace příbramských fotbalistů nepřinesla nic kloudného.
     
    10
    Denis Laňka nedokázal ideálně načasovat přihrávku na nabíhajícího Jiřího Junka a jeho kolmý pas skončil v zámezí.
     
    9
    Jiří Junek odvádí na levé straně příbramské obrany skvělou práci a fotbalisté Třince se přes něho marně snaží prosadit.
     
    8
    Třinec sice po autovém vhazování o míč přišel, vzápětí se k němu ale vrátil a David Martynek se pokusil uniknout po pravém křídle stíhajícímu Jiřímu Junkovi, ten ho ovšem opět do žádné šance nepustil a navíc vybojoval odkop od brány.
     
    7
    David Martynek se snažil prosadit na pravém křídle, zezadu ho ale skvěle obral o míč dobíhající Jiří Junek, který ho odehrál za postranní čáru.
     
    6
    Jakub Moravec se postavil k rozehrání standardní situace a z dálky se rozhodl pro přímou střelu na bránu, která nebyla vůbec špatná, zamířila ovšem vedle pravého horního rohu!
     
    5
    Příbram rychle vzala iniciativu a na hřišti začíná dominovat, což se vzhledem k formě obou týmů dalo očekávat.
     
    4
    Jiří Junek byl tím hráčem, který po krásné kolmé přihrávce Denise Laňky našel v pokutovém nabíhajícího Jakuba Moravce.
     
    3
    Denis Laňka nádhernou kolmou přihrávkou rozjel nebezpečnou akci po levém křídle a po následném centru jeho spoluhráče do šestnáctky se ocitl ve slibné brankové příležitosti Jakub Moravec, střela mu ale vůbec nesedla a po nártu se mu svezla vedle pravé tyče.
     
    2
    Třinec se pokusil vydat směrem před, jenže před pokutovým územím odvedl dobrou práci Josef Bouček, který si po zisku míče pomohl zpětnou přihrávkou na brankáře Milana Švengera.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Ondřej Černý dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali fotbalisté hostujícího Třince, kteří se na hřišti Příbrami pokusů ukončit sérii 15 utkání bez výhry.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů dokončili rozcvičení a nyní už se čeká jen na příchod rozhodčích. V dresu domácí Příbrami nechybí Patrik Brandner, který včera zasáhl do utkání proti Spartě v nastavení jako střídající hráč.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Švenger – Junek, Bouček, Chaluš, Krameš, Ježdík (C), Brandner, Laňka, Červeňák, Moravec, Vošahlík.
    Náhradníci: Kočí, Makoš, Hájek, Hlinka, Kurtiašvili. Asistent trenéra: Marcel Mácha.

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Pilch, Lanc, Janoščin, Kučera (C), Reintam, Samiec, Szotkowski, Latocha, Martynek, Foitzik.
    Náhradníci: Bocek, Melecký, Stříž, Pleva, Lasota. Trenér: Kamil Papuga.

    Rozhodčí: Ondřej Černý. Asistenti: Petr Blažej, Petr Kotalík.
     
    Fotbalisté 1.FK Příbrami v pondělí odpoledne přivítají na svém hřišti v rámci 27. kola Juniorské ligy Třinec, který patnáct utkání v řadě čeká na vítězství. Hosté naposledy zaznamenali tři body 28. září 2015, kdy zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0 v Českých Budějovicích a zaznamenali čtvrtou výhru v řadě. Utkáním z Energon Areny Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 78. Brandner – 80. Latocha

    Karty:   27. Laňka (PRI) – 77. Samiec (TRI), 84. Janoščik (TRI)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 10:3. Rohy: 9:4.
    FK Příbram: Švenger – Junek, Bouček, Chaluš, Krameš, Ježdík (C) (81. Hájek), Brandner, Laňka (60. Hlinka), Červeňák (89. Makoš), Moravec, Vošahlík (45. Kurtiašvili).
    Náhradníci: Kočí. Asistent trenéra: Marcel Mácha.

    FK Třinec: Adamuška – Pilch (86. Melecký), Lanc, Janoščin, Kučera (C), Reintam, Samiec, Szotkowski, Latocha (89. Pleva), Martynek, Foitzik (70. Stříž).
    Náhradníci: Bocek, Lasota. Trenér: Kamil Papuga.

    Rozhodčí: Ondřej Černý. Asistenti: Petr Blažej, Petr Kotalík
    thejrc.org