Waregem – Genk 1:2 (kon.) | Lokeren – Sint-Truiden 1:0 (kon.) | Waasland-Beveren – Kortrijk 2:3 (kon.)
Mechelen – Charleroi 2:3 (kon.)
konec
Waasland-Beveren
2:3 (1:0)
KV Kortrijk
Sobota 16.04.2016, 20:00 • Freethiel-Stadion, Beveren-Waas • Belgická Jupiler Pro League • O Evropskou ligu - sk. A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u zápasu skupiny o Evropskou ligu – kterou vrcholí belgická liga. Proti sobě se postaví celky Waaslandu a Kortrijku!
     
    Domácí Waasland na tom není úplně ideálně, protože v prvních dvou zápasech získal pouze jediný bod a krčí se tak na konci čtyřčlenné skupiny. Zmíněný bod přišel po remíze 0:0 na hřišti Moudcronu – zajímavostí je, že dnes domácí celek ještě nedal gól a má skóre 0:1.

    Hosté z Kortrijku jsou na tom o něco lépe, když ztrácejí na první Lutych pouze dva body – protože sami mají na kontě dva. Zároveň jsou jediným týmem, který zatím sebral Lutychu body, to po remíze 1:1. Následovala ještě remíza 0:0 s Waaslandem a je tak stále o co hrát.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Red Star Waasland: Henkinet – Jans, Caufriez, Jonathan Buatu, Hugo Sousa – Moulin, Cissé – Myny, Schrijvers, Langil – Gano
    Náhradníci: Marić, Milosevic, Goblet, Vanzo, Van Dooren, M'Sila, Nabab

    KV Kortrijk: Sifakis – Marušić, Gigot, Chanot, Tomašević – Verstraete, Rolland, D'Haene – De Smet, Papazoglou, Kage
    Náhradníci: Boyer, Van Eenoo, Keet, Mercier, Van Loo, Kiš, Olaitan

    Rozhodčí: Lardot – Conotte, Battiston.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    S míčem v moci začali hosté z Kotrijku, kteří se představí v červených dresech – záhy ale o míč přišli a do akce se dostali i žluto-modře oděni domácí.
     
    2
    Postupně se snaží dostat dopředu hosté, kteří využívají zatím hlavně svoji pravou stranu – vybojovali ale pouze aut po akci D'Haeneho.
     
    3
    Waasland se také snaží něco vymyslet a potěšit tak svoje fanoušky, ovšem pokus o průnikovou přihrávku od Moulina skončil pouze u Sifakise.
     
    4
    I další akci v pohodě pokryl Sifakis – řecký gólman pouze sebral do náruče dlouhý nákop, který letěl přímo jeho směrem.
     
    6
    Zatím se hraje převážně ve středu pole a na první střelu čekáme – teď byl aktivnější KV Kortrijk, ovšem ani tentokrát se nedostal přes přehuštěný střed.
     
    7
    Kortrijk daleko více drží míč, ale nedostává ho do nebezpečných prostor – třeba teď si ho nějakou dobu jenom nahrávalo stoperské duo Gigot-Chanot.
     
    9
    Tak toto byla gólová šance, kterou měli hosté! Ze strany krásně odcentroval De Smet, který našel přesně hlavu řeckého útočníka Papazogloua, ten ovšem svoji hlavičku z bezprostřední blízkosti poslal pouze do stále ještě se třesoucího břevna!
    9.
     
    11
    Hosté jsou výrazně lepší a teď měli další roh, který jim měl pomoci v cestě za gólem – ovšem tentokrát byla obrana Waaslandu pozorná.
     
    12
    Do dobré šance se opět dostal Papazoglou, který vyslal ve vápně tvrdou střelu, do té mu ale na poslední chvíli strčil nohu Jans a vychýlil tak trajektorii rány mimo!
     
    14
    Hra se trochu uklidnila a domácí se snaží dostat míč na chvíli i na své kopačky, ovšem vzniká z toho pouze taková přetahovaná ve středu pole.
     
    15
    A teď byl velice aktivní řecký útočník Papazoglou faulován, takže hosté mají velice dobrou možnost k zakončení!
     
    15
    Nakonec přišel centr, na který si na zadní tyč naběhl De Smet, ale svoji střelu z voleje nedokázal udržet dost nízko!
     
    16
    Nakonec ani další útok Kortrijku nepřinesl ovoce a dopředu mohli po delší době hráči domácího Red Star, ovšem ani ti se nedostali za půlku.
     
    17
    Do velice dobré šance se znovu dostal De Smet, který si naběhl na zadní tyč na přetažený centr a měl před sebou volný prostor, svoji hlavičku ale poslal těsně mimo!
     
    18
    Stále hrají s míčem červeně odění hosté, kteří si ho nenechají vzít a pomocí pomalé rozehrávky se dostávají více a více dopředu.
     
    20
    Waasland právě vstřelil branku!
    Tak toto je pro hosty velká rána, která přišla z ničeho nic! Do vápna přišel po přímem kopu centr od Mouila a k míči se jako první dostal ve změti těl MAXIMILLIAN CAUFRIEZ, který ho poslal nechytatelnou ránou pod břevno Sifakisovy brány!
    20. Maximillian CAUFRIEZ - 1:0
     
    21
    Hosté jsou trochu zaskočeni, takže se mají problém dostat zpátky do hry a míč po rozehrávce hned odevzdali.
     
    22
    Teď už se ale Kortrijk alespoň dostal zpátky ke svému držení míče, které se snaží přetavit v šanci – do zakončení se z úhlu sice dostal Kage, ale pálil pouze do náruče Henkineta.
     
    24
    Další míč za obranu vyprodukovali domácí borci, ovšem ten nebyl přesný a Řek v bráně Kortrijku si pro něj v klidu došel.
     
    25
    Teď měli hosté nebezpečný přímák, který svým faulem zavinil Jonathan Buatu – tne ale zakončil Papazouglou pouze po útočném faulu.
     
    27
    Domácí hrozí hlavně se standardek a jednu z nich teď opět zakončoval hlavou Caufriez, ovšem jeho pokus mířil pouze doprostřed brány a Sifakis ho tak kryl.
     
    29
    Zápas už nemá takové tempo, jako na začátku, protože domácí velice dobře brání svoje těsné vedení a hosté začali být značně neefektivní v držení míče.
     
    30
    Další akce, která skončila střelou De Smeta, která ale už zaváněla gólem! Hostující křídelník se dostal k míči, který k němu propadl, těsně před bránou, ale placírkou ho poslal pouze těsně vedle!
    30.
     
    32
    Domácí se čas od času osmělí na jednoduchý útok po straně, jeden z nich přišel teď, ale obrana Kotrijku se s Mynym včas vrátila.
     
    34
    K dalšímu zakončení se dostal po rohovém kopu hostující stoper Chanot, svůj volej ale nezkrotil a poslal ho vysoko nad.
     
    36
    Domácí se v posledních minutách dostávají více a více dopředu, takže s přibývajícím časem se stávají pány na hřišti. Centr od Langila od rohového praporku sice přesný nebyl, ale domácí jsou stále u míče.
     
    38
    Kortrijk se snaží dostat dopředu, ale do jeho hry se vkrádá nervozita – třeba jako teď u pokusu De Smeta o přenesení hry, který skončil hluboko v autu.
     
    40
    Na zemi už delší dobu polehává jeden z hostujících hráčů a je ošetřován, hra je tedy logicky už nějakou tu přerušena.
     
    41
    Šlo o Vestraeteho a bylo to celkem rychlé, protože bude muset být střídán a je odnášen ze hřiště.
     
    43
    Stále ale ještě nedošlo k jeho nahrazení, takže hosté hrají v deseti – přesto se dostali do tlaku, který ale skončil pouze nepřesným roztažením hry na Kageho.
     
    44
    Teď přišel faul kousek před vápnem od jednoho z domácích a na zemi zůstali po srážce noh oba – mezitím je připraveno střídání.
     
    45+1
    Žlutou kartu ještě inkasuje Hugo Sousa, který podrazil jednoho z hostů zcela zbytečně na půlce.
     
    45+1
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Verstarete, přichází Sarr.
     
    45+2
    Nastaveny jsou dvě minuty a ke střele se dostal po přímáku právě příchozí Sarr, ovšem jeho hlavička proletěla pouze nad bránou!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Zatím sledujeme fotbal, který jenom dokazuje, jak je svět nespravedlivý. Kortrijk měl zápas celou dobu pod kontrolou, ale poté najednou z první šance domácích dostal branku a už se nevzpamatoval. Od gólu Caufrieze se tedy hraje tvrdý fotbal, který ale šance nepřináší a obávám se, že Waasland ve druhé půli hru ještě více zpomalí a bude se snažit hrát na nulu vzadu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí se uchýlili do vlastního vápna a tam brání počáteční tlak Kortrijku, který zatím vyústil pouze v nepřesný centr.
     
    49
    Kortrijk stále drží míč a snaží se dostat před bránu Henkineta, to se ovšem zatím moc nedaří a domácí strážce svatyně pouze sebral nepřesný centr, který dolétl až k němu.
     
    51
    I další akce hostů byla neúspěšná – protože tentokrát ji přerušil zdvižený praporek asistenta, který signalizoval, že Papazouglou si nepohlídal linii ofsajdu.
     
    53
    Tentokrát už hosté hrozili pořádně, ale dobrý míč za obranu na Papazogloua nebyl zužitkován, protože se do střely na posledních chvíli položil bek.
     
    54
    Pro změnu si sice připsali útok i domácí, ale opět byl zdvižený praporek – podle záznamu to sice bylo těsné, ale Schrijvers v postavení mimo hru vážně byl.
     
    55
    Ani další kontr Waaslandu úspěch neslavil a tribuny jsou pobouřeny – sudí totiž píská útočný faul a navíc uděluje Langilovi za jeho podražení Rollanda žlutou.
     
    57
    Domácí měli nakonec velice dobrou šanci – ve vápně se dostal ke střele skrz změť těl Schrijvers, jeho ránu nakonec Sifakis vyrazil a následná dorážka Mynyho šla vedle!
    57.
     
    59
    Hosté už nemají takový tlak, jako na začátku poločasu a mají problémy sami se sebou, takže jim dává hodně práce vůbec přesně rozehrát za půlku.
     
    60
    Přišel další faul od domácích hráčů a hra je tak opět přerušena, ovšem hosté nezískali nic víc, než jen další aut.
     
    61
    A následný centr od Kageho nebyl pro Henkineta těžkou prací, domácí gólman ho pouze v poklidu sebral ze vzduchu.
     
    62
    Hra je vážně hodně pomalá a domácí se nikam neženou – tato taktika jim zatím vychází, protože Kortrijk nemá jak se dostat do přeplněné šestnáctky.
     
    64
    Hraje se stále v okolí půlící čáry a to hraje do karet domácím, kteří se snaží Kortrijk udržet dost daleko od své brány.
     
    65
    Nakonec se ale stejně dostal k zakončení Kage, ovšem jeho hlavička po přetaženém centru skončila pouze nad Henkinetovou bránou.
     
    66
    Hostující hráči se dostali ke střele, ale už předtím byl míč za čarou – takže přišel roh, který ale obrana domácích v čele s Caufriezem poslala daleko pryč.
     
    67
    Ke střele se na druhé straně dostal po pěkném průniku Gano, ovšem jeho pokus po zemi proskákal pouze okolo bližší tyče Sifakisovy brány.
     
    68
    Hosty už tlačí čas a tak se snaží hru zjednodušit, ale to se zatím nejeví jako dobrý nápad, protože dlouhé nákopy pravidelně sbírá domácí obrana.
     
    70
    Domácí drží míč ve své moci a stále tak Kortrijk nepouštějí na dostřel ke své bráně, ta zatím zůstává pro hosty zcela zakletá.
     
    72
    Waasland hraje velice dobře a zkušeně, stále drží míč a navíc mohl zahrozit z rohu, ten se ovšem nepovedl a míč byl odpálen na druhou polovinu hrací plochy.
     
    74
    Do dobré šance se dostali opět domácí, když se ze strany hnal dopředu Langil, ovšem jeho střílený pokus před bránu zamířil kousek mimo!
     
    74
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    A z ničeho nic je srovnáno, takže hosté jsou zpátky ve hře! Z protiútoku, který byl velice rychlý a šel do rozhozené obrany domácích, se dostal k centru ze strany De Smet a našel přesně na zadní tyč nabíhíhajícího KRISTOFA D'HAENEHO, který v pádu poslal míč do sítě!
    74. Kristof D'HAENE - 1:1
     
    76
    Domácí se snaží držením míče hru uklidnit a dostat opět pod kontrolu, Kortrijk je ale jako utržený ze řetězu.
     
    77
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Tak toto je neskutečný šok pro domácí Waasland – ten totiž inkasuje tvrdý knokaut v podobě druhé branky ve své síti! Do vápna se ze strany dostal ADAM MARUŠIĆ, který si pohrál s několika beky a svoji nepříliš důraznou střelu dokázal procedit na bližší tyči!
    77. Adam MARUŠIĆ - 1:2
     
    78
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Jans, přichází Vanzo.
     
    79
    Domácí celek je zcela mimo a neví, jak reagovat na tuto nepříjemnou situaci, která přišla velice nečekaně a po celozápasovém dobrém výkonu v obraně přišlo velké selhání.
     
    80
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Cissé, přichází Nabab.
     
    82
    Tak toto je velice zvláštní rozhodnutí sudího – ve vápně byl faulován domácí útočník Gano, sudí ale celou situace posunul mimo vápno a kromě přímáku dal žlutou provinilci Chanotovi.
     
    83
    Střela z přímáku se ale vůbec nepovedla, protože ji Moulin poslal vysoko nad a vůbec tak Sifakise neohrozil – ten jenom sledoval, jak střela jde mimo.
     
    84
    Dobrý zákrok musel proti hlavičce Sarra po přímém kopu vytáhnout Henkinet, ten ovšem nedopustil další gól ve své síti a tygřím skokem míč poslal nad bránu!
     
    85
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Obrat je dokonán a dnes je asi už v Beverenu hotovo! Po rohu se dostal před Henkineta zcela sám Papazoglou a toho sice domácí gólmam ještě vychytal, ale na následnou dorážku už neměl. Tu měl na svědomí MAXIME CHANOT, který poslal míč nechytatelně do horního rohu brány.
    85. Maxime CHANOT - 1:3
     
    87
    Waasland právě vstřelil branku!
    Tak hotovo asi ještě není a nám se tady roztrhl pytel s góly! Domácí zahrávali standardku, kterou si vzal na starost Moulin, na jehož přesný centr si naskočil nikým nehlídaný HUGO SOUSA a hlavou dostal míč za Sifakise! Nutno podotknout, že tady pokus o ofsajdovou past v podání Kortrijku úplně selhal!
    87. Hugo SOUSA - 2:3
     
    88
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Myny, přichází Milosevic.
     
    90
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Kage, přichází Van Loo.
     
    90+1
    Tento zápas je ještě zajímavý a domácí se ho snaží nějak strhnout zpátky na svoji stranu, ovšem vyrovnání je nedohlednu, protože Kortrijk zápas kontroluje a nechce dopustit komplikace.
     
    90+3
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází De Smet, přichází Boyer.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Domácí tedy ztratili dobře rozehraný zápas a tohle je může ještě hodně mrzet – po poločase totiž vedli 1:0 a toto vedení celkem v klidu drželi až do 74. minuty, jenže poté přišla kalamita na jejich branku. Nejprve na zadní tyči míč doklepl do brány D'Haene, na něhož jen o pár minut později navázal dobrou střelou na bližší tyč Marušić a dílo dokonal chvíli před koncem dorážkou Chanot. Ovšem domácí Waasland to nezabalil a po gólu hlavou od Huga Sousy se musel Kortrijk o výsledek ještě bát, ale nakonec ho už udržel. Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji pěkný zbytek víkendu. (21:56:50)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 20. Caufriez, 87. Hugo Sousa – 74. D'Haene, 77. Marušić, 85. Chanot

    Karty:   45+1. Hugo Sousa (WAS), 55. Langil (WAS) – 82. Chanot (KRT)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:10. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:13.
    Waasland-Beveren: Henkinet – Jans (78. Vanzo), Caufriez, Jonathan Buatu, Hugo Sousa – Moulin, Cissé (80. Nabab) – Myny (88. Milosevic), Schrijvers, Langil – Gano
    Náhradníci: Marić, Milosevic, Goblet, Vanzo, Van Dooren, M'Sila, Nabab

    KV Kortrijk: Sifakis – Marušić, Gigot, Chanot, Tomašević – Verstraete (45+1. Sarr), Rolland, D'Haene – De Smet (90+3. Boyer), Papazoglou, Kage (90. Van Loo)
    Náhradníci: Boyer, Van Eenoo, Keet, Mercier, Van Loo, Kiš, Olaitan, Sarr

    Rozhodčí: Lardot – Conotte, Battiston
    thejrc.org