Plzeň – Brno 2:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Sparta 2:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
2:2 (1:1)
AC Sparta Praha
Neděle 17.04.2016, 18:45Synot liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera nebo dobrou noc. (20:41:09)
     
    Utkání po samotném průběhu končí spravedlivou remízou, s níž bude více spokojená Bohemka. Domácí hráči byli dvakrát ve vedení, ale Sparta vždy dokázala vyrovnat. Ovšem pro ní je bod málo a její naděje na titul začíná být minimální. Jenže pár kol do konce soutěže zbývá, a tak se může stát cokoliv. Naopak Klokani přidávají další bod k tomu, aby si zachránili. Dle mého byl nejlepším hráčem na hřišti domácí Tomáš Čížek, jemuž už scházela jenom branka.

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po centru na zadní tyči byl osamocený Jakub Brabec, jehož pokus mířil k tyči, kde byl skvěle připravený Zdeněk Zlámal, jenž odvrátil míč na další roh.
     
    90
    Na konci devadesáté minuty se k zakončení z pokutového vápna dostal střídající Prošek, jehož pokus na roh vyrazil dobrým zákrokem Bičík.
     
    90
    Jenže centrovaný míč Bořka Dočkala zamířil na přední tyč, kde byl bránící hráč, jenž věděl, jak zareagovat.
     
    88
    Hostující hráči už zkoušejí nákopy na Davida Lafatu, jenže to zatím není cesta k úspěchu. Ovšem následně byl faulován Fatai, a tak bude k vidění další nebezpečná šance Sparty.
     
    87
    Mosquera pěknou kličkou na levé straně přešel přes Konatého, ale bohužel pro domácí nezvládl centr. Ten zamířil k zadní tyči, kde byli jen hráči Sparty.
     
    86
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Tomáš Čížek, přichází Václav Prošek.
     
    85
    Na hrací ploše po ataku Martina Frýdka zůstává ležet Mosquera. Tomu si sice na nohy moc nechce, ale nakonec mu pomohli spoluhráči.
     
    84
    Martin Frýdek pěknou kolmicí našel Lukáš Marečka, který už byl v pokutovém území, ale nezvládl zpracovaní, a tak i tentokrát Bohemka drží nadějný výsledek.
     
    83
    Sparta utahuje oprátku, ale musí si dávat pozor na velmi nebezpečné protiútoky domácího celku. Sledujeme velmi zajímavé utkání a jsme zvědav, jak to celé dopadne.
     
    82
    Na levé straně hrací plochy "operuje" Ladislav Krejčí, ale také jeho další centr je odvrácený do bezpečné vzdálenosti, ale Sparta u balonu ještě zůstává.
    81. Smolař Čížek – porychlém protiútoku trefil tyč!
     
    81
    Nejlepším hráčem na hrací ploše je Tomáš Čížek, jehož zakončení zastavila pravá tyč Bičíkovy branky! Bohemka se tak do vedení zpátky nedostala.
     
    80
    Hostující tým je více u míče, ale další vyloženou šanci si nevytvořila. Bohemka skvěle brání a vyráží do nebezpečných protiútoků.
     
    78
    Po centru Krejčího odvrátil balon domácí stoper, jelikož za ním už se nacházel David Lafata, ale Sparta z rohového kopu už nic nevytěžila.

    Jakub Janoušek

    Michal Luxa

    Branky: 10. Acosta (Mosquera), 50. Šmíd (Švec) – 35. Lafata (Dočkal), 63. Dočkal (Krejčí)

    Karty:   45. Jirásek (BOH) – 62. Konaté (SPA), 76. Brabec (SPA)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:13.
    Bohemians Praha 1905: Zlámal – Čögley, Krch (C), Šmíd, Havel – Švec – Acosta, Lulič (65. Gajič), Jirásek, Mosquera – Čížek (86. Prošek).
    Náhradníci: Fryšták – Akulinin, Bartek, Gajič, Škerle, Hašek, Prošek.

    AC Sparta Praha: Bičík – Konaté, Nhamoinesu, Kováč (62. Juliš), Frýdek – Josef Šural (74. Fatai), Dočkal (C), Mareček, Matějovský (58. Brabec), Krejčí – Lafata.
    Náhradníci: Štěch – Matoušek, Sáček, Vácha, Fatai, Juliš, Brabec.

    Rozhodčí: Příhoda – Blažej, Urban
    ocianews.com