West Ham – Watford 3:1 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.) | Manchester Utd. – Crystal Palace 2:0 (kon.)
konec
West Ham United
3:1 (2:0)
Watford FC
Středa 20.04.2016, 20:45 • Boleyn Ground, London • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný večer. Anglická Premier League má na programu dohrávku 30. kola, ve kterém West Ham United narazí na Watford FC. Veškeré dění se bude odehrávat na stadionu Boleyn Ground v Londýně. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Dnešní zápas bude řídit hlavní sudí Mike Dean, na čarách mu budou pomáhat pánové Brooks a Wilkes. Jako čtvrtý rozhdočí bude vypomáhat Scott.
     
    West Ham United se v tabulce nachází na 6. pozici a na svém kontě má 53 bodů. Kladiváři se třináctkrát radovali z výhry, čtrnáctkrát remizovali a šestkrát byli poraženi. Dosavadní stav skóre je 54:42.
     
    Watford FC je v tabulce na 12. příčce a na svém kontě má 41 bodů. Hráči Watfordu se jedenáctkrát radovali z vítězství, osmkrát remizovali a už čtrnáctkrát pozanli chuť hořké porážky. Aktuální stav skóre je 32:37.
     
    West Ham remizoval už čtyřikrát v řadě za sebou a tuto sérii by dnes rád přerušil vítězstvím, výhodou by mu mohlo být domácí prostředí a ne úplně dobrá forma Watfordu. Fotbalisté Watfordu sice v minulém kole porazili WBA, ale ten se v letošní sezoně zrovna s West Hamem srovnávat nedá. Uvidíme, kdo bude po konečném hvizdu šťastnějším týmem.
    Na dnešním utkání bude přítomen i bývalý brankář a trenér brankářů West Hamu, Luděk Mikloško.

     
    Úvodní sestavy:

    West Ham United: Adrián – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Kouyaté, Lanzini – D. Sakho, Carroll, Payet.
    Náhradníci: Randolph – Tomkins, Obiang, Collins, Moses, Byram, Emenike.

    Watford FC: Gomes (C) – Paredes, Prödl, Cathcart, Holebas – Abdi, Behrami, Mario Suárez, Guedioura, Jurado – N. Amrabat.
    Náhradníci: Pantilimon – Nyom, Britos, Deeney, S. Berghuis, Anya, Watson.

    Rozhodčí: Dean – Brooks, Wilkes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -6
    Obě základní jedenáctky jsou již připraveny v tunelu.
     
    -4
    Hlavní sudí Dean přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči Watfordu, kteří dnes hrají v tradiční černo-žluté kombinaci.
     
    2
    West Ham nastoupil v tradičních vínových dresech a v bílých trenýrkách.
     
    2
    Na levé straně si řekl o přihrávku Payet a dostal ji, jenže domácí tým útočnou akci nepodnikl, protože Kouyaté si nedokázal zpracovat balon od Payeta.
     
    5
    V úvodních minutách sledujeme velmi opatrné utkání, ve kterém šance k vidění nejsou. Doufejme, že se obra hry zlepší.
     
    7
    Watford teď musí být pozorný, protože West Ham bude zahrávat standardní situaci.
     
    7
    Volný přímý kop si vzal na starost Payet, který hledal na malém vápně jednoho ze spoluhráčů, avšak k míči se jako první dostal gólman Gomes a v pohodě ho vyboxoval do bezpečí.
     
    9
    Hráči West Hamu jsou u míče, ale v této chvíli se s ním pohybují pouze na vlastní polovině, kdy s rozehrávkou pomáhá i gólman Adrián.
     
    10
    Na levém křídle dostal přihrávku Cresswell, ale velmi rychle k němu přispěchali dva protihráči, kteří mu nic nedovolili. West Ham však u míče zůstává.
     
    11
    West Ham právě vstřelil branku!
    Payet se teď pozorně rozhlédl a před bránu poslal nadýchaný centr, ke kterému se prodral ANDY CARROLL, jenž z bezprostřední blízkosti nedal Gomesovi šanci a poslal Kladiváře do vedení.
    11. Andy CARROLL - 1:0
     
    15
    Payet se s míčem dostal až do velkého vápna, kde si navedl míč na střelu, ale trefil pouze bránícího protihráče, který ránu zablokoval. K odraženému balonu se dostal ještě Sakho, ale ten Gomese nepřekonal, navíc byl v ofsajdu, takže byla veškerá snaha naprosto zbytečná. Šance to však byla zajímavá.
     
    16
    Na levém křídle svým protihráčům utekl Cresswell, který pak obdržel míč od spoluhráče a následně ho posílal do pokutového území, ale tam byli pouze bránící hosté.
     
    18
    Jurado se dostal do šance a snažil se vyrovnat na 1:1, ale to se mu nepodařilo, protože dobře připravený byl Adrián, který jedovatou střelu vyrazil do bezpečí.
     
    19
    Na stadionu panuje příjemná atmosféra a slyšet jsou oba fanouškovské tábory, více však ten domácí, což je pochopitelné.
     
    20
    Fotbalisté Watfordu se s míčem nastěhovali na soupeřovu polovinu, kde si hledali cestičku k Adriánově brance, ale nedostali se k ní.
     
    22
    Sakho obdržel míč a pospíchal s ním k soupeřově brance, jenže stopku mi vystavil Prödl, který se však provinil proti pravidlům a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    23
    West Ham měl výhodu standardní situace, ale soupeře z ní nepotrestal. Volný přímý kop si vzal na starost Payet, který technicky obstřelil zeď a střelu směřoval mezi tři tyče, avšak gólman Gomes byl připraven a připsal si důležitý zákrok.
     
    24
    Antonio zastavil svého protihráče, ale bylo to s faulem. Následuje volný přímý kop pro Watford.
     
    25
    Hosté však z volného přímého kopu vůbec nic nevytěžili, k vidění byl pouze nepřesný centr.
     
    25
    Payet teď podnikl parádní výlet na útočnou polovinu, kde se dostal až do pokutového území, ale tam se ke střele neprodral, takže všechno snažení bylo tak trochu zbytečné.
     
    27
    Držení míče: West Ham United 44% – 56% Watford FC.
     
    30
    Watford byl na útočné polovině, ale příliš dlouho se tam s míčem nepomazlil, protože defenzíva West Hamu dnes funguje na výbornou. Lanzini táhl protiútok, kdy přichystal finální přihrávku pro Payeta, jenž se dostal do zakončení, ale jeho technická rána skončila nad brankou.
     
    32
    Teď se hosté dostali s míčem až do velkého vápna, což je sice super, ale na koncovku nedošlo, takže byla veškerá snaha zbytečná.
     
    33
    Watford však zabojoval a míč získal znovu pro seb. Tentokrát už na střelu došlo, ale N. Amrabat našel pouze náruč gólmana Adriána.
     
    34
    Cresswell se zapomněl v ofsajdu, a tak útočná akce domácích velmi rychle skončila.
     
    36
    Velmi dobře se uvolnil Payet, na kterého byla přenesená hra. Francouzský hráč si navedl míč na střelu a zkusil to, ale branku netrefil.
     
    38
    Všichni teď na stadionu uctívají potleskem památku Dylana Tombidese, který před 2 lety podlehl zákeřné rakovině, a opustil tak nejen fotbalový svět v pouhých 20 letech.
     
    39
    Abdi se zapomněl v ofsajdu, a tak sudí hru přerušil. Rozehrávat budou domácí borci.
     
    41
    Do velkého vápna přispěchal Sakho, jenž ze své kopačky vyslal prudkou ránu ke vzdálenější tyči a balon branku těsně minul.
    Carroll a jeho gólová trefa.

     
    44
    West Ham bude zahrávat pokutový kop!
     
    44
    Ve vápně byl totiž k zemi stažený Kouyaté, sudí neváhal a okamžitě nařídil pokutový kop.
    44. Faulovaný Kouyaté.
     
    45
    West Ham právě vstřelil branku!
    Míč na penaltovou značku si položil MARK NOBLE, který poslal gólmana Gomese na opačnou stranu a penaltu bezpečně proměnil.
    45. Mark NOBLE - 2:0
     
    45
    První poločas bude nastaven o 1 minutu.
     
    45+1
    Už to mohlo být 3:0, ale Lanzini v obrovské šanci neuspěl. Italský hráč dostal přihrávku do velkého vápna a měl před sebou pouze gólmana, kterého sice překonal, ale jeho pokus branku těsně minul.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

    Statistiky prvního poločasu.

     
    Sudí Dean ukončil první poločas za stavu 2:0. West Ham vede naprosto zaslouženě, protože je nebezpečnějším týmem a také je velmi důrazný. Nicméně i Watford si dokázal vytvořit šanci, ale Adrián svůj tým podržel. Doufejme, že druhý poločas bude probíhat v podobném tempu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli hráči West Hamu, kteří budou chtít navázat na výkon z prvního poločasu.
     
    46
    No a hned na úvod se domácí tým dostal do obrovské šance, konkrétně to byl Sakho, kdo měl gól na kopačce, avšak z bezprostřední blízkosti mu rána vůbec nesedla a do brány se netrefil.
     
    47
    Zaútočit zkusili také hosté, ale neúspěšně. Z pravé strany přilétl do vápna sice zajímavý balon, ale nikdo ve žlutém dresu se k němu nedostal.
     
    48
    Kouyaté vybojoval míč na levém křídle, ale poté ho ubránil Behrami, který nabídl domácímu mužstvu autové vhazování.
     
    49
    Kladiváři teď na svého soupeře vyvinuli pořádný tlak, ale Watford ho i se štěstím ustál. Lanzini si totiž dovedl míč do velkého vápna, kde se na něj namotali hned tři protihráči, ale i přesto dokázal Lanzini zakončit, jeho rána však gólová nebyla. Pak se ještě snažil Cresswell, ale ani on neuspěl. K vidění bylo i hodně soubojů v pokutovém území, hlavně pro hosty to bylo náročné.
     
    51
    Abdi mohl snížit na 2:1, ale v obrovské šanci neuspěl. Lanzini totiž špatně rozehrál a soupeře poslal do útoku. Jurado dostal balon na levém křídle a poté ho poslal před bránu, kam si nabíhal zmiňovaný Abdi, který však z bezprostřední blízkosti branku přestřelil.
     
    52
    West Ham bude zahrávat pokutový kop!
     
    52
    Ve vápně byl totiž stažený a držený za dres Antonio, sudí rozhodl správně.
    52. Faulovaný Antonio.
     
    53
    West Ham právě vstřelil branku!
    Pokutový kop si vzal na starost opět MARK NOBLE, který nezaváhal a přesnou střelou doprostřed brány nedal Gomesovi šanci.
    53. Mark NOBLE - 3:0
     
    55
    Domácí hráči teď musí být pozorní, protože soupeř bude zahrávat volný přímý kop.
     
    56
    West Ham se ubránil v pohodě a míč odehrál daleko od své brány.
     
    56
    Hrací plochu opustil Jurado, místo kterého přišel Berghuis.
     
    57
    Prostor dostává Anya, kterému přenechává místo na hřišti Guedioura.
     
    59
    Kouyaté si připravil míč na pravačku a poté vystřelil, ale jeho rána postrádala gólové parametry.
     
    62
    Vypadá to, že útočník Carroll má nějaké zdravotní potíže, ale už je na nohou.
    Penaltový král, Noble! Odchovanec West Hamu zahrával už 28 pokutových kopů za seniorský tým West Hamu a z toho 25 penalt proměnil.

     
    64
    Watford právě vstřelil branku!
    Antonio fauloval a soupeř dostal výhodu standardní situace, kterou si vzal na starost nový muž na hřišti, Berghuis. Prostor před brankou si udělal SEBASTIAN PRÖDL, jenž se dostal k centrovanému míči a nádhernou střelou z voleje propálil Adriána.
    64. Sebastian PRÖDL - 3:1
     
    65
    West Ham zahrával hned dva rohové kopy v řadě za sebou. Největší šanci měl Reid, jenž pálil z voleje, ale trefil pouze bránícího protihráče, který střelu úspěšně zablokoval.
     
    67
    Protože byla Reidova rána zablokována na rohový kop, tak měl domácí tým další výhodu standardní situace. Tentokrát se do zakončení dostal hlavičkující Carroll, ale Gomese nepřekonal.
     
    68
    Berghuis teď prudkou ránou překvapil Adriána, který musel celou situaci jistit a mohl být rád, že Berghuis jen těsně minul branku.
     
    71
    Zatím sledujeme velmi zajímavý zápas, ve kterém je k vidění řada šancí a zajímavých momentů. Šťastnější jsou domácí borci, kteří vedou o 2 góly a kráčí za tříbodovým ziskem.
     
    71
    Faulovaný byl teď Lanzini, kterého poslal k zemi Suárez a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    72
    West Ham rozehrál velmi rychle a kontroluje míč na svých kopačkách.
    Selfie při rozcvičce? Pro Carrolla žádný problém.

     
    74
    Na pravém křídle nastartoval rychlé nohy Antonio, který si v pohodě doběhl pro přihrávku a poté hledal ve vápně Carrolla, ale útočník West Hamu byl dobře pohlídán a do zakončení se nedostal.
     
    76
    Za hranicí pravidel byl zastaven Kouyaté, proti kterému se provinil Amrabat. Rozhodčí ze své kapsičky okamžitě tasil žlutou kartu.
     
    76
    Poslední změna v sestavě Watfordu: hrací plochu opustil Abdi, místo kterého nastoupil Deeney.
     
    78
    S potleskem opustil hrací plochu Sakho, místo kterého se dostal do hry Moses.
     
    79
    Pro přihrávku za obranu spěchal Anya, ale připravený Adrián hru přečetl a svého protihráče k míči nepustil.
     
    82
    Na pravém křídle rozjížděl útočnou akci Moses, ale jeho protihráč ho poslal nedovoleně k zemi, konkrétně to byl Holebas. Následuje standardní situace ve prospěch West Hamu.
     
    83
    Payet hledal ve vápně Carrolla, který se dral ke střele hlavou, ale nepodařilo se mu to, protože ho otravoval bránící protihráč.
     
    83
    Gomes teď výtečně vymazal Mosese! Střídající hráč obdržel výbornou přihrávku za obranu a ve velkém vápně ze své pravačky vyslal smrtící střelu, kterou však brankář Gomes zázračně zneškodnil.
     
    85
    Další parádní akce domácího týmu, tentokrát se v šanci ocitl Lanzini, který se ve velkém vápně rozhlédl a přehodil gólmana Gomese, avšak střela se mezi tři tyče nevešla a balon skončil nad brankou. Pokud by tento moment skončil vstřeleným gólem, byla by to fotbalová paráda.
     
    87
    Za obrovského potlesku odchází Carroll, místo kterého přichází Emenike.
     
    88
    Dnešní utkání je opravdu skvělou reklamou na fotbal, jak na hřišti, tak v hledišti.
     
    88
    Faulovaný byl kapitán Noble, proti kterému se provinil Behrami. West Ham bude zahrávat další ze standardních situací.
     
    89
    Behrami určitě prožívá zajímavé chvíle na hřišti, protože ve West Hamu nějakou tu dobu působil a dnes tady hraje vlastně naposledy, protože Kladiváři budou od nové sezóny už působit na novém svatostánku.
     
    90
    Běží poslední minuta utkání a na žádný hororový závěr to nevypadá, West Ham v pohodě kontroluje průběh hry.
     
    90
    Na závěr utkání vyvinul Watford na West Ham tlak a vybojoval rohový kop. Amrabat totiž obešel bránícího protihráče a prezentoval se nebezpečným centrem, který Adrián zneškodnil. Následuje roh pro Watford.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    90+1
    Watford bude zahrávat pokutový kop!
     
    90+1
    Ogbonna totiž ve vápně stáhl k zemi Prödla a rozhodčí správně nařídil pokutový kop.
    90+1. Ogbonna a jeho faul na penaltu.
     
    90+2
    Pokutový kop si vzal na starost Deeney, který však proti výbornému Adriánovi neuspěl. Gólman West Hamu si vysloužil bouřlivý potlesk.
    90+2. Deeney neproměňuje pokutový kop.
     
    90+2
    Protože Adrián střelu vyrazil na rohový kop, tak měli hosté další příležitost na změnu skóre, ale standardní situace jim nepomohla.
     
    90+3
    Amrabat teď ošklivě fauloval Reida a od sudího vyfasoval svoji druhou žlutou kartu, takže musel předčasně do sprch.
     
    90+3
    Taktické střídání na závěr skvělého utkání: odchází Payet a místo něj nastupuje Collins.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Dean ukončil dnešní utkání, ve kterém West Ham United zvítězil nad Watfordem FC 3:1. Domácí fotbalisté zvítězili naprosto zaslouženě, protože byli po celou dobu zápasu aktivnějším a nebezpečnějším týmem. Ano, i Watford si dokázal vytvořit určité šance, ale nebylo jich tolik. K vidění toho dnes bylo opravdu hodně, třeba například 3 odpískané penalty, kdy West Ham v obou případech nezaváhal, ale Watford v samotném závěru na pokutovém kopu selhal. Na listinu střelců se dnes zapsal Carroll a dvakrát Noble, no a na straně Watfordu přidal jeden přesný zásah Prödl a jeho trefa byla fakt ukázková.
     
    West Hamu gratuluji k vítězství, Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (22:48:23)
    West Ham vytvořil klubový rekord! Už 15 domácích zápasů v řadě za sebou zůstává neporažen, to se v nejvyšší soutěži stalo londýnskému celku poprvé!

    Lucie Rapantová

    Branky: 11. Carroll (Payet), 45. Noble (pen.), 53. Noble (pen.) – 64. Prödl (S. Berghuis)

    Karty:   22. Prödl (WAT), 71. Mario Suárez (WAT), 76. N. Amrabat (WAT)   90+3. N. Amrabat (WAT)

    Neproměněná penalta: 90+2. Deeney (WAT), brankář Adrián zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:17.
    West Ham United: Adrián – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Kouyaté, Lanzini – D. Sakho (78. Moses), Carroll (87. Emenike), Payet (90+3. Collins).
    Náhradníci: Randolph – Tomkins, Obiang, Collins, Moses, Byram, Emenike.

    Watford FC: Gomes (C) – Paredes, Prödl, Cathcart, Holebas – Abdi (76. Deeney), Behrami, Mario Suárez, Guedioura (57. Anya), Jurado (56. S. Berghuis) – N. Amrabat.
    Náhradníci: Pantilimon – Nyom, Britos, Deeney, S. Berghuis, Anya, Watson.

    Rozhodčí: Dean – Brooks, Wilkes
    thejrc.org