Zwolle – Nijmegen 2:0 (kon.) | Utrecht – Graafschap 0:2 (kon.) | Heracles – Feyenoord 2:2 (kon.)
Twente – Excelsior 2:0 (kon.) | Heerenveen – Ajax 0:2 (kon.)
konec
Heracles Almelo
2:2 (1:1)
Feyenoord Rotterdam
Středa 20.04.2016, 19:45 • Polman Stadion, Almelo • Nizozemská Eredivisie • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Přeji příjemný středeční večer a vítám tu všechny fotbalové fanoušky! Eredivisie má v plánu 32. kolo, jež se odehraje netradičně v pracovním týdnu, a nás tak čeká výživná porce 9 zápasů. Mimo jiné se spolu střetnou Heracles a Feyenoord a my se na toto utkání společně zaměříme v tomto přenosu, k jehož sledování Vás srdečně zvu! Začínáme v 19:45.
     
    Heracles Almelo

    Domácí tým vstupuje do závěrečné fáze sezóny s velmi dobrým postavením – Heracles zatím drží pěknou 6. příčku tabulky a bojuje o Evropskou ligu. V posledních 5 utkáních navíc družina kouče Johna Stegemana nepoznala hořkost porážky, když posbírala celkem 11 bodů za tři výhry a dvě remízy.

    Mezi opory celku z města Almelo se řadí Wout Weghorst, s 11 zásahy nejlepší střelec týmu, dále pak Thomas Bruns, který již nasbíral 5 asistencí a vytvořil výtečnou záložní dvojici s Iliassem Bel Hassanim. Za zmínku ještě stojí zkušený gólman Bram Castro či český útočník Jaroslav Navrátil (5 gólů + 3 asistence).
     
    Feyenoord Rotterdam

    Tradiční klub z přístavního města Rotterdam se stejně jako jeho dnešní soupeř nachází v ligové tabulce vysoko – svěřencům Giovanniho van Bronckhorsta patří 3. místo. Na výraznější změnu postavení už to do konce sezony nevypadá – duo hegemonů Ajax, PSV má k dobru nedostižných 19 bodů a naopak čtvrtý Alkmaar zaostává za Feyenoordem o 6 bodů. Do karet hraje hostujícímu týmu i aktuální forma – hořkost porážky poznali Rotterdamští naposledy 14. února, od té doby jen sbírají body (v posledních 5 zápasech nastřádali celkem 13 bodů za 4 výhry a jednu remízu).

    Nejvýraznějším jménem na soupisce týmu je kapitán Dirk Kuijt, forvard se zkušenostmi například z Liverpoolu. Ten je nejlepším střelcem mužstva, přesně mířil už v 18 případech. Nejlepším nahrávačem pak je s 9 asistencemi bek Rick Karsdorp a dalšími klíčovými borci jsou třeba brankář Kenneth Vermeer nebo záložní duo Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena.
     
    Úvodní sestavy:

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Pelupessy, Bruns, Bel Hassani – Navrátil, Weghorst, Gosens.
    Náhradníci: Fij – Bosz, Darri, Gladon, Kada, van Ooijen, Hoogma.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van Beek, Kongolo, Nelom (C) – Vejinović, Toornstra, Vilhena – Basaçikoglu, Kramer, Elia.
    Náhradníci: Hansson – van der Heijden, Botteghin, Tapia, Gustafsson, Kuijt, A. Achahbar.

    Rozhodčí: Makkelie – Brondijk, Steegstra.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Úvodního kopu se zhostili domácí plejeři hrající v černobílém a hned se vydali dopředu. Feyenoord hraje v modrooranžových sadách.
     
    1
    První útok domácího týmu ale zastavil útočným faulem v souboji s Eliou český forvard Jaroslav Navrátil.
     
    2
    Teď už mají balon v moci borci z Rotterdamu a pomaličku se posunují vpřed.
     
    2
    Navrátil přihrával vleže, ale oslovil pouze Tonnyho Vilhenu. Ani ten si ale neporadil lépe a nahrávkou našel prvního obránce Heraclesu.
     
    3
    Wout Weghorst byl odzbrojen, ale domácí přesto pokračují v akci. Tu táhne Iliass Bel Hassani.
     
    4
    Kongolův oblouček za sebe prodloužil hlavičkující Vilhena, ale pro míč si došel obránce Wout Droste.
     
    4
    Kenneth Vermeer vyběhl z brány a sebral vysoký míč, aby uklidnil zmatky, jež nastaly ve vápně Feyenoordu.
     
    5
    Hosté se pomalu dostávají na půlku soupeře, u míče je kapitán Miquel Nelom.
     
    5
    Rychlá kombinace Feyenoordu po levé lajně vynesla pěkný přízemní centr Neloma. Ve vápně míč sice přeběhl Kramer, kulatý nesmysl se ale ve výsledku dostal ideálně k Toornstrovi, jenž ale svým slabým pokusem Castra moc neprověřil!
     
    6
    Domácí celek rozehrává v klidu odzadu, Bram Castro odkopává od brány.
     
    7
    Bel Hassani hledal kolmicí do vápna spoluhráče, situaci ale perfektně vyhodnotil zkušený Vermeer, vyběhl z brány a došel si pro balon.
     
    8
    Po rychlé výměně míče mezi hostujícími obránci se k centru zprava dostal Bilal Basaçikoglu, jeho pokus byl ale sražen do zámezí.
     
    9
    Vilhena parádním vysokým pasem našel rozběhnutého Bilala Basaçikoglua, který ale svým centrem mířil pouze do rukavic Castra.
     
    9
    Bruns výtečně zapracoval směrem dozadu a obral o míč Kramera. Almelští vyráží na zteč.
     
    10
    Bel Hassani poslal míč do vápna, kde Weghorst přenechal balon Navrátilovi. Ten ještě ve skluzu hledal centrem spoluhráče na druhé tyči, ale Sven van Beek se do této akce vložil a nebezpečí zažehnal.
     
    11
    Nejlepší hráč co do počtu asistencí z kádru Rotterdamu, Rick Karsdorp, se teď probíjel po pravé lajně. Nakonec ale právě od beka Feyenoordu šel míč do zámezí, hrát mohou černobílí.
     
    11
    Heracles právě vstřelil branku!
    Iliass Bel Hassani našel fantastickým dlouhým pasem z hloubi vlastní poloviny za obranou zapomenutého Wouta Weghorsta, jenž ještě dokázal míč procedit přes obránce k nalevo volnému ROBINU GOSENSOVI a ten již bez problémů překonal Vermeera – 1:0!
    11. Robin GOSENS - 1:0
     
    13
    Na středu byl faulovaný Tonny Vilhena, svěřenci van Bronckhorsta tak mohou založit další útočné manévry.
     
    14
    Za bouřlivého povzbuzování skvělých fanoušků se nyní bojuje ve středu pole. Brzký gól příznivce na zaplněném stadionu nabudil.
     
    15
    Stoper te Wierik zastavil další přízemní centr Miquela Neloma zleva, po faulu na Brunse budou hrát domácí.
     
    16
    Basaçikoglu dostal míč od Vejinoviće a zakončoval ranou levačkou z hranice vápna, Castro si ale s jeho pokusem poradil.
     
    17
    Toornstra skvělým napadáním získal míč a předložil jej Kramerovi. Hrotový útočník Feyenoordu ještě vracel Jensi Toornstrovi, ale ten to měl na dlouhou nohu a dokázal vybojovat „jen“ roh.
     
    18
    Tomu domácí defenziva odolala, ale míč zůstává na kopačkách hráčů v modrooranžovém.
     
    19
    Rychlý výpad Almela dovedl míč zase až k Vermeerovi, obrana Feyenoordu si ale poradila a Karsdorp vyváží míč po lajně.
     
    20
    Nelom v rychlé kooperaci s Kramerem a Eliou, po nich už hraje Basaçikoglu.
     
    20
    Jeho přetažený centr dokázal ještě sehrát Jens Toornstra dozadu na Neloma, kapitán Rotterdamu ale následně centrem našel pouze rukavice připraveného Castra.
     
    21
    Basaçikoglu nahrál za vápnem Eliovi, jehož první střelecký pokus se odrazil zpátky k Bilalu Basaçikogluovi. Ten nemeškal a hlavou přiťukl míč zpátky k Eliovi, od nějž ale kulatý nesmysl zamířil do zámezí.
     
    22
    Po zákroku navrátilce do sestavy Kongola se k rozehrávce od praporku pomalu připravuje Bel Hassani.
     
    23
    Jeho centr z rohového kopu ale nebyl přesný a obrana Feyenoordu si poradila na výbornou.
     
    24
    Před Jensem Toornstrou se za vápnem otevřela trocha prostoru a hostující špílmachr hned zkusil střelu, Castro vyrazil míč na roh.
     
    24
    Vše rezultovalo pouze v nepřesnou ránu Michiela Kramera z dálky, té navíc krom větší přesnosti chyběl razance a Bram Castro si bez problémů poradil.
     
    25
    Rick Karsdorp zaváhal a zpětnou náhrou místo Vermeera oslovil jen podavače míčů, Iliass Bel Hassani rozehraje roh.
     
    26
    Mizerný centr od praporku se stal snadnou kořistí provinilce Karsdorpa, kterýžto se hned jal vyvézt míč až na polovinu Almela.
     
    26
    Tam ale rodící se brejk doslova zazdil prachbídnou nahrávkou, která místo nabíhajícího Eliy oslovila jen navrátivšího se obránce.
     
    27
    Pravý bek Feyenoordu Rick Karsdorp za vápnem natáhl ke střele, ale jeho pokus levačkou ani nestojí za řeč. Míč se doslova prošoural kolem tyče a opustil hrací plochu.
     
    28
    Hostující středopolaři se pokouší prolomit dobře se pohybující obranný blok domácího celku, ale nedaří se. K zakončení se nakonec přeci jen dostal Basaçikoglu, ale nemířil přesně.
     
    29
    Navrátil přetáhl centr až ke Karsdorpovi. Ten si pěkně a efektně obhodil Wouta Weghorsta a posunul míč na van Beeka.
     
    30
    Půlhodinka hry se naplnila a domácí stále drží nejtěsnější možný naskok. Nutno ale dodat, že zatím vypadá statistika střelby následovně:

    Heracles – Feyenoord 1:8
     
    31
    Mezitím se hosté dostali k rozehrávce rohového kopu, ta jim ale nebyla pranic platná. Poté se ještě snažil na hranici vápna cosi vykouzlit mladík Basaçikoglu, ale nepochodil.
     
    32
    Marko Vejinović předal míč Eliovi, ten byl ale odzbrojen Drostem a následně zezadu skopl Navrátila, který míč mu sebral
     
    33
    Vejinović si dobře pokryl míč v souboji s Bel Hassanim a domácí záložník se provinil vůči fotbalovým regulím, hosté vyráží dopředu.
     
    34
    A Tonny Vilhena rozehraje rohový kop. S tím si ale bez problémů poradil zatím bezchybný Bram Castro.
     
    34
    Toornstra a Vilhena kooperovali na hraně vápna, o balon ale přišli a unikajícího Brunse hned v rozletu zastavil nedovoleně Kramer.
     
    35
    Stoper Zomer se dobře položil na zem pod nohy Basaçikoglua a čistým způsobem jej zastavil. K balonu se ale hned vzápětí zase dostali hosté.
     
    36
    Wout Droste neobratně zasáhl Eliu a domácí se budou muset bránit. Zatím jim to jde skvěle.
     
    36
    Naopak na druhou stranu vyrazil Iliass Bel Hassani, udržel míč proti přesile a doufal najít ve vápně se nacházejícího Weghorsta. Míči ale zastoupil cestu pozičně výborný Terence Kongolo.
     
    37
    Elia parádně přenesl hru na Basaçikoglua, který dokázal dostat míč do vápna. Opět ale ve svém hájemství dominovali obránci v černobílém.
     
    38
    Karsdorp neuspěl v konfrontaci s domácím kapitánem Fledderusem, Toornstra bude rozehrávat rohový kop.
     
    39
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Toornstrovi se sice roh příliš nezdařil, hosté ale pokračovali v akci. Elia nalevo umotal dva obránce, vnikl do vápna a přesně našel levačku MICHIELA KRAMERA. Ten měl dost času i prostoru, dobře se zorientoval a z první nechytatelně poslal míč k tyči – 1:1!
    39. Michiel KRAMER - 1:1
     
    40
    S balonem teď hraje obranná linie Feyenoordu. Jmenovitě to je Sven van Beek.
     
    41
    Právě mladý stoper Rotterdamu natáhl ke střele z uctivé dálky a pěkně protáhl Castra! Ten vyrazil míč na roh.
     
    42
    Z rohového kopu nezapršelo a obrana Feyenoordu si míč v poklidu vyměňuje. Do akce se zapojil i gólman Vermeer.
     
    43
    Teď se do fáze postupné rozehrávky od vlastní brány dostali i obránci domácího celku, dlouho to však netrvalo. Bruns si totiž ve středu pole pomohl faulem.
     
    44
    Nelom vhodil do vápna Almela dlouhý aut, našel ale pouze hlavu stopera Zomera. U míče je teď Wout Droste.
     
    44
    Dobrá kombinace hostí! Vejinović ve středu hřiště natáhl krok a nahrál do vápna Kramerovi. Ten zády k bráně nemohl zakončit, tak z první sklepl míč pro Vilhenu. Tomu ale balon trochu poskočil a výsledná rána proto mířila vysoko nad.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu nastavil Danny Makkelie jednu minutu.
     
    45+1
    Hosté už první půli dohrají v klidu a pohodě na dohled vlastní brány, není se kam hnát.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je tedy za námi, do kabin se jde za vyrovnaného stavu.

    Ze začátku do utkání vkročili lépe hosté a proto bylo překvapením, že hned z první střely na bránu domácí udeřili. O to se zasloužil v 11. minutě Robin Gosens. Celý zbytek první půle se pak Feyenoord tlačil za vyrovnáním a povedlo se to ve 39. minutě, kdy po úniku Eliy přesně zacílil Michiel Kramer.

    Uvidíme, co nás čeká ve druhé půli, ta by měla začít cca. ve 20:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Terence Kongolo, přichází Jan-Arie van der Heijden.
     
    46
    Do druhé půle uvedli balon hosté, jejichž kouč Giovanni van Bronckhorst už také sáhl po první změně. Nedávno ještě marod Kongolo si po první půli šel odpočinout a nahradí ho další mladík van der Heijden.
     
    47
    Tonny Vilhena se ujme rozehrávky rohu, až tedy od praporku odklidí naházené konfety.
     
    47
    Obrana Heraclesu si poradila skvěle a domácí mohou vyrazit směrem k půlce hřiště. Akce je ale zastavena a střídá se.
     
    48
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Iliass Bel Hassani, přichází Peter van Ooijen.
     
    48
    Sven van Beek se po Navrátilově centru špatně domluvil s Vermeerem a před vlastním brankářem zakopl balon na tribunu. Následuje roh Almela.
     
    49
    Heracles právě vstřelil branku!
    Výborný centr od praporku poslal před bránu nový muž na trávníku van Ooijen a za míčem se ve vápně tlačili hned dva domácí borci. Ramon Zomer míč nezasáhl, ale povedlo se to WOUTU WEGHORSTOVI a ten tak vrátil vedení na stranu Almela – 2:1!
    49. Wout WEGHORST - 2:1
     
    52
    Michiel Kramer byl ve vápně faulován te Wierikem a bude to penalta pro Feyenoord!
     
    52
    Žlutou kartu dostává Mike te Wierik (Heracles Almelo).
     
    53
    Vejinović se postavil k penaltě, ale neproměnil! Castro jeho střelu našel v dolním rohu brány!
    53. Penalta
     
    54
    Následně se k dorážce dostal Vejinović, ale tentokráte vůbec netrefil bránu. Po něm to pak z další akce zkoušel ještě Toornstra střelu z dálky, ale Castro byl opět připraven!
     
    55
    Wout Weghorst vybojoval faul na svou osobu, provinil se Sven van Beek. Domácí mohou vyrazit vpřed.
     
    56
    Po zákroku kapitána Feyenoordu Neloma rozehrají domácí rohový kop.
     
    56
    Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Thomas Bruns a přiťukl míč Gosensovi. Střelec úvodní branky tohoto střetnutí si balon našteloval na levačce a vyslal prudkou ránu, která ale minula cíl.
     
    57
    Kapitán Almela Marc-Jan Fledderus se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s rychlonohým Basaçikogluem.
     
    58
    K centrostřele se zleva dostal Nelom, ale míči nedal moc razance a Castro si na bližší tyči poradil suverénně.
     
    60
    Po nebezpečném centru zleva se do zakončení před bránou Castra protlačil dnes dobře hrající Jens Toornstra, ale obrana Heraclesu zastavila jeho pokus. Bude to roh.
     
    61
    Z toho už hosté zhrozit nedokázali a naopak domácí tým může vyrazit do útoku.
     
    63
    Útočná snaha Almelských neměla dlouhého trvání a teď už mají míč v moci modrooranžoví.
     
    63
    Droste ale zastavil Eliu a přes van Ooijena se míč dostal až k Weghorstovi. Van der Heijden si však splnil defenzivní povinnosti a útok domácích zastavil.
     
    65
    Basaçikoglu kouzlil s míčem na pravém křídle, ale nakonec o míč přišel, zajel do soupeře a ještě může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    66
    Vilhena zastavil kontr domácího týmu a Elia hledal ve vápně Toornstru. Před ním však odehrál do bezpečí jeden z beků v černobílém dresu.
     
    67
    Jedovatou ranou zpoza vápna se připomněl Tonny Vilhena, jeho skákavý pokus ale proletěl těsně vedle levé tyče páně Castrovy brány.
     
    67
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Bilal Basaçikoglu, přichází Dirk Kuijt.
     
    68
    Navrátil to teď udělal skvěle za vápnem Feyenoordu, kde podržel míč proti přesile a posunul jej pod sebe na Gosense. Ten pálil, ale míč po jeho ráně nabral příliš vysokou trajektorii a opustil hrací plochu.
     
    70
    Domácí Mike te Wierik by si měl na podobné zákroky dávat pozor! Byť stoper Almela už jednu kartu na kontě má, přesto fauloval Kramera.
     
    73
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Po výtečném centru Karsdorpa zprava zaváhal ve vápně stoper Zomer a míč pouze nevědomky přiťukl ELJEROVI ELIOVI, který si tváří v tvář Castrovi věděl rady a vyrovnal – 2:2!
    73. Eljero ELIA - 2:2
     
    74
    Jaroslav Navrátil si v souboji s Vilhenou pomohl nedovoleným způsobem. Oba si ale vzápětí podali ruce a sportovně si pomohli na nohy.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Wout Droste (Heracles Almelo).
     
    77
    Pelupessy roztáhl hru na Navrátila, který si potáhl míč na střed a štiplavou střelou prověřil Vermeera, který míč dokázal pouze vyrazit před sebe! Obrana Feyenoordu ale svému brankáři pomohla a míč skončil v bezpečné vzdálenosti od brány hostí.
    77.
     
    78
    Van Ooijen byl prakticky na postranní čáře faulován Vejinovićem, ale přímý kop kapitána Fledderuse nepřinesl mnoho vzruchu.
     
    79
    To teď Navrátilův centr zprava, to byla o poznání nebezpečnější situace! Na poslední chvíli před nabíhajícím van Ooijenem přizvedl míč patou van der Heijden.
     
    79
    Na druhé straně se za míčem až moc dravě tlačil Elia a je mu pískán faul.
     
    80
    Teď to byl dobře postavený Vejinovič, který zastavil další akci Almela. Domácí tým se v posledních minutách nepříjemně zakusuje do soupeře.
     
    81
    Vilhenovu ránu zpoza vápna Zomer zastavil a nádavkem pak ještě zakopl míč daleko pryč, příkladná defenzivní činnost!
     
    82
    Sven van Beek se přičinil o další roh Almela, když hlavičkou odklidil do zámezí nepříjemný centr zprava.
     
    83
    Weghorst teď zkusil v souboji s Nelomem získat výhodu rohového kopu, ale zle pochodil. S míčem hrají hosté, konkrétně Tonny Vilhena.
     
    84
    Nepříjemnou Eliovu ránu z dálky dokázal s obtížemi vyrazit Elia a vzápětí se na druhé straně musel mít na pozoru van der Heijden. Proti Weghorstovi si ale počínal mazácky a nechyboval.
     
    85
    Danny Makkelie teď po sporném souboji mezi Weghorstem a Nelomem přisoudil míč hostům, což v ochozech vzbudilo hodně zlé krve...
     
    86
    Karsdorp posílal míč do vápna, ale Kramer situaci nevyhodnotil dobře a k míči nedoběhl, naopak před Vilhenou si pro hrací předmět došel Castro.
     
    87
    Miquel Nelom posílal míč do ohně před Castrovou bránou, ale nejvýše se dostal právě strážce hostující pokladnice a míč sebral.
     
    88
    Unikajícího Kramera poslal k zemi Ramon Zomer, Vilhena rozehraje přímý kop. Poslal jej ale přímo do Castrových rukavic.
     
    89
    Po souboji s van Ooijenem se na zemi ocitl Tonny Vilhena, hosté se dostávají blíž k vápnu soupeře.
     
    90
    Eljero Elia přesunul svůj prostor působnosti na pravé křídlo a tam teď nepěkně zatápí defenzivě Almela.
     
    90
    Fantastický a milimetrově přesný centr Karsdorpa se snesl k noze Kuijta, který z první zakončil jen do Castra!
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle byly nastaveny dvě minuty.
     
    90+2
    Vilhena si dobře pokryl míč v souboji s Weghorstem, hosté ještě mohou pomýšlet na poslední útok.
     
    90+2
    Kuijtův centr vyhlavičkoval z vápna te Wierik, nic víc už se do dnešního zápasu nevejde.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Čas utkání se naplnil, zápas končí remízou 2:2.

    Ve druhé půli se urodily další dva góly. O první se ve 49. minutě postaral Wout Weghorst a vrátil tak Almelu vedení. V 73. minutě ale dokázali hosté odpovědět zásluhou trefy Eljera Eliy. Ačkoli se pak v posledních asi 15 minutách na trávníku odehrávala vpravdě strhující podívaná, rozhodující branky jsme se nedočkali a oba týmy tak prodloužily sérii neporazitelnosti.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:11.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, loučím se s Vámi. Děkuji Vám za pozornost a těším se zase někdy u onlajnů na počtenou! (21:41:13)

    Michal Konvalina

    Branky: 11. Gosens, 49. Weghorst – 39. Kramer, 73. Elia

    Karty:   52. te Wierik (HRC), 75. Droste (HRC)

    Neproměněná penalta: 53. Vejinović (FEY), brankář B. Castro zneškodnil


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:11.
    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Pelupessy, Bruns, Bel Hassani (48. van Ooijen) – Navrátil, Weghorst, Gosens.
    Náhradníci: Fij – Bosz, Darri, Gladon, Kada, van Ooijen, Hoogma.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van Beek, Kongolo (46. van der Heijden), Nelom (C) – Vejinović, Toornstra, Vilhena – Basaçikoglu (67. Kuijt), Kramer, Elia.
    Náhradníci: Hansson – van der Heijden, Botteghin, Tapia, Gustafsson, Kuijt, A. Achahbar.

    Rozhodčí: Makkelie – Brondijk, Steegstra
    thejrc.org