Rayo Vallecano – Real Madrid 2:3 (kon.) | Atlético – Malaga 1:0 (kon.) | Barcelona – Gijón 6:0 (kon.)
Eibar – La Coruňa 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
6:0 (1:0)
Sporting Gijón
Sobota 23.04.2016, 20:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (22:28:32)
     
    Sudí Clos Gómez právě odpískal konec druhého poločasu a především fotbalisté Gijónu mu musejí být vděční za to, že ukončil jejich trápení (vděční mu však mohou být i domácí za tři odpískané penalty). Sporting se až do třiašedesáté minuty držel na rozdíl jediného gólu, poté ale přišla branková smršť Blaugranas. Čtyřikrát v rozmezí pětadvaceti minut se prosadil Luis Suárez, čímž neuvěřitelně zopakoval svůj gólový účet ze středečního duelu v La Coruni a jednou se ještě trefil Neymar. Hned tři branky Katalánců padly z pokutových kopů, minimálně o jedné penaltě se asi bude diskutovat ještě dlouho. Ať tak či onak, Barcelona zvítězila naprosto zaslouženě!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Na hřišti už se nic převratného neděje, domácí fotbalisté kombinují na polovině hřiště a tribuny Camp Nou se začínají vyprazdňovat.
     
    90
    Subí Gómez nechce trápení hráčů ve žlutém příliš natahovat, nad základní časový rámec nastavil "jen" dvě minuty.
     
    89
    Fotbalisté Sportingu se dlouho drželi na dostřel jediného gólu, v poslední čtvrthodinovce se jim ale utkání zcela vymklo z rukou. Barcelona dominuje!
    88. Luis SUÁREZ - 6:0
     
    88
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Přepište historii! LUIS SUÁREZ vstřelil už čtvrtý gól v utkání, což se mu podařilo ve druhém zápase po sobě! To je neuvěřitelný počin uruguayského kanonýra, který si na hranici šestnáctky zpracoval Messiho přihrávku a střelou k pravé tyči nedal Cuéllarovi šanci!
     
    87
    Tlak katalánského velkoklubu ale neustává, je neuvěřitelné, že svěřenci Luise Enriqueho i za tohoto stavu hrají na plné obrátky a svého soka doslova drtí.
     
    85
    Hosté už to neunáší, frustrovaný Alen Halilović vidí za protesty žlutou kartu.
    85. NEYMAR - 5:0
     
    85
    Barcelona právě vstřelila branku!
    No a na Camp Nou nám odbyla pátá, domácí i další penaltu (tato navíc byla pořádně sporná) přetavují v gól! K míči se tentokrát postavil NEYMAR, který i s trochou štěstí propasíroval balon pod bezmocným Cuéllarem.
     
    84
    Ognjen Vranješ sice zatahal Neymara za rameno, domácí útočník ale pádu hodně přidal. Vranješ navíc dostává druhou žlutou, a tedy i červenou!
     
    83
    Tak to je neuvěřitelné, Barcelona bude zahrávat už třetí pokutový kop!
     
    81
    Messi a spol. nadále útočí, hosté pouze běhají bez míče a ani se jim nedaří odkopávat míče do bezpečí.
     
    80
    Alen Halilović si nyní nevybíravě počíhal na Neymara a frustrovaný brazilský míčový kouzelník jen bezmocně rozhauzuje rukama, hra plyne vesele dál.
     
    79
    Fotbalisté Blaugranas nadále pokračují v obléhání gijónské svatyně a solidně zaplněným Campem Nou obíhá mexická vlna. Není pochyb o tom, že Katalánci po dnešku opět bodově srovnají krok s – zatím prvním – Atléticem.

    Vojtěch Balon

    Branky: 13. Messi, 63. L. Suárez (Iniesta), 74. L. Suárez (pen.), 77. L. Suárez (pen.), 85. Neymar (pen.), 88. L. Suárez (Messi)

    Karty:   26. O. Vranješ (GIJ), 71. L. Hernández (GIJ), 85. Halilović (GIJ)   84. O. Vranješ (GIJ)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 11:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:11.
    FC Barcelona: Bravo – Roberto (46. Dani Alves), Piqué (66. Bartra), Mascherano, Alba – Rakitić (75. Arda Turan), Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Dani Alves, Arda Turan, Rafinha, Bartra, Munir, Adriano.

    Sporting Gijón: Cuéllar – O. Vranješ, L. Hernández, Lichnovsky, Isma López (69. Canella) – Mascarell, Aït-Atmane – Halilović, P. Pérez (62. A. Sanabria), Menéndez – Guerrero (75. C. Castro).
    Náhradníci: D. Díaz – S. Álvarez, Lora, Canella, Carmona, C. Castro, A. Sanabria.

    Rozhodčí: Gómez – Barbero, Marco
    thejrc.org