Zlín – Dukla Praha 2:2 (kon.) | Brno – Příbram 2:0 (kon.) | Sparta – Plzeň 0:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
0:3 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 24.04.2016, 20:00 • Generali Arena • Synot liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    AC SPARTA PRAHA – FC VIKTORIA PLZEŇ

    Krásný fotbalový večer z pražské Letné, kde se ve vyprodané Generali Areně odehraje šlágr sezóny Synot ligy, domácí Sparta přivítá lídra tabulky Plzeň, přeje všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané Tomáš Kohlmann.

    Můžeme se těšit na souboj momentálních gigantů české fotbalové scény a to nejen díky aktuálnímu pořadí tabulky, v níž oba celky přesvědčivě nechávají dalších čtrnáct týmů za svými zády, ale především dominují svoji kvalitou, vždyť dnes uvidíme celou řadu fotbalistů, kteří budou Česko reprezentovat na blížícím se evropském šampionátu!

    Ve výrazně pohodlnější pozici vstupuje do utkání hostující Viktoria, která zvítězila čtrnáctkrát v řadě a na svého největšího rivala disponuje již osmibodovým náskokem, přičemž včetně dnešního zápasu zbývá do konce ligového ročníku pět kol.

    AC SPARTA PRAHA

    Sparťané prožívají nejtěžší fotbalové jaro za poslední léta a to shodou okolností díky svým úspěchům v pohárové Evropě. V únoru Letenští vyřadili z Evropské ligy ambiciózní Krasnodar, v březnu se jim totéž podařilo se slavným Laziem Řím a v dubnu sehráli dva pohledné zápasy se silným španělským Villarrealem a jelikož nadále bojují i v domácím poháru, zápasový program mají nesmírně nabitý.

    Svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného si ten nabitý program komplikují i sami, neboť ve všech posledních pěti ligových zápasech inkasovali první branku zápasu a to samozřejmě nutí vynaložit na každý zápas významné množství sil navíc. Proti Slavii, Příbrami i zatím naposledy na Dukle se Spartě podařilo nepříznivý vývoj otočit, na Slovácku (0:2) a na Bohemians (2:2) ale Sparta ztratila významné body a v dostizích o titul dnes musí bezpodmínečně zvítězit a ještě spoléhat na minimálně dvě plzeňská zaváhání v závěrečném programu soutěže.

    Těžký program Sparty doprovází i celá řada zranění a karetních trestů, letos už šest sparťanů vynechalo minimálně jeden zápas kvůli disciplinárnímu trestu.

    O zdravotních patáliích v kádru během jarní části sezóny už se toho napsalo a namluvilo hodně, momentálně na marodce zůstávají Mazuch, Holek, Zahustel a nově také Šural, jenž si podle některých médií přetrhl vazy v kotníku, klub ale zatím tuto variantu nepotvrdil.

    FC VIKTORIA PLZEŇ

    Když první listopadový den loňského roku Viktoria zdolala Spartu 2:1, asi nikoho nenapadlo, že bez týdne za půl roku bude právě na Spartě útočit na vstup do ligové historie, neboť od té doby vyhrála všech čtrnáct zápasů a pokud se ji povede získat tříbodový zisk i popatnácté v řadě, vyrovná ligový rekord Sparty z roku 2000.

    Přitom sezóna nezačala pro Plzeň zrovna ideálně, tým nečekaně vypadl z předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv, v ligových bojích vyhrál z prvních čtyř zápasů jediný a pakovat se musel trenér Koubek, kterého nahradil Karel Krejčí. Od jeho příchodu ale Plzeň v lize kromě prohry v Brně vyhrála všechny další zápasy a do závěrečných pěti kol vstupuje s komfortním náskokem osmi bodů.

    Zatím naposledy si Plzeň dokázala v domácím prostředí poradit s Brnem, když otočila nepříznivý vývoj zápasu a díky brankám Baránka a Kopice zvítězila 2:1.

    Také Západočechy ale trápí různé potíže v kádru, kvůli čtyřem žlutým kartám bude chybět mladý obránce Matějů, dlouhodobě zraněný je Pilař a poslední týdny jsou mimo hru také Ďuriš s Krmenčíkem. Otazník pak visí nad starty Rajtorala, Hořavy a Holendy.

    PODZIMNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    Vzájemné zápasy Sparty s Plzní jsou v posledních letech nesmírně vyhrocené a nejinak tomu bylo 1. listopadu na západě Čech.

    Utkání dostalo zajímavý náboj už v ranních hodinách, kdy se z řízení zápasu omluvil původně delegovaný sudí Jan Jílek, kterého několik hodin před úvodním výkopem nahradil Radek Příhoda a ten se skutečně nenudil.

    Po relativně opatrných dvaceti minutách se rozpoutal boj, který nikterak nezaostal za předzápasovými očekáváními. David Bičík v pokutovém území podrazil Ďuriše a právě slovenskému střelci pak kryl pokutový kop. Zároveň Bičík viděl první žlutou kartu a těch pak bylo dohromady sedm v úvodním dějství a dvanáct v celém zápase.

    K nim ale rozhodčí Příhoda stačil udělit i červenou, tu za oplácení viděl Václav Procházka ještě před poločasovou přestávkou a Plzeň musela po změně stran bojovat v deseti hráčích.

    Sparťané ale s početní převahou naložili prachbídně a nakonec sami inkasovali. V 73. minutě si na Kovaříkův rohový kop naskočil Baránek a přesnou hlavičkou pokořil Davida Bičíka. To se o jedenáct minut později podařilo po rychlém brejku i Milanu Petrželovi a když Lukáš Juliš v závěru už jen snížil na 2:1, šlágr podzimu ovládla Viktoria Plzeň.

    Branky: 72. Baránek (Kovařík), 83. Petržela (Ďuriš) – 90. Juliš (Dočkal)
    ŽK: 30. Hejda (PLZ), 35. Ďuriš (PLZ), 39. Hrošovský (PLZ), 55. Rajtoral (PLZ), 90+3. Limberský (PLZ) – 21. Bičík (SPA), 34. Hybš (SPA), 41. Matějovský (SPA), 41. Nhamoinesu (SPA), 48. Jiráček (SPA), 70. Konaté (SPA), 90+1. Hušbauer (SPA)
    ČK: 41. Procházka (PLZ)
    Neproměněná penalta: 22. Ďuriš (PLZ), brankář Bičík zneškodnil

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Hejda, Procházka (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (77. Petržela), Kolář (43. Baránek), Kovařík – Ďuriš (86. Mahmutovič).
    Náhradníci: Bolek – Matějů, Petržela, Holenda, Mahmutovič, Kučera, Baránek.

    AC Sparta Praha: Bičík – Mareček, Mario Holek, Brabec (16. Hybš, 79. Juliš), Nhamoinesu – Matějovský, Jiráček (60. Hušbauer), Dočkal (C) – Konaté, Krejčí – Fatai.
    Náhradníci: Štěch – Lafata, Hušbauer, Hybš, Steinhöfer, Litsingi, Juliš.

    HISTORICKÁ BILANCE

    Zatímco historicky jsou výrazně úspěšnější sparťané, kteří z dosavadních sedmatřiceti utkání zvítězili ve 22 případech s bilancí 22-6-9, tak ze zmíněných devíti plzeňských výher se hned tři zrodily v posledních třech vzájemných zápasech.

    Ve prospěch celku z české metropole hovoří také gólové skóre 55:31.

    Nejlepším střelcem vzájemné historie je Roman Vonášek, bývalý sparťan skóroval do západočeské sítě čtyřikrát, v plzeňském dresu si proti Spartě nejlépe vedl třígólový Marek Bakoš, momentálně útočník Slovanu Liberec.

     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Bičík – Jiráček, Brabec, Nhamoinesu – Konaté, Dočkal, Vácha, Frýdek – Juliš, Lafata (C), Krejčí.
    Náhradníci: Štěch – Kováč, Fatai, Mareček, Sáček, Březina, Matějovský.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Hubník (C), Hejda, Baránek, Limberský – Hrošovský, Vaněk – Petržela, Kolář, Kovařík – Ďuriš.
    Náhradníci: Bolek – Rajtoral, Krmenčík, Kopic, Řezník, Fořt.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Caletka.
     
    Sparťané do utkání nečekaně vyrukují i s někdejší plzeňskou oporou Jiráčkem, naopak pouze na lavičce náhradníků začnou zkušení Matějovský s Kováčem.

    Do základní jedenáctky Plzně se po zranění vrací útočník Ďuriš, naopak mimo hru je středopolař Hořava.
     
    Fotbalisté obou celků se pilně rozcvičují na výborně připraveném pažitu, který během nedávné reprezentační přestávky prošel kompletní obměnou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Sympatické gesto si připravili plzeňští fanoušci, kteří vyvěsili transparent "Smrt fanouška je jako smrt bratra, R.I.P. Martine!" na počet památky nedávno zesnulého devětatřicetiletého fanouška Sparty Martina R.
     
    Hlavní sudí Miroslav Zelinka už společně se svými asistenty přivedl fotbalisty na hrací plochu zaplněné Generali Areny, šlágr sezóny v Synot lize se nezadržitelně blíží!
     
    Sparťané do utkání nastupují tradičně v rudých, hosté tak dnes museli zvolit svoji druhou barvu dresů, budou hrát tedy v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Za pískotu domácích fanoušků se úvodního výkopu ujali Michal Ďuriš s Danielem Kolářem a je rozehráno!
     
    2
    Už od úvodních desítek sekund je jasné, že oba kluby si dnes nedarují nic zadarmo na trávníku ani na tribunách. Čeká nás velký boj za doprovodu skvělé atmosféry v publiku.
     
    3
    Petrželův nákop na hranici pokutového území Kolář hlavou prodloužil ke zcela volnému Vaňkovi, jenž se brzy ocitl v první gólové šanci zápasu, ovšem tváří v tvář brankáři Bičíkovi z úhlu neuspěl!
    3. První velkou šanci chytil Vaňkovi Bičík.
     
    4
    Konatého centr přibrzdil Limberský ke Kovaříkovi, jenž se razantním výkopem až do hloubi útočné poloviny pokusil vysunout do rychlého kontru Ďuriše, blíže k míči však měl brankář Bičík, jenž míč odehrál zpět do středu pole.
     
    6
    Po Konatého "malé domů" na Letné vysokým odkopem přisvítil Bičík, v poli ale měl nejblíže k míči Juliš, jenž zpracoval balón pro Konatého.
     
    7
    Sparťané v sestavě velmi často rotují a jen stěží se tak daří identifikovat nějaké pevné rozestavení, teď rozehrávali s obrannou trojicí Brabec, Costa, Dočkal.
     
    8
    Limberského centr Costa před dotírajícím Ďurišem odehrál na rohový kop.
     
    8
    Po následném Kovaříkově centru od rohového praporku se hosté nikterak prosadit nedokázali. Petržela se ještě u vzdálenější hranice snažil umotat kličkami sparťanské zadáky, proti početní převaze ale neměl šanci uspět.
     
    9
    Petržela vybojoval u postranní čáry další standardní situaci ve prospěch Plzně, Kovařík ale poté přehnal razanci svého centru a zakroutil jej až za sparťanskou branku.
     
    10
    Penalta pro Plzeň!
     
    10
    Jiráček v pokutovém území podrazil Petrželu a sudí Zelinka s nařízením penalty neváhal!
     
    11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňští se letos potýkají s úspěšností proměňování pokutových kopů, tentokrát si ale míč postavil ONDŘEJ VANĚK a s přehledem posílá míč k tyči Bičíkovy svatyně!
    11. Ondřej VANĚK - 0:1
     
    13
    Sparťané mohutně dobývali plzeňskou branku, ovšem Juliš ani Lafata se ale ve skrumáži před odkrytou brankou prosadit nedokázali!
     
    13
    Následný rohový kop rychle rozehrál Krejčí, dobrým centrem hledal před brankou Lafatu, jeho hlavička byla sražena na další roh, z něj už sparťané ohrozit plzeňskou branku nedokázali.

     
    14
    Bouřlivý pískot doprovází autové vhazování Limberského, tomu sparťanští fanoušci stále nezapomněli jeho kritické výroky na adresu klubu, za který sám nějakou dobu nastupoval.
     
    15
    Po plzeňském rohovém kopu měl druhý gól Západočechů na hlavě Hejda, ovšem jeho prudkou hlavičku k tyči zázračně vyráží Bičík!
    15. Hejdovu hlavičku po rohu vyrazil Bičík.
     
    16
    Sparťané už pošesté za sebou v ligových bojích inkasovali první branku zápasu a opět musí dobývat soupeřovu branku, dnes proti nim ale stojí nejsilnější možný protivník.
     
    18
    Limberský ve středu pole fauloval Lafatu, sparťané rozehrávají míč z klidu.
     
    19
    Nadějně vyhlížející útočnou akci Sparty po levém křídle zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího Patáka, jenž viděl v postavení mimo hru Krejčího.
     
    21
    Dočkal kolmicí vysunul do pokutového území Juliše, tomu ale ukopl míč pozorný Baránek.
     
    23
    Limberský se na levém křídle nedokázal prosadit v souboji s Dočkalem, pokračovat se bude odkopem od sparťanské branky.
     
    25
    Krejčí v pokutovém území převzal Costovu, následně ale z otočky pálil výrazně vedle plzeňské svatyně.
     
    26
    Penalta pro Spartu!
     
    26
    Petržela v pokutovém území sestřelil rozběhnutého Krejčího a penaltu bude mít také Sparta!
     
    27
    Dočkal pohrdl možností vyrovnat a z penaltového bodu přestřeluje plzeňskou branku!
    27. Druhá penalta! Petržela sundal Krejčího, Dočkal přestřelil bránu.
     
    28
    Juliš přihrávkou k postranní čáře vybídl Konatého, tomu však míč utíká do zámezí.
     
    29
    Sparťané disponovali čtvrtým rohovým kopem, nikdo v rudém se ale k zakončení nedostal.
     
    30
    Lafatovi je pískán faul na rozehrávajícího Limberského, Západočeši budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    31
    Limberského tentokrát nedovoleně atakoval Vácha a tentokrát už bude Plzeň rozehrávat v hloubi útočné poloviny.
     
    32
    Plzeňští rozehráli signálem po zemi, ovšem po Costově včasném skluzu se k zakončení neprobojovali.
     
    33
    Kolář dostal parádní kolmici do pokutového území a z pravého křídla se řítil vstříc brankáři Bičíkovi, křižnou ránou však jeho svatyni netrefil a Ďuriš v souboji o míč neuspěl proti Brabcovi.
     
    34
    Konaté se marně pokoušel individuálně probít do pokutového území, byl včas zdvojen plzeňskými obránci.
     
    35
    Hrací plochu teď zaplavil dým po pyrotechnickém představení domácích fanoušků, utkání nadále doprovází bouřlivá atmosféra.
     
    36
    Konaté už v takřka bezvýchodné situaci mezi čtyřmi plzeňskými fotbalisty dokázal posadit míč na hlavu Krejčího, jenž překonal brankáře Kozáčika, ovšem z těsného ofsajdu a sudí gól neuznávají.
    36. Krejčího gól neplatil kvůli těsnému ofsajdu.
     
    38
    Hubník podrazil Frýdka u rohu plzeňského pokutového území a dění se opět stěhuje před brankáře Kozáčika.
     
    39
    Po následném Krejčího načechraném centru Hubník prodloužil míč až za protější postranní čáru.
     
    40
    Plzeňští málem udeřili z rychlého kontru! Kolář si všiml na pravém křídle naprosto osamoceného Petržely, nasměroval k němu přesný dvacetimetrový pas a plzeňské křídlo unikalo vstříc Bičíkovi, ovšem Petržela prudkou ránou z úhlu nedokázal sparťanského brankáře překonat.
     
    42
    Petrželův nepovedený centr Costa trestuhodně posunul ke zcela osamoceného Kolářovi, jehož projektil směřující k tyči Bičík skvělým zákrokem vyráží!
     
    44
    Tentokrát bylo velmi rušno před plzeňskou brankou! Krejčí si v pokutovém území rovnal míč na levačku, ale všiml si lépe postaveného Dočkala, jehož prudká rána si neproklestila cestu skrz klubko těl před Kozáčikem!
     
    45
    Juliš si mezi dvěma soupeři posunul míč do pokutového území, tam ale měl blíže k balónu Hejda a "uklidil" jej do středu pole.
     
    45+1
    Rozhodčí Zelinka k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první polovina nesmírně atraktivního šlágru mezi Spartou a Plzní, ve kterém jsme už viděli dvě penalty a celou řadu vyložených příležitostí na obou stranách, ale klíčový rozdíl je zatím v proměňovaní pokutových kopů.

    Zatímco Vaněk ten svůj proměnil, tak Dočkal neuspěl a protože se neujala žádná z dalších šancí a Krejčí byl při své gólové hlavičce v ofsajdu, odchází do šaten spokojeněji Západočeši.
     
    Zatímco v podzimním utkání v Plzni sudí Příhoda tehdy rozdal osm karet včetně červené pro plzeňského Procházku, tak dnes sudí Zelinka zatím žádnou kartu nepotřeboval. Penalty už ale nařídil dvě, po jedné na obou stranách.

     
    Sparťané do druhého poločasu mění sestavu, pouze v šatně zůstal Vácha a do hry vbíhá Lukáš Mareček.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Vácha, přichází Lukáš Mareček.
     
    47
    Jiráček si u postranní čáry zkomplikoval rozehrávku, Spartě ale pomohl k udržení míče Vaňkův následný faul na Krejčího u postranní čáry.
     
    49
    Krejčí si u levé postranní čáry vynutil další faul, tentokrát už na útočné polovině, ovšem Dočkalův centr plzeňská defenziva bez potíží odvrací do středu pole.
     
    50
    Další standardní situaci pro Spartu vybojoval Konaté, toho stáhl k zemi Kovařík.
     
    50
    Dočkal přesným centrem našel Lafatu, jenž ale hlavou nedokázal nasměrovat míč na plzeňskou branku a následně je ve skrumáži před Kozáčikem pískáno nedovolené přistrčení Jiráčkovi.
     
    52
    Série nedovolených zákroků pokračuje, Kolář atakoval nad rámec pravidel Juliše a tentokrát už sudí Zelinka tasí ze své kapsy žlutou kartu, poprvé v dnešním ostře sledovaném šlágru.
     
    53
    Krátce poté Frýdek seslal k zemi Vaňka a také sparťanský středopolař je žlutě napomenut.
     
    54
    Vaňkův vysoký centr ke vzdálenější hranici pokutového území Konaté odvrátil před nabíhajícím Kovaříkem.
     
    56
    Sparťané se usadili na útočné polovině, Konatého přihrávku do pokutového území však vypíchl Kovařík a alespoň na chvíli utlumil sparťanský nápor.
     
    57
    Konaté si dle rozhodnutí sudího Zelinky pomohl při útočném průniku stažením Koláře, Plzeň bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    59
    Sparťané letos ovládli všech dvanáct domácích ligových zápasů, dnes už jim ale velmi hrozí bodová ztráta, neboť ligový lídr stále na Letné vede 1:0.
     
    60
    Na Konatého centr si naskakoval Juliš, ovšem byl důrazně ubráněn plzeňskými stopery.
     
    60
    Plzeň jistě bude velmi hrozit z brejků, jeden z prvních po změně stran vedl po levém křídle Kolář, ovšem nedokázal se protlačit přes Brabce a sparťanský stoper i vybojoval odkop od vlastní branky.
     
    61
    S uplynutím úvodní hodiny hry sparťanský trenér Ščasný připravil své druhé střídání, ze hry stahuje Jiráčka, kterého na pažitu nahradí Marek Matějovský.
     
    62
    Petržela se v osobním souboji u postranní čáry střetl s Krejčím a sudí Zelinka oběma aktérům tohoto miniduelu rázně domlouvá.
    62. Petržela chtěl podat ruku Krejčímu, ten odmítl.
     
    63
    Costa si při důrazném bránění Ďuriše u středové čáry pomohl nedovolenými prostředky, píská se proti Spartě.
     
    64
    V další drobné rozmíšce byli Konaté a Kovařík, jenž zalehl míč a postranní čárou, aby Konaté nemohl rychle vhodit balón zpět do hry, na trávníku se začínají rozmnožovat emoce.
    64. Konaté se strkal o míč u rohového praporku s Kovaříkem.
     
    65
    Po přízemní sparťanské souhře a následné Hubníkově chybě uvnitř pokutového území se k zakončení ve velmi zajímavé pozici dostal Frýdek, ovšem Hubník své zaváhání dokázal napravit a stačil vložit nohu do prudké Krejčího rány.
    65. Frýdek po rohu hlavičkoval těsně mimo.
     
    67
    Petržela se po pravém křídle rozběhl za dlouhým pasem do hloubi útočné poloviny, blíže k míči však měl vyběhnuvší brankář Bičík.
     
    68
    Za bouřlivého pískotu je střídán Petržela, ten za své loudavé tempo směrem ke střídačce je ještě žlutě ohodnocen rozhodčím Zelinkou.
     
    68
    Petrželu na trávníku nahrazuje Jan Kopic.
     
    70
    Už to vypadalo, že se k útočnému průniku po ose hřiště odhodlá Costa, sparťanský zadák ale po přechodu středové čáry vrátil míč zpět Brabcovi.
     
    71
    Sparťané zahrávali další z řady rohových kopů, Krejčího centr ale snadno stáhl ze vzduchu brankář Kozáčik.
     
    71
    Hubník teď na své straně zcela opomněl naprosto volného Krejčího, do jehož přetaženého centru se parádně z voleje opřel Dočkal, ovšem Kozáčik si s razantní střelou dokázal poradit a zároveň i zkrotit divoký míč před dobíhajícím Julišem!
    71. Kozáčik parádně vychytal Dočkala, zneškodnil i Julišovu dorážku.
     
    73
    Costa předvedl výbornou kopací techniku při průniku kolem Kopice a po následném stažení plzeňským záložníkem vybojoval i faul na svoji osobu.
     
    74
    Ani další ze série sparťanských rohů nepřinesl vážnější ohrožení plzeňské branky, Dočkalův centr nenašel nikoho v rudém.
     
    75
    Matějovského lobovanou kolmici do pokutového území plzeňští stopeři nechali doskákat k brankáři Kozáčikovi.
     
    76
    Při dalším obléhání plzeňského pokutového území si střeleckou pozici hledal Krejčí, ovšem svoji výrazně slabší pravačkou nedokázal prostřelit blokujícího Hubníka.
     
    77
    Západočeši už se soustředí výhradně na bránění a často jsou v plném počtu nastěhováni do třiceti metrů od vlastní branky.
     
    78
    Dočkal uvolnil na levé straně pokutového území Krejčího, na jehož přihrávku ke vzdálenější tyči klouzal Lafata, ovšem míč nedokázal nasměrovat na plzeňskou branku a navíc byl přistižen v ofsajdu.
     
    79
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michal Ďuriš, přichází Michael Krmenčík.
     
    79
    Dnešní šlágr na Letné sleduje 18 371 výborných fanoušků obou rivalů.
     
    80
    Kopic na pravém křídle vybojoval rohový kop pro hosty, ti se mohou po dlouhé době nastěhovat před Bičíka.
     
    81
    Kovaříkův centr od rohového praporku se snadno ukryl do svých rukavic Bičík, po jeho rychlé rozehrávce je pískán faul Krejčímu.
     
    82
    Krmenčík se rozběhl po útočné polovině a v souboji s Costou vybojoval maximum svého snažení, autové vhazování v hloubi útočné poloviny.
     
    83
    Marečkovu zásilku do pokutového území odvrátil Baránek zpět k odesílateli.
     
    84
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň míří za patnáctou ligovou výhrou v řadě!

    Costa ve středu pole nedovoleně naskočil na Koláře, míč však propadl za bojující dvojici přímo do běhu MICHAELU KRMENČÍKOVI, jenž dostal výhodu, v samostatném úniku přehodil brankáře Bičíka a rozpoutal plzeňskou euforii!
    84. Michael KRMENČÍK - 0:2
     
    86
    Po dalším sparťanském faulu ve středu pole se Západočeši stěhují na útočnou polovinu.
     
    86
    Baránkův následný nákop byl příliš dlouhý pro Krmenčíka, rozehrávat bude brankář Bičík.
     
    87
    Pokud už se v závěrečných minutách nestane nějaký zázrak, Plzeň vyrovná rekord v počtu výher v řadě (15), ale především bude mít čtyři kola před koncem náskok jedenácti bodů na Spartu a k zisku titulu ji tedy bude chybět jediný bod.
     
    89
    Hosté naposledy střídají, Daniela Koláře na trávníku zastoupí František Rajtoral.
     
    90+1
    Rozhodčí Zelinka oddaluje oslavy čtvrté plzeňské výhry v řadě nad Spartou o tři nastavené minuty.
     
    90+2
    Sparta ještě dostala možnost zajímavé standardní situace, Dočkalův nebezpečný centr ale nenašel žádného z jeho spoluhráčů.
     
    90+2
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň udeřila potřetí! Při sparťanské hře vabank rozjeli Západočeši další rychlý kontr, MICHAEL KRMENČÍK unikl sparťanským zadákům a elegantně přehodil brankáře Bičíka.
    90+2. Michael KRMENČÍK - 0:3
     
    90+3
    V závěru zápasu ještě vidí jednu žlutou kartu David Lafata.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Na Letné je dobojováno! Plzeň v ostře sledovaném šlágru vítězí na Letné 3:0, vyrovnala historický rekord Sparty v počtu vítězných zápasů v řadě a mílovým krokem se přiblížila k zisku mistrovského titulu!
     
    Hostující výhra 3:0 se začala rodit v prvním poločase, kdy pokutový kop proměnil Vaněk a když stejnou možnost nevyužila Sparta (Dočkal střílel nad branku) a v nesmírně atraktivním souboji do přestávky už další branka nepadla, tak v závěru zápasu udeřil dvakrát Krmenčík a rozpoutal velké plzeňské oslavy.

    Plzeň tak utíká svému úhlavnímu rivalovi na rozdíl jedenácti bodů a čtyři kola před koncem to znamená, že Západočechům stačí k obhajobě mistrovského titulu získat jediný bod. (22:13:53)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 11. Vaněk (pen.), 84. Krmenčík (Limberský), 90+2. Krmenčík (Kovařík)

    Karty:   53. Frýdek (SPA), 90+3. Lafata (SPA) – 52. Kolář (PLZ), 68. Petržela (PLZ)

    Neproměněná penalta: 27. Dočkal (SPA), mimo


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 19:21.
    AC Sparta Praha: Bičík – Jiráček (61. Matějovský), Brabec, Nhamoinesu – Konaté, Dočkal, Vácha (46. Mareček), Frýdek – Juliš, Lafata (C), Krejčí.
    Náhradníci: Štěch – Kováč, Fatai, Mareček, Sáček, Březina, Matějovský.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Hubník (C), Hejda, Baránek, Limberský – Hrošovský, Vaněk – Petržela (68. Kopic), Kolář (89. Rajtoral), Kovařík – Ďuriš (79. Krmenčík).
    Náhradníci: Bolek – Rajtoral, Krmenčík, Kopic, Řezník, Fořt.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Caletka

    Diváci: 18 371
    bahis siteleri