Č. Budějovice – Ostrava 1:5 (kon.) | Příbram – Slavia 4:1 (kon.) | Znojmo – Brno 4:4 (kon.)
konec
FK Příbram
4:1 (2:1)
SK Slavia Praha
Pondělí 25.04.2016, 13:00 • Energon Aréna (rezervní hřiště), Příbram • Juniorská liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Příbram byla po přestávce směrem vpřed výrazně nebezpečnější a zaslouženě vstřelila dva góly, když se v domácím dresu prosadil parádní hlavičkou a poté krásnou přízemní střelou o tyč Valerijs Šabala, který po přestávce dvěma góly zkompletoval hattrick. Na opačné straně mohla vstřelit gól také hostující Slavia, střelu Oskara Fotra z otočky ale krátce po přestávce bravurně zneškodnil Ondřej Kočí a jinak se Slavia k ničemu nedostala. Příbram oplatila Slavii podzimní porážku 6:2 a v tabulce ji o tři body předskočila. Konečný výsledek. 1. FK Příbram 4 SK Slavia Praha 1. (14:59:23)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Devadesátá minuta se naplnila a hrajeme už nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Patrik Brandner se snažil po pravém křídle pláchnout Janu Mikulovi, ten ale prokázal skvělou rychlost a poté si pomohl zpětnou přihrávkou na brankáře Josefa Řeháka.
     
    89
    Sedm z jedenácti hráčů Slavie se snaží útočit a vzadu zůstávají pouze tři obránci.
     
    89
    Příbram se v závěru utkání pouze brání a číhá na nějaký nebezpečný protiútok. Slavia už hraje směrem dozadu hodně otevřeně.
     
    88
    Z lavičky Slavie se poté ozvalo jen hlasité: „Ale ne!“.
     
    87
    Slavia dlouho kombinovala na polovině Příbrami, jenže se poté hodně špatnou přihrávkou ve středu hřiště o míč zbytečně připravila.
     
    86
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých pět minut a Příbram vede jasně 4:1, přestože se ještě domácí snaží přidat další góly.
     
    85
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází David Štípek, přichází Jan Makoš.
     
    85
    Slavia na mě po přestávce působí dojmem, jako by ji došly síly. Ani zdaleka totiž není nebezpečná jako v průběhu prvního poločasu.
     
    84
    Slavisté mohli na hranici šestnáctky napřáhnout k nebezpečné střele, jenže promeškali ideální moment a obránci Příbrami míč razantním odkopem odvrátili za postranní čáru.
     
    83
    Jiří Junek po několikáté v utkání centroval z pravého křídla, jeho pas ze hry se skončil v náručí Josefa Řeháka.
     
    82
    Slavia ve druhém poločase hrozí především dlouhými pasy z vlastní poloviny hřiště za obranu, jenže ty v pohodě sbírá brankář Ondřej Kočí.
     
    81
    Jiří Junek rozehrál na pravém křídle standardní situaci a jeho následný centr se na přední tyči snesl do náruče připraveného brankáře Josefa Řeháka.
     
    80
    Denis Laňka se po pravé straně vřítil do šestnáctky a poté vypálil, jeho následná střela z blízkosti ale minula pravý horní roh brány.
     
    80
    Valerijs Šabala mohl vstřelit hattrick, jenže se ještě rozhodl přihrávat, za což mu vzápětí jeho spoluhráč Patrik Brandner poděkoval zdviženým palcem.
     
    80
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Miroslav Routek, přichází David Zoubek.
     
    79
    Valerijs Šabala mohl na pravé straně šestnáctky z úhlu vypálit, jenže se zachoval hodně nesobecky a na vzdálenější levé tyči vybídl ke skórování Patrika Brandnera, tomu se ale při pokusu o střelu míč zamotal mezi nohama!

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 21. Routek (vla.), 33. Šabala (pen.), 63. Šabala, 70. Šabala – 26. Fotr

    Karty:   65. Šabala (PRI)


    FK Příbram: Kočí – Junek, Chaluš, Holý, Ježdík (C), Štípek (85. Makoš), Brandner, Hlinka, Laňka, Šabala, Červeňák (42. Karaklajič).
    Náhradníci: Šedivý, Břížďala, Hájek, Kurtiašvili. Asistent trenéra: Marcel Mácha.

    SK Slavia Praha: Řehák – Mikula, Broukal, Fotr, Kocourek (C), Pelyak (65. Möglich), Routek (80. Routek), Vavrouš, Štohanzl, Černý, Vukadinovič (73. Badocha).
    Náhradníci: Lisa, Gilian, Kuchta. Trenér: Pavel Řehák.

    Rozhodčí: Ondřej Lerch. Asistenti: Jakub Hrabovský, Ondřej Kožár
    ocianews.com