Bayern – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Dortmund – Wolfsburg 5:1 (kon.) | Hannover – Schalke 1:3 (kon.)
Hoffenheim – Ingolstadt 2:1 (kon.) | Mohuč – Hamburg 0:0 (kon.) | Darmstadt – Frankfurt 1:2 (kon.)
Leverkusen – Hertha 2:1 (kon.)
konec
SV Darmstadt 98
1:2 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 30.04.2016, 15:30 • Merck-Stadion am Böllenfalltor (Darmstadt) • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany už je to protentokrát vše, příště na počtenou! (17:25:54)

     
    Eintracht tak v tabulce přeskočil Brémy a posunul se na šestnáctou příčku, která znamená účast v baráži proti třetímu týmu ze druhé Bundesligy. Oči příznivců hesenského velkoklubu se nyní upínají právě na sever Německa – konkurent v boji o udržení Werder Brémy v pondělí změří síly s dalším "namočeným" celkem ze Stuttgartu!
     
    Je dobojováno, Niko Kovač pumpuje pěstí ve vzduchu a objímá se se svým realizačním týmem, jeho svěřencům se totiž podruhé v řadě povedl husarský kousek v podobě otočení nepříznivě se vyvíjejícího stavu ve stav příznivý! Eintracht byl v úvodu na ručník, domácí vedli zásluhou Vrančiće a další branku mohli přidat z penalty, ve druhé půli však hosté podali heroický výkon a trefami Hasebeho a Aignera převážili misky vah na svou stranu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sandro Wagner měl v samotném závěru na kopačce ještě jednu šanci na vyrovnání, Hradecky ale jeho dělovku z první lapil a je hotovo!
     
    90+2
    Z následného přímého kopu už žádné nebezpečí pro Hradeckého a spol. nepramenilo, Frankfurtští jsou každou minutou blíže kýženému vítězství!
     
    90+1
    Střídající Felix Platte ze souboje se Zambranem nešťastně vyvázl se zkrvaveným obličejem, bývalý fotbalista Schalke se však zdá být v pořádku.
     
    90
    Sudí Gräfe nastavil nad základní časový rámec tři minuty! Fotbalisté Eintrachtu ale nyní dokázali dopravit míč až k Matheniovi.
     
    89
    Aytaç Sulu šikovně přistrčil balon Florianu Jungwirthovi, jehož centr ale přišel až v momentě, kdy byl Heller v ofsajdu.
     
    88
    Merck-Stadion am Böllenfalltor dnes není zcela vyprodán, hostujícím příznivcům byl totiž vstup do jejich sektoru zakázán, a ten tak zeje prázdnotou. Dnešní návštěvnost tak činí 14800 diváků!
     
    87
    Záměr Nika Kovače je jasný – posílit defenzívu. Rychlíka Ben-Hatiru nahradil peruánský stoper Zambrano, dost pravděpodobně se ještě dočkáme závěrečného tlaku domácího celku.
     
    87
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Änis Ben-Hatira, přichází Carlos Zambrano.
     
    86
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Konstantin Rausch, přichází Felix Platte.
     
    84
    Teď při hostech stáli všichni svatí. Střídající Tobias Kempe vypálil z otočky, ale jeho pokus z hranice šestnáctky proletěl těsně, těsně vedle!
    83. Stefan AIGNER - 1:2
     
    83
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Eintracht opět o něco oddálil sestup a stejně jako v minulém utkání s Mohučí otáčí stav ve svůj prospěch! Szabolcs Huszti našel parádním centrem v pokutovém území střídajícího STEFANA AIGNERA, který v pádu dopravil balon až do sítě!
     
    81
    Průniková přihrávka adresovaná Castaignosovi byla příliš prudká, Christian Mathenia navíc včas vyběhl ze své svatyně a ukryl balon ve své náruči.
     
    80
    Szabolcs Huszti poslal do pokutového území zajímavý centr na Änise Ben-Hatiru, jehož hlavička ale postrádala přesnost a míč proletěl vysoko nad.

    Vojtěch Balon

    Branky: 12. M. Vrančić (Heller) – 56. Hasebe, 83. Aigner (Huszti)

    Karty:   59. Mathenia (DAM)

    Neproměněná penalta: 20. Wagner (DAM), brankář Hradecky zneškodnil


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:10.
    SV Darmstadt 98: Mathenia – Jungwirth, Sulu, Rajković (13. Holland), Caldirola – Niemeyer, Gondorf – Heller, M. Vrančić (71. Kempe), Rausch (86. Platte) – Wagner.
    Náhradníci: Załuska – Gorka, Garics, Sirigu, Kempe, Platte, Holland.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Regäsel, Abraham, Russ, Oczipka – Hasebe, Huszti – Gaćinović (46. Aigner), Fabián (77. Castaignos), Ben-Hatira (87. Zambrano) – Seferović.
    Náhradníci: Lindner – Zambrano, Djakpa, Aigner, Stendera, Waldschmidt, Castaignos.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn

    Diváci: 14800
    thejrc.org