Mladá Boleslav – Plzeň 2:0 (kon.) | Ostrava – Bohemians 1905 1:2 (kon.) | Sparta – Liberec 3:0 (kon.)
Zlín – Příbram 0:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
2:0 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
Sobota 07.05.2016, 13:30 • Městský stadion, Mladá Boleslav • Synot liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
    90. Další Přikrylova střela
     
    90
    Aktivní Přikryl se znovu objevil ve střelecké pozici. Po centru zprava byl na levé straně pokutového území nikým nehlídaný, Vystřelil šikovně o zem a gólman Plzně opět předvedl zákrok, kterým míč vytěsnil nad horní konstrukci své svatyně.
    89. Přikrylova rána, kterou Bolek vyrazil
     
    89
    Přikryl se prezentoval individuální akcí, kterou zakončil střelou zpoza pokutového území. Jeho rána letěla do horní části brány, ale dobře zakročil Bolek, který míč vyrazil nad břevno.
     
    83
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Pavel Fořt.
    83. Milan BAROŠ - 2:0
     
    83
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Náskok středočeského celku je už dvoubrankový! Po dlouhém vhazování byl v šestnáctce sklepnut míč pro Čermáka. Ten se ani chvíli nerozpakoval a vystřelil. Míč kolenem tečoval MILAN BAROŠ, který změnil směr střely a Bolek už nedokázal zareagovat.
     
    79
    Třetí střídání v týmu FK Mladá Boleslav: diváci se dočkali příchodu Milana Baroše, který vystřídal Lukáše Mageru, a na hřiště byl přivítán vřelým potleskem z hlediště.
     
    72
    Avizované střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Petržela, jeho místo zaujme Radim Řezník.
    68. Lukáš MAGERA - 1:0
     
    68
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí celek se ujímá vedení! Exekutorem pokutového kopu se stal LUKÁŠ MAGERA, který vystřelil do levé části brány. Bolek skočil na opačnou stranu a byl tak bez absolutně šance.
     
    68
    Petržela ve vápně podkopl Čermáka a po jeho zákroku byla nařízena penalta pro Mladou Boleslav.
    67. Červená karta
     
    67
    Přikryl upláchl obraně Západočechů a za záchrannou brzdu tak musel zatáhnout Aleš Matějů (FC Viktoria Plzeň). Hlavní arbitr byl neoblomný a zákrok plzeňského hráče potrestal červenou kartou.
    65. Petržela po slalomu trefil břevno
     
    65
    Velmi drzý průnik do pokutového území zvolil Petržela, který se prodral přes několik obránců a poté z rohu malého vápna vystřelil. Jeho ostrý skončil za Divišovými zády a otřásl břevnem.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: z hrací plochy odstupuje Jan Kalabiška, místo něj vbíhá na hřiště Tomáš Přikryl.
    58. Magerova velká příležitost
     
    58
    Gólový účet zápasu mohl otevřít Magera, který se po centru z pravé strany objevil v obrovské šanci. Hráč domácího týmu si nejprve zpracoval míč hrudí a před ním stál už jen Bolek. Jenže balon netrefil vůbec ideálně a ten sebral právě gólman Viktorie Plzeň.
    51. Diviš musel zasahovat
     
    51
    Zakročit musel ale také jeho protějšek. Po přízemním centru z pravé strany z bezprostřední blízkosti zakončoval Krmenčík a brankář Diviš jeho ránu letící k bližší tyči vytěsnil na roh.
     
    46
    O poločasové přestávce proběhlo v týmu FK Mladá Boleslav střídání: do druhé půle nenastoupil zraněný Jakub Rada, místo něhož se na hřišti objevil talentovaný Laco Takács.
     
    45+1
    V samotném závěru prvního dějství získali hosté výhodu rohového kopu. Míč byl kopnut rovnou do předbrankového prostoru, kde svou nohu zvedl příliš vysoko Jan Baránek (FC Viktoria Plzeň) a inkasoval žlutě zbarvenou kartu.
    42. Petrželova střela mimo tři tyče
     
    42
    Velmi rušno bylo také před bránou Diviše. Přihrávku z levé strany totiž uvnitř pokutového území obdržel nikým nehlídaný Petržela, po jehož razantní střele míč prolétl jen těsně kolem pravé konstrukce brány.
     
    41
    Z chumlu hráčů se balon odrazil na kopačky hráčů Plzně a jejich rodící se akci zastavil jen za cenu faulu a následné žluté karty Jan Kysela (FK Mladá Boleslav), který se provinil skluzem ze strany.
    29. Radův pokus ze standardní situace
     
    29
    Odvážně se u pokutového území vrhl do souboje Ščuk, který byl faulován. Exekutorem standardní situace se stal Rada, jemuž se sice podařilo poslat balon nad obrannou zdí, avšak rovněž přestřelil také břevno. K úspěšnému zakončení scházely mladoboleslavskému hráči jen decimetry.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 68. Magera (pen.), 83. Baroš (Čermák)

    Karty:   41. J. Kysela (MBL) – 45+1. Baránek (PLZ)   67. Matějů (PLZ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:3.
    FK Mladá Boleslav: Diviš – J. Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman – Ščuk, J. Rada (46. Takács) – Jánoš, Čermák, Kalabiška (60. Přikryl) – Magera (C) (79. Baroš).
    Náhradníci: Šeda – Baroš, Klobása, Pauschek, Polom, Přikryl, Takács.

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Rajtoral, Hubník (C), Baránek, Matějů – Kolář, Hrošovský – Petržela (72. Řezník), Kopic, Kovařík – Krmenčík (83. Fořt).
    Náhradníci: Kozáčik – Fořt, Ďuriš, Řezník.

    Rozhodčí: Příhoda – Pochylý, Arnošt

    Diváci: 3751
    bahis siteleri