Sunderland – Everton 3:0 (kon.) | Norwich – Watford 4:2 (kon.) | Liverpool – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Norwich City
4:2 (3:1)
Watford FC
Středa 11.05.2016, 20:45 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Parádní ofenzivní podívaná nakonec byla k vidění i ve druhé půli, tedy alespoň na jejím počátku. Když šest minut po změně stran snížil na 2:3 Ighalo, zdálo se, že máme zaděláno na pořádné drama. Veškerý odpor Watfordských ale už o šest minut později otupil povedeným lobem Dieumerci Mbokani, který stanovil konečný stav 4:2. Canaries ale navzdory skvělému výkonu a přesvědčivému vítězství mají po dnešku jistý sestup, jelikož konkurent v boji o záchranu Sunderland až překvapivě hladce přejel Everton 3:0. Žlutozelení tak sestupují z Premier League už počtvrté, víckrát se to "podařilo" pouze Crystal Palace. To je z mé strany protentokrát vše, brzy zase na počtenou! (22:46:14)
     
    Dnešní utkání sledovalo 26279 diváků.
    Norwichští stylově ukončili čtyřzápasovou sérii porážek, sestup už ale neodvrátili.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ze zmiňované standardní situace už žádné nebezpečí pro Heurelha Gomese a spol. nepramenilo, balon letí do zámezí a sudí East už pokukuje po svých hodinkách...
     
    90+4
    Sudí Roger East teď prokázal, že má zrak bystrý jako chameleon a správně nařídil přímý kop místo penalty, jelikož faul Cathcarta na Martina Olssona přišel pár decimetrů před hranicí pokutového území.
     
    90+3
    John Ruddy měl po dlouhé době plné ruce práce! Po přihrávce Guedioury to vzal na sebe Troy Deeney a jeho rána z hranice šestnáctky nepříjemně změnila směr, Ruddy ale na poslední chvíli dokázal zareagovat!
     
    90+2
    Kolmice na rozběhnutého Deeneyho byla příliš prudká, domácí kapitán Russell Martin bez sebemenších problémů dopravil pumlíč do autu.
     
    90+1
    Střídající Vadis Odjidja-Ofoe si z levé strany navedl balon na osu hřiště a poté to vzal na sebe, jeho nepovedený pokus ale nechal Heurelha Gomese ledově klidným. Následovat bude další odkop od watfordské svatyně.
     
    90
    Roger East nastavil nad základní časový rámec hned čtyři minuty!
     
    89
    Námi sledované utkání se pomalu začíná chýlit ke konci a vše nasvědčuje tomu, že Canaries skutečně utrpí Pyrrhovo vítězství. Dnes totiž bude s pravděpodobností blížící se jistotě zpečetěn jejich sestup do Championship.
     
    88
    Jeho exekuce se ujal Adlène Guedioura, po jehož projektilu to na zaplněné Carrow Road jen zahučelo. Balon proletěl vysoko, vysoko nad břevnem Ruddyho svatyně.
     
    87
    Skvěle to teď udělal Almen Abdi, jenž se mrštně jako liška prosmýkl kolem Martina a vynutil si faul domácího kapitána. Hornets budou mít k dispozici přímý kop zpoza hranice pokutového území!
     
    86
    Steven Berghuis dostal na pravém křídle spoustu prostoru, zkušený ofenzivní fotbalista Watfordu ale neměl dostatečnou rychlost a jeho pokus o uvolnění Deeneyho skončil u pozorného Russella Martina.
     
    85
    S velkým elánem hrající Robbie Brady opět pronikl po pravém křídle na útočnou polovinu, nicméně ztratil rovnováhu a podle pomezního arbitra se balon odrazil do autu právě od něj, a tak bude následovat vhazování ve prospěch Hornets.
     
    84
    Se žlutými kartami se v posledních minutách roztrhl pytel, dalším potrestaným fotbalistou je za zákrok u postranní čáry norwichský zadák Martin Olsson.
     
    83
    Jeho exekuce se ujal Robbie Brady, který ovšem trefil pouze bránícího Britose. Po sérii odrazů se balon odrazil zpět na Bradyho kopačku, další centr domácího útočníka ale skončil v nastavené Gomesově náruči.
     
    82
    Střídající Nathan Aké si nedovoleně vyšlápl na Mbokaniho, za což byl oceněn žlutou kartou a žlutozelení budou zahrávat další přímý kop z pravé strany.
     
    81
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Steven Naismith, přichází Vadis Odjidja-Ofoe.

    Vojtěch Balon

    Branky: 15. Redmond (Naismith), 18. Mbokani, 37. Cathcart (vla.), 57. Mbokani (Redmond) – 11. Deeney, 51. Ighalo (Deeney)

    Karty:   84. M. Olsson (NRW) – 43. Abdi (WAT), 67. Watson (WAT), 82. Aké (WAT)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 7:13.
    Norwich City: Ruddy – Pinto, Martin, R. Bennett, M. Olsson – O'Neil, Dorrans – Redmond (79. Jarvis), Hoolahan (72. Brady), Naismith (81. Odjidja-Ofoe) – Mbokani.
    Náhradníci: Rudd – Jerome, Bassong, Odjidja-Ofoe, Brady, Jarvis, Mulumbu.

    Watford FC: Gomes – Nyom (46. Aké), Cathcart, Britos, Anya – Abdi, Mario Suárez, Watson (72. Guedioura), Jurado (54. S. Berghuis) – Ighalo, Deeney.
    Náhradníci: Pantilimon – N. Amrabat, Prödl, Paredes, Aké, S. Berghuis, Guedioura.

    Rozhodčí: East – Halliday, Lennard

    Diváci: 26279
    thejrc.org