Perm – Ufa 1:0 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Dynamo 1:0 (kon.) | Rostov – Ural 1:0 (kon.)
Spartak – Groznyj 3:0 (kon.) | CSKA Moskva – FK Krasnodar 2:0 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
3:0 (1:0)
FK Achmat Groznyj
Pondělí 16.05.2016, 18:30 • Stadion Lokomotiv, Moskva. Kapacita: 30,075 diváků. • Ruská Premier Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše. Příjemný zbytek pracovního týdne a u dalšího textového přenosu brzy na shledanou! (20:44:18)
     
    Je za námi utkání mezi celky FK Spartak Moskva a FK Těrek Groznyj.

    Ve druhé půli měli nejprve navrch hostující fotbalisté, kteří si nejprve dokázali vypracovat několik slibných útoků a později i pár zajímavých gólových šancí. Když už se zdálo, že je Těrek velmi blízko vstřelené brance a vyrovnání je jen otázkou času, domácí fotbalisté opět udeřili. V rámci tří minut se dokázali hráči Spartaku prosadil hned dvakrát, když nejprve v 60. minutě navýšil vedení domácích Lorenze Melgarejo, aby se poté v 63. minutě dokázal prosadit také kanonýr Spartaku Quincy Promes. Výsledek 3:0 je tak možná pro Těrek krutý, nicméně Spartak si dnešní výhru zasloužil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utkání se již víceméně jen dohrává, o jeho osudu je již rozhodnuto a hra obou celků podle toho i vypadá. Nikdo se nikam nežene a hlavně hráči Spartaku v klidu kombinují.
     
    90+1
    Emoce na uzdě po tomto zákroku nedokázal udržet domácí kapitán Glušakov, který za oplácení taktéž vidí žlutou kartu.
     
    90+1
    Frustrovaný Adílson teď naprosto zbytečně zajel do jednoho z domácích hráčů, za což pochopitelně vidí žlutou kartu.
     
    90
    Kutin dostal žlutou kartu za faul, při kterém zasáhl nohou do obličeje jednoho z hráčů Těreku.
     
    89
    Do vápna se po levé straně probil domácí kanonýr Promes, ten si dokázal míč zpracovat a snažil se jej pokrýt. Po souboji se Semjonovem se však teatrálně skácel na zem a dožadoval se penalty, kterou však Egorov neodpískal.
     
    88
    Domácí fanoušci na tribunách už slaví, vypadá to totiž že v dnešním utkání si jejich oblíbenci odnesou všechny tři body. Stadionem jde několik mexických vln a popěvky fanoušků.
     
    87
    Domácí brankář Pesjakov se teď zaskvěl krásným zákrokem proti dělovce jednoho z hráčů Těreku. Střelu do svého levého dolního rohu dokázal vytáhnout mimo tři tyče!
     
    86
    Rozhodčí od sebe ještě musel oddělovat Kanu s Bocchettim, kteří si ani po verdiktu rozhodčí nedali pokoj a něco si velmi aktivně vyříkávali.
     
    85
    Bocchetti si drsně vyšlápl na Mitriševa u pravé lajny a rozhodčí Egorov to ocenil další žlutou kartou v dnešním utkání.
     
    85
    Lorenzo Melgarejo nakonec opouští hřiště, na hrací ploše jej nahradil Zotov, čímž i Spartak vyčerpal dnes poslední střídání.
     
    84
    Střelec druhé branky Spartaku Melgarejo zůstal ležet na hřišti a stěžuje si na křeče. Už k němu míří zdravotníci domácího celku a rozhodčí jej vykazuje mimo hrací plochu.
     
    83
    Po souboji ve vápně zůstal ne zemi ležet obránce domácího celku, který signalizuje zranění na hlavě. Po krátkém ošetření však bude pravděpodobně moci pokračovat ve hře.
    81.
     
    81
    Hostujícímu celku se podařilo vstřelit branku! Po nepřehlední situaci ve vápně se k míči dostal hostující Mitrišev, který jej uklidil do prázdné branky. Rozhodčí však píská velmi přísný ofsajd!
     
    80
    Ananidze se krásně dokázal uvolnit u pravé lajny. Jeho centrovaný míč do vápna hledal Promese, ten byl však velmi dobře pokryt bránícím Semjonovem, který míč dokázal odhlavičkovat do bezpečí.
     
    79
    Quincy Promes se snažil elegantní kličkou obejít přes obránce Rybuse, ten však nemínil nechat holandského rychlíka projít a čistým zákrokem jej zastavil.

    Jakub Hataš

    Branky: 33. Bocchetti (Promes), 60. Melgarejo, 63. Promes

    Karty:   51. Melgarejo (SPM), 85. Bocchetti (SPM), 90. Kutin (SPM), 90+1. Glušakov (SPM) – 45+1. Grozav (GRZ), 60. Rybus (GRZ), 73. Kuzjajev (GRZ), 90+1. Adílson (GRZ)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 22:17.
    FK Spartak Moskva: Pesjakov – Bryzgalov (65. Kutin), Kutěpov, Bocchetti, D. Kombarov – Rômulo, Glušakov (C) – Promes, Ananidze, I. Popov (75. Zujev) – Melgarejo (85. Zotov).
    Náhradníci: Rebrov – Paršivljuk, Granat, Zujev, Luís, Zotov, Makejev, Melkadze, Pucko, Leontěv, Kutin.

    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Rodolfo, Rybus – Adílson, Kuzjajev – Grozav (64. Kanu), Lebeděnko, Aissati (34. Mirzov) – Mbengue (64. Mitrišev).
    Náhradníci: Godzjur – Ojala, Plijev, Kadyrov, Ken, Sadajew, Mohammadi, Kanu, Mirzov, Píriz, Mitrišev.

    Rozhodčí: Egorov – Glot, Shimarygin. (vš. Rusko)
    ocianews.com