Marseille – PSG 2:4 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:4 (1:1)
Paris Saint-Germain
Sobota 21.05.2016, 21:00 • Stade de France, Paříž • Francouzský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, děkuji za pozornost u sledování tohoto finálového duelu Coupe de France a v příští sezóně opět na počtenou! (23:05:01)
    Skvělá atmosféra si vybrala daň v podobě poničených sedaček v marseillském kotli.
    Marseille příští rok bude bez evropských pohárů, kam se na jeho úkor díky vítězství PSG posouvá Nice!
    V Paříži se dnes bude slavit až do rána, suverénní parta okolo Zlatana Ibrahimoviće vybojovala pro PSG desátý Francouzský pohár!
     
    Je dobojováno, Paris Saint-Germain získává druhý treble v řadě! V první půli hráli Marseillští se svým sokem vyrovnaný fotbal, po změně stran ale začali dominovat svěřenci Laurenta Blanca, jež si díky dvěma trefám loučícího se Ibrahimoviće a gólu Edinsona Cavaniho vypracovali komfortní tříbrankový náskok. Olympique ještě snížil zásluhou Batshuayiho a měl i pár dalších šancí, Pařížané už si ale svůj náskok zkušeně pohlídali.
    Na jedné straně radost, na té druhé obrovský smutek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Z něj ale žádné nebezpečí pro svěřence Laurenta Blanca nepramenilo a do bleskového protiútoku se poté vydal Lucas Moura, jemuž se dokonce podařilo položit si vyběhnuvšího Mandandu, pařížský křídelník ale poté minul odkrytou svatyni soupeře!
     
    90+3
    Centr Benjamina Mendyho z levé strany byl přizvednut nad Siriguovu klec jedním z pařížských zadáků, hráči Olympiqueu tak budou zahrávat ještě jeden rohový kop!
     
    90+2
    N'Koudou se ve spolupráci s Batshuayiem zbavil dvou napadajících hráčů soupeře a Marseillští se opět usadili na útočné polovině, mnoho času jim už ale nezbývá.
    Zlatan Ibrahimović se s tmavěmodrým dresem rozloučil dvěma vstřelenými góly a pravděpodobně i ziskem Coupe de France!
     
    90+1
    Střídající George-Kévin N'Koudou mohl zadělat na pořádné drama, jeho projektil z hranice pokutového území ale proletěl těsně nad břevnem Siriguovy svatyně!
     
    90
    Sudí Clément Turpin nastavil nad základní časový rámec hned čtyři minuty!
     
    89
    Zlatan Ibrahimović naposledy opouští hřiště v dresu PSG! Švédská ikona za pařížský velkoklub vsítila 156 branek a získala 12 trofejí, na jeho místo nyní nastupuje Layvin Kurzawa.
     
    88
    Dja Djédjého centr z pravé strany nebezpečně proletěl v prostoru před Siriguem, nicméně pařížská defenzíva nakonec odvrátila míč do bezpečí.
    87. Michy BATSHUAYI - 2:4
     
    87
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Marseillští se v samotném závěru sympaticky zmohli na tlak před pokutovým území soupeře a je z toho gól! Ránu Benjamina Mendyho z hranice šestnáctky Sirigu vyrazil pouze k nikým nehlídanému MICHYMU BATSHUAYIMU, který se tentokrát nemohl zmýlit!
     
    85
    Toto rozhodně není večer Michyho Batshuayiho, hlavní útočná zbraň Marseille však nyní měla na kopačce obrovskou šanci, z bezprostřední blízkosti ale Sirigua nepřekonal!

    Vojtěch Balon

    Branky: 12. Thauvin, 87. Batshuayi – 2. Matuidi, 47. Ibrahimović (pen.), 57. Cavani, 82. Ibrahimović

    Karty:   33. Mendy (OMA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 19:7.
    Olympique Marseille: Mandanda "C" – Manquillo, N'Koulou, Rekik, Mendy – Thauvin (81. N'Koudou), Isla, Diarra, Barrada (70. Dja Djédjé) – Fletcher (60. Cabella), Batshuayi.
    Náhradníci: Pelé – Allesandrini, Dja Djédjé, Cabella, N'Koudou, Rolando, Romao

    Paris Saint-Germain: Sirigu – Aurier, Marquinhos, Thiago Silva "C", Maxwell – Rabiot, Stambouli (75. Luiz), Matuidi – Di María, Ibrahimović (89. Kurzawa), Cavani (76. Moura).
    Náhradníci: Douchez – Augustin, Kurzawa, Moura, Luiz, Rimane, van der Wiel

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos
    thejrc.org